ŞEVKİ DEMİRCİ KOCAELİ SİYASETİNİN GÜNDEMİNDE

Siyaset 13.07.2023 - 16:24, Güncelleme: 13.07.2023 - 16:29
 

ŞEVKİ DEMİRCİ KOCAELİ SİYASETİNİN GÜNDEMİNDE

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde tekrar aday gösterilmeyen Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin halen Çayırovalıların gönlündeki belediye başkanı olduğuna ve Çayırovalıların kendisine olan ilgisinin her geçen gün giderek yükseldiğine dair Kocaeli Haberi gazetemizde çok kez haberler yapmıştık.. Şevki Demirci’ye olan bu ilgi İzmit basınının da dikkatinden kaçmadı ve İzmit’in tecrübeli gazetecilerinden Erdin Ağdede bugün Özgün Kocaeli gazetesinde “Eski başkan kıymete bindi!” manşeti ile Şevki Demirci’nin durumunu özetleyen bir haber yaptı.. İŞTE O HABER Çayırova’nın önceki dönem Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin tekrar AK Parti’den aday gösterilmesi ağırlık kazanırken, CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler’in de Demirci ile görüşerek, “Adayımız ol” teklifinde bulunduğu iddia edildi. Yerel seçimlere 8.5 ay gibi kısa bir süre kalırken, eylül ayı ile birlikte hareketliliğin başlaması bekleniyor. Ak Parti yeniden 13-0 iddiasını gündeme taşırken, iktidardaki ortağı en azından 2 ilçenin kendilerine verilmesi için nabız yokluyor. Bu sırada de boş durmuyor. Her ne kadar İYİ Parti ile yerel ittifakı pamuk ipliğine bağlı olsa da genel kanı 2019’daki birlikteliğin önümüzdeki seçimde de devam ettirileceği yönünde. O yüzden CHP’liler, iyi ve ilçelerinde sevilen isimlerle seçmenin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. ÇİFTÇİ’DEN MEMNUNİYET DÜŞÜK Çayırova’da o ilçelerin başında geliyor. Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin 4 yıl boyunca başarısız bir süreç geçirdiği artık AK Partililer tarafından bile dile getiriliyor. Başta Çayırova Devlet Hastanesi’nin bir türlü bitirilememesi, sözü verilen projelerin hayata geçirilememesi ve teşkilatla zayıf bağlar, Çayırova’da iktidar partisini yerel seçimler öncesinde arayışa itmiş durumda. Bu tabloda ortaya çıkan en önemli isim, bir önceki Belediye Başkanı Şevki Demirci. PARTİYE HİÇ KÜSMEDİ Aslında Şevki Demirci, başkanlığı döneminde başarılı işlere imza atmış bir isimdi. Gerek teşkilattan gelmesi gerekse hayata geçirdiği projeler nedeniyle 2019’da da aday gösterilmesi bekleniyordu. Ancak Radiye Sezer Katırcıoğlu hakkındaki bazı sözleri nedeni ile genel merkez tarafından üzeri çizildiği iddia edildi. Buna rağmen Şevki Demirci partisine hiç küsmedi. Tüm programlara katıldı. Bu sırada ziyaretlerine de devam etti. Demirci’nin bu tavrının genel merkezin takdirini kazandığı öğrenildi. Ancak bu kez de topa CHP girdi. ÇİLER’DEN ADAYLIK TEKLİFİ CHP’den Kocaeli Milletvekili seçilen Nail Çiler, iddialara göre geçtiğimiz günlerde Şevki Demirci ile bir araya geldi. Kamuoyundan gizlenen görüşmede Nail Çiler’in Şevki Demirci’ye, “Gel, yerel seçimde adayımız ol” teklifini yaptığı iddia edildi. Teklifin CHP mi yoksa Millet İttifakı adına mı yapıldığı bilinmiyor. Şevki Demirci’nin nasıl bir yanıt verdiği de… Ancak şurası bir gerçek ki, Şevki Demirci yerel seçimler öncesinde adeta kıymete bindi!
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde tekrar aday gösterilmeyen Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin halen Çayırovalıların gönlündeki belediye başkanı olduğuna ve Çayırovalıların kendisine olan ilgisinin her geçen gün giderek yükseldiğine dair Kocaeli Haberi gazetemizde çok kez haberler yapmıştık..

Şevki Demirci’ye olan bu ilgi İzmit basınının da dikkatinden kaçmadı ve İzmit’in tecrübeli gazetecilerinden Erdin Ağdede bugün Özgün Kocaeli gazetesinde “Eski başkan kıymete bindi!” manşeti ile Şevki Demirci’nin durumunu özetleyen bir haber yaptı..

İŞTE O HABER

Çayırova’nın önceki dönem Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin tekrar AK Parti’den aday gösterilmesi ağırlık kazanırken, CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler’in de Demirci ile görüşerek, “Adayımız ol” teklifinde bulunduğu iddia edildi.

Yerel seçimlere 8.5 ay gibi kısa bir süre kalırken, eylül ayı ile birlikte hareketliliğin başlaması bekleniyor. Ak Parti yeniden 13-0 iddiasını gündeme taşırken, iktidardaki ortağı en azından 2 ilçenin kendilerine verilmesi için nabız yokluyor. Bu sırada de boş durmuyor. Her ne kadar İYİ Parti ile yerel ittifakı pamuk ipliğine bağlı olsa da genel kanı 2019’daki birlikteliğin önümüzdeki seçimde de devam ettirileceği yönünde. O yüzden CHP’liler, iyi ve ilçelerinde sevilen isimlerle seçmenin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

ÇİFTÇİ’DEN MEMNUNİYET DÜŞÜK

Çayırova’da o ilçelerin başında geliyor. Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin 4 yıl boyunca başarısız bir süreç geçirdiği artık AK Partililer tarafından bile dile getiriliyor. Başta Çayırova Devlet Hastanesi’nin bir türlü bitirilememesi, sözü verilen projelerin hayata geçirilememesi ve teşkilatla zayıf bağlar, Çayırova’da iktidar partisini yerel seçimler öncesinde arayışa itmiş durumda. Bu tabloda ortaya çıkan en önemli isim, bir önceki Belediye Başkanı Şevki Demirci.

PARTİYE HİÇ KÜSMEDİ

Aslında Şevki Demirci, başkanlığı döneminde başarılı işlere imza atmış bir isimdi. Gerek teşkilattan gelmesi gerekse hayata geçirdiği projeler nedeniyle 2019’da da aday gösterilmesi bekleniyordu. Ancak Radiye Sezer Katırcıoğlu hakkındaki bazı sözleri nedeni ile genel merkez tarafından üzeri çizildiği iddia edildi. Buna rağmen Şevki Demirci partisine hiç küsmedi. Tüm programlara katıldı. Bu sırada ziyaretlerine de devam etti. Demirci’nin bu tavrının genel merkezin takdirini kazandığı öğrenildi. Ancak bu kez de topa CHP girdi.

ÇİLER’DEN ADAYLIK TEKLİFİ

CHP’den Kocaeli Milletvekili seçilen Nail Çiler, iddialara göre geçtiğimiz günlerde Şevki Demirci ile bir araya geldi. Kamuoyundan gizlenen görüşmede Nail Çiler’in Şevki Demirci’ye, “Gel, yerel seçimde adayımız ol” teklifini yaptığı iddia edildi. Teklifin CHP mi yoksa Millet İttifakı adına mı yapıldığı bilinmiyor. Şevki Demirci’nin nasıl bir yanıt verdiği de…

Ancak şurası bir gerçek ki, Şevki Demirci yerel seçimler öncesinde adeta kıymete bindi!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.