Memur ve Emeklinin Yüzünü Güldüren Haber: Yıllar Sonra İlk Kez Zam Yapılacak!

Ekonomi 06.03.2024 - 08:35, Güncelleme: 06.03.2024 - 08:35
 

Memur ve Emeklinin Yüzünü Güldüren Haber: Yıllar Sonra İlk Kez Zam Yapılacak!

KOCAELİ HABERİ
Yıllardır enflasyon rakamlarını manipüle ettiği ve bu nedenle emekli ve memurların düşük oranda zam almasına neden olduğu gerekçesiyle eleştiri yağmuruna tutulan TÜİK, tarihinde ilk kez büyük bir değişikliğe gitti. Atılan yeni adım, emekli ve memur maaşlarında yüksek oranlı artışın kapısını açacak. Son yıllarda Türkiye'de görülen yüksek enflasyon, ENAG gibi bağımsız kurumların açıklamalarına göre yıllık düzeyde yüzde 120-130 seviyelerinde ilerlerken, TÜİK tarafından yapılan açıklamada geçtiğimiz yılın enflasyon oranı olarak yüzde 64.77 oranı açıklanmıştı. Bu oran, memur ve emekli maaşları başta olmak üzere, milyonlarca çalışanın ücretine yapılacak artışta referans alınırken, ekonomistler ve muhalefet cephesi, Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon karşısında Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verileri manipüle ettiği ve maaşlara daha düşük zam yapılması için düşük seviyede enflasyon açıklaması yaptığını iddia etmekteydi. Bu doğrultuda yıllardır aylık enflasyon verilerini açıklayan ENAG, daima TÜİK'in üzerinde rakamlar verirken, 2024 yılı ile birlikte bir ilk gerçekleşti. Şubat ayının enflasyon verilerinde TÜİK, ilk kez ENAG'ın üzerinde bir oran açıkladı. YILLAR SONRA İLK KEZ GERÇEK ORANDA ZAM YAPILABİLİR! Bu durum, hükümetin baskısıyla TÜİK tarafından yıllardır manipüle edilen enflasyon verilerinin, artık gerçek ya da gerçeğe daha yakın oranlarda paylaşılacağına dair bir emare olarak yorumlanırken, söz konusu anlayış değişikliği emekli ve memur maaşları başta olmak üzere çok sayıda ücretin düzenlenmesinde vatandaşların lehine bir adım olacak. Bu doğrultuda TÜİK, ocak ayı için yüzde 6.7, şubat ayı içinse yüzde 4.53 oranında artış açıklayarak yılın ilk 2 ayında şimdiden memur ve emekliye yapılacak temmuz zammında yüzde 11.23 seviyesini garantilemiş oldu. Mart, nisan, mayıs ve haziran ayının enflasyon verilerinin de bu orana eklenmesiyle birlikte memur ve emekliler için temmuz ayında yapılacak artış kesinleşecek. halktv.com.tr
KOCAELİ HABERİ

Yıllardır enflasyon rakamlarını manipüle ettiği ve bu nedenle emekli ve memurların düşük oranda zam almasına neden olduğu gerekçesiyle eleştiri yağmuruna tutulan TÜİK, tarihinde ilk kez büyük bir değişikliğe gitti. Atılan yeni adım, emekli ve memur maaşlarında yüksek oranlı artışın kapısını açacak.

Son yıllarda Türkiye'de görülen yüksek enflasyon, ENAG gibi bağımsız kurumların açıklamalarına göre yıllık düzeyde yüzde 120-130 seviyelerinde ilerlerken, TÜİK tarafından yapılan açıklamada geçtiğimiz yılın enflasyon oranı olarak yüzde 64.77 oranı açıklanmıştı.

Bu oran, memur ve emekli maaşları başta olmak üzere, milyonlarca çalışanın ücretine yapılacak artışta referans alınırken, ekonomistler ve muhalefet cephesi, Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon karşısında Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verileri manipüle ettiği ve maaşlara daha düşük zam yapılması için düşük seviyede enflasyon açıklaması yaptığını iddia etmekteydi.

Bu doğrultuda yıllardır aylık enflasyon verilerini açıklayan ENAG, daima TÜİK'in üzerinde rakamlar verirken, 2024 yılı ile birlikte bir ilk gerçekleşti. Şubat ayının enflasyon verilerinde TÜİK, ilk kez ENAG'ın üzerinde bir oran açıkladı.

YILLAR SONRA İLK KEZ GERÇEK ORANDA ZAM YAPILABİLİR!
Bu durum, hükümetin baskısıyla TÜİK tarafından yıllardır manipüle edilen enflasyon verilerinin, artık gerçek ya da gerçeğe daha yakın oranlarda paylaşılacağına dair bir emare olarak yorumlanırken, söz konusu anlayış değişikliği emekli ve memur maaşları başta olmak üzere çok sayıda ücretin düzenlenmesinde vatandaşların lehine bir adım olacak.

Bu doğrultuda TÜİK, ocak ayı için yüzde 6.7, şubat ayı içinse yüzde 4.53 oranında artış açıklayarak yılın ilk 2 ayında şimdiden memur ve emekliye yapılacak temmuz zammında yüzde 11.23 seviyesini garantilemiş oldu. Mart, nisan, mayıs ve haziran ayının enflasyon verilerinin de bu orana eklenmesiyle birlikte memur ve emekliler için temmuz ayında yapılacak artış kesinleşecek.
halktv.com.tr

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.