EKONOMİ PİK ESNAF DİP!

25.09.2020 - 13:18, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

EKONOMİ PİK ESNAF DİP!

CENGİZ YUCAK Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta Türkiye'nin kredi notunu düşüren kredi derecelendirme kuruluşlarına tepki göstererek "Şu anda Türkiye ekonomide pik yapıyor, dibe değil tavana. Onlar da kalkmışlar bizim şimdi puanımızı tekrar düşürme yoluna gidiyorlar. Ne yaparsanız yapın. Bu puanlamalarınızın kıymeti harbiyesi yok" demişti.. Erdoğan'ın bu sözlerine karşı tabi ki muhalefet partileri de anında "ekonomi yerlerde sürünüyor" sözleri ile cevap vererek muhalifliklerinin gereğini yapmış oldular.. Siyasiler her platformda sözlerini özgürce söyleyebildiği için ben buradan onların sesi olmayacağım.. Ben esnafın sesi olacağım esnafın.. Hani var ya ne zengin ne de fakir sayılan esnaf.. Ticari alemin orta direği işte.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Şu anda Türkiye ekonomide pik yapıyor, dibe değil tavana." sözlerine çok içerlemişler.. Alınmışlar üzülmüşler "acaba bu tavana pik yapan ekonomide biz neden beceriksizlik yaparak dipte kaldık" diye.. Hayıflanmışlar "biz niye o anlı şanlı müteahhitler ve döviz baronları kadar artı değer üretememişiz" diye.. Yakından tanıyanlar cepten telefon açtılar, yakınım olmayanlar ise caddede yolumu çevirdiler "Cengiz bey sesimiz ol" dediler.. -Hayırdır? -Battık.. battık.. -Nasıl battınız? -Aylardan beri siftahsız dükkan kapatan esnaflarımız var.. Düğünler yapılamadığı için elbise, çamaşır, parfüm vs satamamışlar.. Okullar açılamadığı için okul kıyafeti, çanta, ayakkabı, kırtasiye vs. satamamışlar.. Halıcılar, mobilyacılar, buzdolapçılar hep aynılaşmışlar.. Siftahsız dükkanlarında kira, elektrik, tezgahtar vs. faturaları ile başbaşa kalmışlar.. Şimdi kara kara düşünüyorlar "bu dükkanı kapatırsam ailemizin karnını nasıl ve ne şekilde doyurabiliriz" diye.. Çeyrek yüzyılı aşkındır yazıyorum ve ilk kez bu derecede yoğun şekilde esnaf tepkisi ve talebi ile karşılaştım "Cengiz bey battık..battık..sesimiz ol, feryadımızı duyur" diye..  Yazdım.. İnşallah liderlerin etrafında "Memlekette her şey çok iyi gidiyor, vatandaş da halinden memnun" diye etten duvar örenlerin seddini aşarak bizi yönetenlere duyurabiliriz sizin feryadınızı.. 

CENGİZ YUCAK Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta Türkiye'nin kredi notunu düşüren kredi derecelendirme kuruluşlarına tepki göstererek "Şu anda Türkiye ekonomide pik yapıyor, dibe değil tavana. Onlar da kalkmışlar bizim şimdi puanımızı tekrar düşürme yoluna gidiyorlar. Ne yaparsanız yapın. Bu puanlamalarınızın kıymeti harbiyesi yok" demişti..

Erdoğan'ın bu sözlerine karşı tabi ki muhalefet partileri de anında "ekonomi yerlerde sürünüyor" sözleri ile cevap vererek muhalifliklerinin gereğini yapmış oldular..

Siyasiler her platformda sözlerini özgürce söyleyebildiği için ben buradan onların sesi olmayacağım..
Ben esnafın sesi olacağım esnafın..
Hani var ya ne zengin ne de fakir sayılan esnaf..
Ticari alemin orta direği işte..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Şu anda Türkiye ekonomide pik yapıyor, dibe değil tavana." sözlerine çok içerlemişler..

Alınmışlar üzülmüşler "acaba bu tavana pik yapan ekonomide biz neden beceriksizlik yaparak dipte kaldık" diye..

Hayıflanmışlar "biz niye o anlı şanlı müteahhitler ve döviz baronları kadar artı değer üretememişiz" diye..

Yakından tanıyanlar cepten telefon açtılar, yakınım olmayanlar ise caddede yolumu çevirdiler "Cengiz bey sesimiz ol" dediler..
-Hayırdır?
-Battık.. battık..
-Nasıl battınız?
-Aylardan beri siftahsız dükkan kapatan esnaflarımız var..

Düğünler yapılamadığı için elbise, çamaşır, parfüm vs satamamışlar..
Okullar açılamadığı için okul kıyafeti, çanta, ayakkabı, kırtasiye vs. satamamışlar..
Halıcılar, mobilyacılar, buzdolapçılar hep aynılaşmışlar..
Siftahsız dükkanlarında kira, elektrik, tezgahtar vs. faturaları ile başbaşa kalmışlar..
Şimdi kara kara düşünüyorlar "bu dükkanı kapatırsam ailemizin karnını nasıl ve ne şekilde doyurabiliriz" diye..

Çeyrek yüzyılı aşkındır yazıyorum ve ilk kez bu derecede yoğun şekilde esnaf tepkisi ve talebi ile karşılaştım "Cengiz bey battık..battık..sesimiz ol, feryadımızı duyur" diye.. 

Yazdım..
İnşallah liderlerin etrafında "Memlekette her şey çok iyi gidiyor, vatandaş da halinden memnun" diye etten duvar örenlerin seddini aşarak bizi yönetenlere duyurabiliriz sizin feryadınızı.. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.