AK PARTİ KOCAELİ'NİN EN KIDEMLİ BAŞKANI TEKRAR ADAY MI?

Siyaset 12.07.2020 - 14:39, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

AK PARTİ KOCAELİ'NİN EN KIDEMLİ BAŞKANI TEKRAR ADAY MI?

KH/CENGİZYUCAK 2014 Yerel seeçimlerinde Dilovası Belediye Başkan aday adayı olmak için ilçe başkanlığından istifa eden İlhan Yıldırım'ın yerine AK Parti Dilovası İlçe Başkanı olarak atanan Osman Akbulut altı buçuk yıldan beri bu görevini sürdürüyor.. Ak Parti Kocaeli İlçe Yeşkilatları içinde uzun süreden beri görev yapan 3 ilçe başkanları Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel, Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ve Dilovası ilçe başkanı Osman Akbulut idi.. Muzaffer Bıyık 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Belediye Başkan adayı gösterildiği için ilçe başkanlığından istifa ederek ayrılınca ve Karamürsel'de 3 dönemini yani 7 yılı dolduran Recep Demirel tekrar aday olmadığı 23 Şubat 2020 tarihli kongrede yerini Sait mete'ye bırakınca, Ak parti Kocaeli'nin en kıdemli ilçe başkanı Osman Akbulut olmuş oldu.. Atanmışlığının ardından iki kez de ilçe kongresi kazanarak ilçe başkanlığını sürdüren Osman Akbulut'un 27 Eylül 2020 Pazar günü yapılması beklenen Ak Parti Dilovası ilçe kongresinde yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği merak ediliyor. Şimdi Dilovalı partililer merak ediyor Osman Akbulut'un siyasi akibeti ne olacak diye.. Bu sabah bizi arayan Osman Akbulut tekrar adaylığı konusunda yaptığı açıklamada "Bazı gazeteler 'aday olacak' bazıları da 'aday olamayacak' diye manşetler atıyorlar. Onlardan dolayı çok muzdaribim. Ben kuruluşundan beri hizmetinde olduğum Ak Partimizde altı buçuk yıldan beri ilçe başkanı olarak görev yapıyorum. Ve bugüne kadar bu göreve partim beni layık gördüğü için görevimin başındayım. Partili büyüklerimiz, parti yetkililerimiz zaten bizi her yönüyle tanıdıkları gibi aynı şekilde başarılı olup olmadığımız yönünde de her türlü bilgiye sahipler. Dolayısı ile bu aşamadan sonra da benim adaylık için başvuru yapmam gibi bir şey asla söz konusu olamaz. Partim 'göreve devam et' derse ederiz, 'başka alanda çalış' derse çalışırız ve 'bekle' derlerse de bekleriz" dedi.. Başkan Akbulut'un bu açıklaması karşısında biz de kendisine "İşte tecrübe farkı bu. Yine tecrübenizi konuşturdunuz" dedik..       

KH/CENGİZYUCAK 2014 Yerel seeçimlerinde Dilovası Belediye Başkan aday adayı olmak için ilçe başkanlığından istifa eden İlhan Yıldırım'ın yerine AK Parti Dilovası İlçe Başkanı olarak atanan Osman Akbulut altı buçuk yıldan beri bu görevini sürdürüyor..

Ak Parti Kocaeli İlçe Yeşkilatları içinde uzun süreden beri görev yapan 3 ilçe başkanları Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel, Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ve Dilovası ilçe başkanı Osman Akbulut idi..

Muzaffer Bıyık 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Belediye Başkan adayı gösterildiği için ilçe başkanlığından istifa ederek ayrılınca ve Karamürsel'de 3 dönemini yani 7 yılı dolduran Recep Demirel tekrar aday olmadığı 23 Şubat 2020 tarihli kongrede yerini Sait mete'ye bırakınca, Ak parti Kocaeli'nin en kıdemli ilçe başkanı Osman Akbulut olmuş oldu..

Atanmışlığının ardından iki kez de ilçe kongresi kazanarak ilçe başkanlığını sürdüren Osman Akbulut'un 27 Eylül 2020 Pazar günü yapılması beklenen Ak Parti Dilovası ilçe kongresinde yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği merak ediliyor.

Şimdi Dilovalı partililer merak ediyor Osman Akbulut'un siyasi akibeti ne olacak diye..

Bu sabah bizi arayan Osman Akbulut tekrar adaylığı konusunda yaptığı açıklamada "Bazı gazeteler 'aday olacak' bazıları da 'aday olamayacak' diye manşetler atıyorlar. Onlardan dolayı çok muzdaribim. Ben kuruluşundan beri hizmetinde olduğum Ak Partimizde altı buçuk yıldan beri ilçe başkanı olarak görev yapıyorum. Ve bugüne kadar bu göreve partim beni layık gördüğü için görevimin başındayım. Partili büyüklerimiz, parti yetkililerimiz zaten bizi her yönüyle tanıdıkları gibi aynı şekilde başarılı olup olmadığımız yönünde de her türlü bilgiye sahipler. Dolayısı ile bu aşamadan sonra da benim adaylık için başvuru yapmam gibi bir şey asla söz konusu olamaz. Partim 'göreve devam et' derse ederiz, 'başka alanda çalış' derse çalışırız ve 'bekle' derlerse de bekleriz" dedi..

Başkan Akbulut'un bu açıklaması karşısında biz de kendisine "İşte tecrübe farkı bu. Yine tecrübenizi konuşturdunuz" dedik..       

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.