TANK PALET GERÇEĞİ

24.08.2019 - 23:34, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

TANK PALET GERÇEĞİ

KH/CENGİZYÜCAK CHP'nin ani bir manevra ile 4 ay önce kapanmış bir "TANK-PALET FABRİKASININ 20 YILLIĞINA KİRALANMASI" tartışmasını yeniden gündeme taşıması ve hatta Kılıçdaoğlu'nun direktifi ile CHP'li milletvekillerinin Sakarya'da o fabrika önünde 24 saat nöbete geçmesi tartışmaları yeniden alevlendirdi.. Bu tartışmalar karşısında ben de twitter ve facebook sayfamdan aşağıdaki kısa açıklamayı yaptım; "Tank Palet Fabrikasında satış yok kiralama var bu bir.. Orada kullanılan teknolojiye ulaşım Almanlar tarafından sürekli engelleniyordu bu iki.. Ulaşamadığın bir şeyi ne geliştirebilirsin ne de değiştirebilirsin bu üç.. Kiralama Erdoğan kararı değil Devlet kararıydı bu da dört.." Bu açıklamadan sonra çok sayıda telefon ve yorum aldım.. Bir takipçim şu yorumu yaptı; "Erdogan devlet değil mi hocam bu 5, elımızde özelleştirmelik bir şey kaldımı hocam bu 6, tank palet fabrıkası milli fabrikamızdır bu asla özellestirilemez bu 7, hocam lafa gelince yerli tankımızı yapapacağız ama sözde tank palet fabrıkası özelleştirildi bunu nasıl açıklayacaksınız" Bunun üzerine yine bir kısa açıklama yapma gereği duydum; "Cumhurbaşkanı Erdoğan'da dahil olmak üzere hiç bir kimse Devletin üstünde değildir. Rusya bize S-400'ü birlikte üretme teklifi yapıyorsa, Türkiye ABD'nin F-35 uçağının yapım ortaklığına para yatırmışsa gelişen ve değişen yeni dünya düzeninde bu konularda millilik diye bir şey kalmamıştır. O Tank palet fabrikasında Alman teknolojisi ile üretim yapılıyordu ve tüm teknik kadro onlardan direktif alıyordu. Bizim mühendislerin en ufak bir teknik sorularına dahi cevaplar verilmiyordu. Şimdi ise o teknoloji bizim Türk mühendislerinin kontrolüne geçti. CHP'nin 4 ay önceden kapanmış bir konuyu şimdi gündeme taşıması da ayrı bir düşündürücü konudur. Ortada satış ve özelleştirme yok; 20 yıllık bir süre içinde o teknolojiye erişim hakkı var. Yani konu stratejik bir savuna konusu.." Öte yandan ABD'nin bize "S-400'ü alamazsanız" dayatması ile TSK'ye savunma silahları yapan bir şirketin, Tank-Palet fabrikasındaki Alman teknolojisinin kontrolünü ele geçirmesine olanak sağlayan bu kiralama işine gösterilen tepkilerin çok benzeşen  yönleri vardır.. Ne dünya eski dünya ne de Türjkiye eski Türkiye.. Yeni bir dünya düzeni kuruluyor ve Türkiye bu yeni dünya düzeninde; savunma sanayisi alanında eski düzende olduğu gibi NATO, İsrail ve Alman teknolojilerine ve de insaflarına mahkum kalmak istemiyor..  Bu gelişime ve değişime karşı koyanları yeni söylemler geliştirmeye acil ihtiyaçları var..

KH/CENGİZYÜCAK CHP'nin ani bir manevra ile 4 ay önce kapanmış bir "TANK-PALET FABRİKASININ 20 YILLIĞINA KİRALANMASI" tartışmasını yeniden gündeme taşıması ve hatta Kılıçdaoğlu'nun direktifi ile CHP'li milletvekillerinin Sakarya'da o fabrika önünde 24 saat nöbete geçmesi tartışmaları yeniden alevlendirdi..
Bu tartışmalar karşısında ben de twitter ve facebook sayfamdan aşağıdaki kısa açıklamayı yaptım;
"Tank Palet Fabrikasında satış yok kiralama var bu bir..
Orada kullanılan teknolojiye ulaşım Almanlar tarafından sürekli engelleniyordu bu iki..
Ulaşamadığın bir şeyi ne geliştirebilirsin ne de değiştirebilirsin bu üç..
Kiralama Erdoğan kararı değil Devlet kararıydı bu da dört.."

Bu açıklamadan sonra çok sayıda telefon ve yorum aldım..
Bir takipçim şu yorumu yaptı;
"Erdogan devlet değil mi hocam bu 5, elımızde özelleştirmelik bir şey kaldımı hocam bu 6, tank palet fabrıkası milli fabrikamızdır bu asla özellestirilemez bu 7, hocam lafa gelince yerli tankımızı yapapacağız ama sözde tank palet fabrıkası özelleştirildi bunu nasıl açıklayacaksınız"
Bunun üzerine yine bir kısa açıklama yapma gereği duydum;
"Cumhurbaşkanı Erdoğan'da dahil olmak üzere hiç bir kimse Devletin üstünde değildir. Rusya bize S-400'ü birlikte üretme teklifi yapıyorsa, Türkiye ABD'nin F-35 uçağının yapım ortaklığına para yatırmışsa gelişen ve değişen yeni dünya düzeninde bu konularda millilik diye bir şey kalmamıştır. O Tank palet fabrikasında Alman teknolojisi ile üretim yapılıyordu ve tüm teknik kadro onlardan direktif alıyordu. Bizim mühendislerin en ufak bir teknik sorularına dahi cevaplar verilmiyordu. Şimdi ise o teknoloji bizim Türk mühendislerinin kontrolüne geçti. CHP'nin 4 ay önceden kapanmış bir konuyu şimdi gündeme taşıması da ayrı bir düşündürücü konudur. Ortada satış ve özelleştirme yok; 20 yıllık bir süre içinde o teknolojiye erişim hakkı var. Yani konu stratejik bir savuna konusu.."
Öte yandan ABD'nin bize "S-400'ü alamazsanız" dayatması ile TSK'ye savunma silahları yapan bir şirketin, Tank-Palet fabrikasındaki Alman teknolojisinin kontrolünü ele geçirmesine olanak sağlayan bu kiralama işine gösterilen tepkilerin çok benzeşen  yönleri vardır..
Ne dünya eski dünya ne de Türjkiye eski Türkiye..
Yeni bir dünya düzeni kuruluyor ve Türkiye bu yeni dünya düzeninde; savunma sanayisi alanında eski düzende olduğu gibi NATO, İsrail ve Alman teknolojilerine ve de insaflarına mahkum kalmak istemiyor.. 
Bu gelişime ve değişime karşı koyanları yeni söylemler geliştirmeye acil ihtiyaçları var..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.