Özgür Özel, Taksim Meydanı’na neden yürümediğini anlattı

Siyaset 02.05.2024 - 09:35, Güncelleme: 02.05.2024 - 09:35
 

Özgür Özel, Taksim Meydanı’na neden yürümediğini anlattı

KOCAELİ HABERİ
Özgür Özel, Taksim Meydanı’na neden yürümediğini anlatırken  "Biz vazgeçmedik, gittik. CHP olarak yürüyüş kolunu oluşturduk. Ancak tertip komitesinde yokuz. Dedik ki “DİSK, KESK ve TTB’nin alacağı karara uyacağız" dedi.. Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan Özel, Taksim Meydanı’na yürümekten neden vazgeçtiklerini şöyle anlattı: “Biz vazgeçmedik, gittik. CHP olarak yürüyüş kolunu oluşturduk. Ancak tertip komitesinde yokuz. Dedik ki “DİSK, KESK ve TTB’nin alacağı karara uyacağız.” CHP lideri Özgür Özel, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yapacağı görüşme öncesi konuştu. Özel, görüşmede eski büyükelçi Namık Tan’ın kendisine eşlik edeceğini söyledi. Özel, 1 Mayıs Taksim Meydanı yasaklarını gündeme getireceğini söyledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün saat 16’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Özel, görüşmede eski New York Büyükelçisi Namık Tan’ın olacağını ve Tan’ın hem görüşmeden önce protokol kurallarını kontrol edeceğini hem de görüşmede not tutacağını söyledi. Özel, görüşmeye dair bir süre belirlenmediğini söyleyerek, 1 Mayıs’ta Taksim yasaklarını Erdoğan’ın önüne getireceğini belirtti. ‘POLİSİ İTTİRME GİBİ BİR ŞEY YAPACAK HALİM YOK’ 1 Mayıs’ı yasaklamanın Anayasa’ya aykırı olduğunu vurguladım. Ama polisle emekçilerin çatışmaması gerektiğini de söyledim. CHP üyeleri, ki en kalabalık gruptu, kararı bekledi. Bariyerler açılmadı. KESK ve DİSK kutlamayı Saraçhane’de yapıp dönmeye karar verince arkadaşlarımız alandan ayrıldı. Söylediğimizin dışında bir şey yapmış değiliz. “Taksim’e yürüyeceğiz” dedik. Geldik, yürüdük ama bariyerleri kırma, polisi ittirme gibi bir şey yapacak halim yok.” ‘SU KEMERLERİNİ ABLUKAYA ALARAK, ÇİN SEDDİ’NE DÖNÜŞTÜRDÜLER’ Su kemerlerin önündeki polis barikatıyla ilgi konuşan Özel şunları ifade etti: “Yasakları, yoksulluğu ve yolsuzluğu kaldıracağız” diye gelenlerin 22 yıl sonra Türkiye’de ortaya koydukları demokrasi tablosu bu. “Yasakları kaldıracağız” diye geldiler, su kemerini Çin Seddi’ne çevirdiler emekçiler için. Utanç verici. 2010 yılında Taksim’i 1 Mayıs’a açmakla övünüyorlardı. Bugün hem Taksim yasak hem de geldikleri 2003’te su kemerleri hiç olmazsa serbestti, su kemerlerini ablukaya alarak, Çin Seddi’ne dönüştürdüler. Su kemerinin üstüne sis bombaları yerleştirmişler. Utanılacak bir durum. O tabloyu biz yapmadık. O tablonun ressamı AKP iktidarıdır.
KOCAELİ HABERİ

Özgür Özel, Taksim Meydanı’na neden yürümediğini anlatırken  "Biz vazgeçmedik, gittik. CHP olarak yürüyüş kolunu oluşturduk. Ancak tertip komitesinde yokuz. Dedik ki “DİSK, KESK ve TTB’nin alacağı karara uyacağız" dedi..

Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan Özel, Taksim Meydanı’na yürümekten neden vazgeçtiklerini şöyle anlattı:
“Biz vazgeçmedik, gittik. CHP olarak yürüyüş kolunu oluşturduk. Ancak tertip komitesinde yokuz. Dedik ki “DİSK, KESK ve TTB’nin alacağı karara uyacağız.”

CHP lideri Özgür Özel, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yapacağı görüşme öncesi konuştu. Özel, görüşmede eski büyükelçi Namık Tan’ın kendisine eşlik edeceğini söyledi. Özel, 1 Mayıs Taksim Meydanı yasaklarını gündeme getireceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün saat 16’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Özel, görüşmede eski New York Büyükelçisi Namık Tan’ın olacağını ve Tan’ın hem görüşmeden önce protokol kurallarını kontrol edeceğini hem de görüşmede not tutacağını söyledi. Özel, görüşmeye dair bir süre belirlenmediğini söyleyerek, 1 Mayıs’ta Taksim yasaklarını Erdoğan’ın önüne getireceğini belirtti.

‘POLİSİ İTTİRME GİBİ BİR ŞEY YAPACAK HALİM YOK’
1 Mayıs’ı yasaklamanın Anayasa’ya aykırı olduğunu vurguladım. Ama polisle emekçilerin çatışmaması gerektiğini de söyledim. CHP üyeleri, ki en kalabalık gruptu, kararı bekledi. Bariyerler açılmadı. KESK ve DİSK kutlamayı Saraçhane’de yapıp dönmeye karar verince arkadaşlarımız alandan ayrıldı. Söylediğimizin dışında bir şey yapmış değiliz. “Taksim’e yürüyeceğiz” dedik. Geldik, yürüdük ama bariyerleri kırma, polisi ittirme gibi bir şey yapacak halim yok.”

‘SU KEMERLERİNİ ABLUKAYA ALARAK, ÇİN SEDDİ’NE DÖNÜŞTÜRDÜLER’
Su kemerlerin önündeki polis barikatıyla ilgi konuşan Özel şunları ifade etti:
“Yasakları, yoksulluğu ve yolsuzluğu kaldıracağız” diye gelenlerin 22 yıl sonra Türkiye’de ortaya koydukları demokrasi tablosu bu. “Yasakları kaldıracağız” diye geldiler, su kemerini Çin Seddi’ne çevirdiler emekçiler için. Utanç verici. 2010 yılında Taksim’i 1 Mayıs’a açmakla övünüyorlardı. Bugün hem Taksim yasak hem de geldikleri 2003’te su kemerleri hiç olmazsa serbestti, su kemerlerini ablukaya alarak, Çin Seddi’ne dönüştürdüler. Su kemerinin üstüne sis bombaları yerleştirmişler. Utanılacak bir durum. O tabloyu biz yapmadık. O tablonun ressamı AKP iktidarıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.