AK PARTİLİ KAMUOYU ARAŞTIRMACISINDAN FLAŞ AÇIKLAMALAR

Siyaset 14.08.2019 - 02:24, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

AK PARTİLİ KAMUOYU ARAŞTIRMACISINDAN FLAŞ AÇIKLAMALAR

Ak Partiye yakınlığı ile bilinen MAK Danışmanlık araştırma şirketi sahibi Mehmet Alii Kulat bu gece yarısı sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda Ak Partiyi, yeni kurulacak Babacan ve Davutoğlu'nun partilerinin durumu ile erken seçim değerlendirdi.. İŞTE O AÇIKLAMALAR -Şu an saha gözlemlerimiz seçmen kısa sürede bir seçim istemiyor. Üst üste yapılan secimler seçmeni seçim yorgunu yaptı. Partilere göre yaptığımız analizlerde; CHP - MHP - İYİ PARTİ seçmeni yerel seçimde yakaladığı göreceli başarının yansımasını görmek istiyor. -Ak Parti seçmeni ise yeni kurulacak 2 partiyi yakından izliyor. Ak Parti tabanı daha çok da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mutlaka bir hamle yapacağını; bir şekilde kötü gidişi tersine çevireceğine inanan bir taban var. Bu beklenti süreç uzarsa hayal kırıklığına dönüşebilir. -Yeni kurulacak partilerde bir şeye karar vermeli: BİR BÖLEN Mİ olmak istiyorlar? BIR BİLEN Mİ olmak istiyorlar? Bölen olmak hangi partiyi hedef alırsa alsın ana gövde siyasette bir klik görünümü çizer. Bilen olmak ise toplumsal beklentileri iyi okuyup herkesi kucaklamaktir -Ak Parti tabanında pek çok bölge vekillerine tepki değilse de ilgisizlik ciddi itibar kaybı gözlemleniyor. Il ve ilçelerde kurban bayramı bilboard larında her yıl bölge siyasetçilerinin kutlama mesajları varken bu yıl Cumhurbaşkanının kutlama mesajları dikkat çekiyor. -Toplumsal sorunlar: - Yıkılan AİLE: boşanma oranları evlenme oranlarını geçmiş durumda. - ADALET ve YARGIYA GÜVEN yerlerde. - EYT, KADRO ve AF BEKLENTILERI. - EKONOMİ de son günlerdeki toparlanmaya rağmen İSTİKRARSIZLIK - Ahlakı ve Dini degerlerde yaşanan yozlaşma... -Bu süreçte; Yargı Reformu Strateji Belgesi nin yansıması olarak TBMM açılır açılmaz gündeme geleceğini Sn. Abdulhamit Gül beyin açıkladığı Yargı Paketinde KAPSAMLI AF ve KHK MAĞDURLARInın durumunda düzenleme olmazsa bu hayal kırıklığının toplumsal yansıması daha derin olabilir  

Ak Partiye yakınlığı ile bilinen MAK Danışmanlık araştırma şirketi sahibi Mehmet Alii Kulat bu gece yarısı sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda Ak Partiyi, yeni kurulacak Babacan ve Davutoğlu'nun partilerinin durumu ile erken seçim değerlendirdi..
İŞTE O AÇIKLAMALAR
-Şu an saha gözlemlerimiz seçmen kısa sürede bir seçim istemiyor. Üst üste yapılan secimler seçmeni seçim yorgunu yaptı. Partilere göre yaptığımız analizlerde; CHP - MHP - İYİ PARTİ seçmeni yerel seçimde yakaladığı göreceli başarının yansımasını görmek istiyor.
-Ak Parti seçmeni ise yeni kurulacak 2 partiyi yakından izliyor. Ak Parti tabanı daha çok da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mutlaka bir hamle yapacağını; bir şekilde kötü gidişi tersine çevireceğine inanan bir taban var. Bu beklenti süreç uzarsa hayal kırıklığına dönüşebilir.
-Yeni kurulacak partilerde bir şeye karar vermeli: BİR BÖLEN Mİ olmak istiyorlar? BIR BİLEN Mİ olmak istiyorlar? Bölen olmak hangi partiyi hedef alırsa alsın ana gövde siyasette bir klik görünümü çizer. Bilen olmak ise toplumsal beklentileri iyi okuyup herkesi kucaklamaktir
-Ak Parti tabanında pek çok bölge vekillerine tepki değilse de ilgisizlik ciddi itibar kaybı gözlemleniyor. Il ve ilçelerde kurban bayramı bilboard larında her yıl bölge siyasetçilerinin kutlama mesajları varken bu yıl Cumhurbaşkanının kutlama mesajları dikkat çekiyor.
-Toplumsal sorunlar: - Yıkılan AİLE: boşanma oranları evlenme oranlarını geçmiş durumda. - ADALET ve YARGIYA GÜVEN yerlerde. - EYT, KADRO ve AF BEKLENTILERI. - EKONOMİ de son günlerdeki toparlanmaya rağmen İSTİKRARSIZLIK - Ahlakı ve Dini degerlerde yaşanan yozlaşma...
-Bu süreçte; Yargı Reformu Strateji Belgesi nin yansıması olarak TBMM açılır açılmaz gündeme geleceğini Sn. Abdulhamit Gül beyin açıkladığı Yargı Paketinde KAPSAMLI AF ve KHK MAĞDURLARInın durumunda düzenleme olmazsa bu hayal kırıklığının toplumsal yansıması daha derin olabilir
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.