Çankaya Köşkü'nden taşınan Binali Yıldırım'a yeni görev

Siyaset 08.07.2019 - 10:30, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

Çankaya Köşkü'nden taşınan Binali Yıldırım'a yeni görev

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin ardından Ankara’ya dönen Binali Yıldırım’ın ilk işi Çankaya Köşkü’nden taşınmak olacak. Binali yıldırım, istanbul büyükşehir belediye başkan adayı olmak için 19 Şubat'ta TBMM başkanlığı görevinden istifa etmişti. Yıldırım daha sonra İstanbul'a giderek seçim çalışmalarını yürütmüştü. Ancak bu süreçte Çankaya Köşkü'ndeki konutundan taşınmayan yıldırım, bu nedenle muhalefet tarafından eleştirilmişti. CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal da TBMM'ye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın cevaplaması talebiyle ‘Binali Yıldırım'ın köşkü neden henüz boşaltmadığına' dair bir yazılı soru önergesi vermişti. Kendi evinde yaşayacak İstanbul seçimlerinin kaybedilmesinin ardından Ankara'ya dönen Yıldırım, Çankaya Köşkü'nden taşınıyor. Yıldırım'ın bu ay içerisinde Dikmen'de kendisine ait bir eve yerleşeceği öğrenildi. Yıldırım'a yeni görev Öte yandan gözler Binali Yıldırım'a önümüzdeki dönemde nasıl bir görev verileceğine çevrildi. Kulislerde Yıldırım'ın bakanlık, Cumhurbaşkanı yardımcılığı veya AK Parti Grup Başkanlığına getirilebileceği konuşuluyor.  internethaber.com YILDIRIM'DAN AÇIKLAM GELDİ Eski TBMM Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin ardından Ankara'ya dönen Binali Yıldırım'ın ilk işi Çankaya Köşkü'nden taşınmak olacak" içerikli haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Açıklamada şunlar kaydedildi: "Binali Yıldırım hiçbir zaman Çankaya Köşkü'nde oturmamıştır. Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı görevleri süresince Başbakanlık Resmi Konutu'nu kullanmıştır. Meclis Başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra Resmi Konutu hiçbir şekilde kullanmamıştır. Gerçek bundan ibarettir."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin ardından Ankara’ya dönen Binali Yıldırım’ın ilk işi Çankaya Köşkü’nden taşınmak olacak.

Binali yıldırım, istanbul büyükşehir belediye başkan adayı olmak için 19 Şubat'ta TBMM başkanlığı görevinden istifa etmişti. Yıldırım daha sonra İstanbul'a giderek seçim çalışmalarını yürütmüştü. Ancak bu süreçte Çankaya Köşkü'ndeki konutundan taşınmayan yıldırım, bu nedenle muhalefet tarafından eleştirilmişti. CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal da TBMM'ye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın cevaplaması talebiyle ‘Binali Yıldırım'ın köşkü neden henüz boşaltmadığına' dair bir yazılı soru önergesi vermişti.

Kendi evinde yaşayacak

İstanbul seçimlerinin kaybedilmesinin ardından Ankara'ya dönen Yıldırım, Çankaya Köşkü'nden taşınıyor. Yıldırım'ın bu ay içerisinde Dikmen'de kendisine ait bir eve yerleşeceği öğrenildi.

Yıldırım'a yeni görev

Öte yandan gözler Binali Yıldırım'a önümüzdeki dönemde nasıl bir görev verileceğine çevrildi. Kulislerde Yıldırım'ın bakanlık, Cumhurbaşkanı yardımcılığı veya AK Parti Grup Başkanlığına getirilebileceği konuşuluyor. 
internethaber.com

YILDIRIM'DAN AÇIKLAM GELDİ
Eski TBMM Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin ardından Ankara'ya dönen Binali Yıldırım'ın ilk işi Çankaya Köşkü'nden taşınmak olacak" içerikli haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Binali Yıldırım hiçbir zaman Çankaya Köşkü'nde oturmamıştır. Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı görevleri süresince Başbakanlık Resmi Konutu'nu kullanmıştır. Meclis Başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra Resmi Konutu hiçbir şekilde kullanmamıştır. Gerçek bundan ibarettir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.