KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR'DEN HURDACILARA GEÇİT YOK!

04.07.2019 - 14:40, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR'DEN HURDACILARA GEÇİT YOK!

KOCAELİHABERİ.CENGİZYÜCAK Geçtiğimiz gün "GEBZE'NİN BİR HURDACILARI EKSİKTİ" manşetiyle yaptığımız haberde "İstanbul Hurdacıları Gebze'de sanayi sitesi kurmak istiyorlar.." konusunu ele almıştık.. İŞTE HABERİN ÖZETİ İstanbul Ümraniye Dudullu'da Necip Fazıl Bulvarı Muti sokaktaki bir ofiste Yüksel Yılmaz isimli bir şahsın başkanlığında dernekleşen İstanbullu Hurdacılar kendilerine mesken olarak Gebze'yi belirlemişler ve GASKOP-Gebze Anadaolu Sanayicileri Toplu İşyeri Kooperatifini kurmuşlar.. GASKOP daha sonra üyelerinden topladığı para ile Gebze'de Pelitli köyü ile Tavşanlı köyü arasında sağında solunda yeşil ağaçların boylandığı sanayi dışı tarlaları köylülerden normal tarla fiyatı ile satın almışlar.. Ve şimdi iddiaya göre; GASKOP takribi olarak 200 dönüm civarındaki bu yeri sanayi alanına dönüştürmek istiyormuş.. İşte o GASKOP geçtiğimiz günlerde Yüksel Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Gebze'nin yeni belediye başkanı Zinnur Büyükgöz'e bir ziyaret gerçekleştirdi ve Başkan Büyükgöz'e ne adına olduğunu bilemediğimiz bir plaket takdim etti.. Ziyarette Hurdacılar Sanayi sitesi konusunun görüşülüp görüşülmediği konusunda bilgi edinilemezken, yönetcilerden birisinin elinde mavı kapaklı bir dosyanın da bulunduğu dikkatimizden kaçmadı.. Ve ben buradan 40 yıllık bir Gebzeli ve çeyrek asrı aşkın gazeteciliğimin sorumluluğu ile duyarlılığına inandığım Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'e sesleniyorum; Yazıktır Gebze'ye.. Yazıktır topraklarını normal tarla fiyatına satan Pelitli ve Tavşanlı köylülerine.. Tarla fiyatı ile sanayi sitesi arsası fiyatının satış bedeli aynı olur mu hiç? Gebze'nin imar planlarında sanayi dışı alan olarak belirlenen yere nasıl sanayi sitesi kurulabilir?  KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR'DEN HURDACILARA GEÇİT YOK! Haberimizden sonra durumu konuştuğumuz Kocaleli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın "O bölge için böyle bir talep bana gelmedi. Gelse dahi bizim plan dışı böyle talebe olur vermemiz asla söz konusu olamaz" dedi.. Konuya açıklık getiren Kocaleli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gökmen Mengüç "Geçtiğimiz dönem bir kaç kez bize böyle bir talep ile geldiler. Biz kendilerine o alanın imar planlarında konut alanı olduğunu ve sanayiye dönük bir yapılaşmaya izin vermemizin mümkün olmadığını söyledik. Bize 'biz bu yerleri kooperatif üyelerimizle sanayiye dönük site kurmak için satın aldık' dediklerinde de 'keşke imar planlarına baktıktan sonra satın alsaydınız. Orası konut alanı ve bölgenin konut alanlarına ihtiyacı var' dedik. Bize tekrar böyle bir talep ile gelirlerse cevabımızda farklılık olmaz" dedi..    

KOCAELİHABERİ.CENGİZYÜCAK Geçtiğimiz gün "GEBZE'NİN BİR HURDACILARI EKSİKTİ" manşetiyle yaptığımız haberde "İstanbul Hurdacıları Gebze'de sanayi sitesi kurmak istiyorlar.." konusunu ele almıştık..

İŞTE HABERİN ÖZETİ
İstanbul Ümraniye Dudullu'da Necip Fazıl Bulvarı Muti sokaktaki bir ofiste 
Yüksel Yılmaz isimli bir şahsın başkanlığında dernekleşen İstanbullu Hurdacılar kendilerine mesken olarak Gebze'yi belirlemişler ve GASKOP-Gebze Anadaolu Sanayicileri Toplu İşyeri Kooperatifini kurmuşlar..

GASKOP daha sonra üyelerinden topladığı para ile Gebze'de Pelitli köyü ile Tavşanlı köyü arasında sağında solunda yeşil ağaçların boylandığı sanayi dışı tarlaları köylülerden normal tarla fiyatı ile satın almışlar..

Ve şimdi iddiaya göre; GASKOP takribi olarak 200 dönüm civarındaki bu yeri sanayi alanına dönüştürmek istiyormuş..

İşte o GASKOP geçtiğimiz günlerde Yüksel Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Gebze'nin yeni belediye başkanı Zinnur Büyükgöz'e bir ziyaret gerçekleştirdi ve Başkan Büyükgöz'e ne adına olduğunu bilemediğimiz bir plaket takdim etti..

Ziyarette Hurdacılar Sanayi sitesi konusunun görüşülüp görüşülmediği konusunda bilgi edinilemezken, yönetcilerden birisinin elinde mavı kapaklı bir dosyanın da bulunduğu dikkatimizden kaçmadı..

Ve ben buradan 40 yıllık bir Gebzeli ve çeyrek asrı aşkın gazeteciliğimin sorumluluğu ile duyarlılığına inandığım Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'e sesleniyorum;
Yazıktır Gebze'ye..
Yazıktır topraklarını normal tarla fiyatına satan Pelitli ve Tavşanlı köylülerine..
Tarla fiyatı ile sanayi sitesi arsası fiyatının satış bedeli aynı olur mu hiç?
Gebze'nin imar planlarında sanayi dışı alan olarak belirlenen yere nasıl sanayi sitesi kurulabilir? 

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR'DEN HURDACILARA GEÇİT YOK!

Haberimizden sonra durumu konuştuğumuz Kocaleli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın "O bölge için böyle bir talep bana gelmedi. Gelse dahi bizim plan dışı böyle talebe olur vermemiz asla söz konusu olamaz" dedi..

Konuya açıklık getiren 
Kocaleli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gökmen Mengüç "Geçtiğimiz dönem bir kaç kez bize böyle bir talep ile geldiler. Biz kendilerine o alanın imar planlarında konut alanı olduğunu ve sanayiye dönük bir yapılaşmaya izin vermemizin mümkün olmadığını söyledik. Bize 'biz bu yerleri kooperatif üyelerimizle sanayiye dönük site kurmak için satın aldık' dediklerinde de 'keşke imar planlarına baktıktan sonra satın alsaydınız. Orası konut alanı ve bölgenin konut alanlarına ihtiyacı var' dedik. Bize tekrar böyle bir talep ile gelirlerse cevabımızda farklılık olmaz" dedi..  

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.