KOCAELİ'DE BÜYÜKAKIN MI YOKSA HÜRRİYET Mİ?

Siyaset 16.06.2019 - 02:50, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

KOCAELİ'DE BÜYÜKAKIN MI YOKSA HÜRRİYET Mİ?

KOCAELİHABERİ/CENGİZYÜCAK Siyasette ve basında aslolan öngörü yani olanı biteni önceden görebilmektir. Ak Parti 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Kocaeli'de olabilecek olanları önceden görebildiği içindir ki; 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yarım asırlık tecrübeyi devirmiş olan İbrahim Karaosmanoğlu veya ona yakın olan Antalya Valisi Münir Karaloğlu yerine daha Doçentliği yeni evirmiş olan bir buçuk yıllık Vali olan Tahir Büyükakın'ı Ak Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve başkanı yaptı.. Çünkü Kocaeli, Ak Parti için önemliydi ve Ak Parti kendi geleceği açısından 2024 ve daha sonrasında da Kocaeliyi istiyordu.. Kocaeli.. Ak Partinin kuruluş manifestosunun imza altına alındığı kent.. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakınındaki isim olan Cumhurbaşkanlığı İletim Başkanı Fahrettin  Altun'u, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanları Nihat Ergün ve ayını makamlığın yanısıra Milli Savunma Bakanı ve Başbakan yardımcısı olan Fikri Işık'ı yetiştiren kent.. Ve artık sadece "Atatürk'ün kurmuş olduğu parti" tanımlaması ile iktidar olamayacağını farkederek güne uygun akıllı siyasete yönelen CHP'de acar milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet'i, Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan adayı yaparak , 2009'da Sefa Sirmen ve 2014'de de Tahsin Tarhan gibi Ak Partiye yem etmek yerine önce İzmit Belediye Başkanı seeçtirmek ve akabinde de 2024'de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmak yoluna gitmişti.. Ve 31 Mart 2019 gecesi Kocaeli'de seçim kazanma tecrübesi olan Ak Parti ile seçim yenilgilerinden akıllanan CHP'nin taktikleri sonuç vererek Tahir Büyükakın ve Fatma Kaplan Hürriyet hedeflenen başkanlık koltuklarına oturdular.. Şimdi ne olacak? Kimse karnından konuşmasın 31 Mart 2024'de ne olacağı bugünden belli.. Ak Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın.. CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet.. Ve bunu bugünden gören Tahir Büyükakın bugünden gereğini yapıyor.. Peki Fatma Kaplan Hürriyet? Öngörüyor görmesine de yaptığı veya yapacağı kocaman bir hiç.. Çünkü kafa klasik CHP kafası.. Nasıl klasik mi? Hani var ya "CHP'de parti içinde bir yerlere varmak istiyorsan ön keseceksin yol vermeyeceksin" kafası.. En büyük özelliği ise "Cumhurbaşkanlığı sistemi tartışmasında boğazı sıkılınca 'yerin dibine batsın sizin sarayınız" diye bağırmış olması.. 

KOCAELİHABERİ/CENGİZYÜCAK Siyasette ve basında aslolan öngörü yani olanı biteni önceden görebilmektir. Ak Parti 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Kocaeli'de olabilecek olanları önceden görebildiği içindir ki; 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yarım asırlık tecrübeyi devirmiş olan İbrahim Karaosmanoğlu veya ona yakın olan Antalya Valisi Münir Karaloğlu yerine daha Doçentliği yeni evirmiş olan bir buçuk yıllık Vali olan Tahir Büyükakın'ı Ak Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve başkanı yaptı..
Çünkü Kocaeli, Ak Parti için önemliydi ve Ak Parti kendi geleceği açısından 2024 ve daha sonrasında da Kocaeliyi istiyordu..
Kocaeli..
Ak Partinin kuruluş manifestosunun imza altına alındığı kent..
Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakınındaki isim olan Cumhurbaşkanlığı İletim Başkanı Fahrettin  Altun'u, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanları Nihat Ergün ve ayını makamlığın yanısıra Milli Savunma Bakanı ve Başbakan yardımcısı olan Fikri Işık'ı yetiştiren kent..
Ve artık sadece "Atatürk'ün kurmuş olduğu parti" tanımlaması ile iktidar olamayacağını farkederek güne uygun akıllı siyasete yönelen CHP'de acar milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet'i, Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan adayı yaparak , 2009'da Sefa Sirmen ve 2014'de de Tahsin Tarhan gibi Ak Partiye yem etmek yerine önce İzmit Belediye Başkanı seeçtirmek ve akabinde de 2024'de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmak yoluna gitmişti..
Ve 31 Mart 2019 gecesi Kocaeli'de seçim kazanma tecrübesi olan Ak Parti ile seçim yenilgilerinden akıllanan CHP'nin taktikleri sonuç vererek Tahir Büyükakın ve Fatma Kaplan Hürriyet hedeflenen başkanlık koltuklarına oturdular..
Şimdi ne olacak?
Kimse karnından konuşmasın 31 Mart 2024'de ne olacağı bugünden belli..
Ak Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın..
CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet..

Ve bunu bugünden gören Tahir Büyükakın bugünden gereğini yapıyor..
Peki Fatma Kaplan Hürriyet?
Öngörüyor görmesine de yaptığı veya yapacağı kocaman bir hiç..
Çünkü kafa klasik CHP kafası..
Nasıl klasik mi?
Hani var ya "CHP'de parti içinde bir yerlere varmak istiyorsan ön keseceksin yol vermeyeceksin" kafası..
En büyük özelliği ise "Cumhurbaşkanlığı sistemi tartışmasında boğazı sıkılınca 'yerin dibine batsın sizin sarayınız" diye bağırmış olması.. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.