Prof. Dr. Naci Görür son depremi yazdı

Güncel 23.07.2023 - 06:19, Güncelleme: 23.07.2023 - 06:19
 

Prof. Dr. Naci Görür son depremi yazdı

KOCAELİ HABERİ
Naci Görür'den 4 büyüklüğündeki Adana depremi hakkında yazdı: Savrun Fayı etkisi Malatya Uluköy ve Adana Saimbeyli merkezli 4 ve üzeri büyüklükteki depremlerin ardından illerdeki yer hareketliliği merak konusu oldu. Deprembilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'daki depremin Çardak Fayı üzerinde ve artı bir deprem olduğunu, Adana Saimbeyli merkezli depremin ise Savrun Fayı yakınında meydana geldiğini yazdı. Görür, 4 büyüklüğündeki Adana Saimbeyli depreminin 6 Şubat depremlerinden sonra Savrun Fayı üzerinde stres alanı değişimine bağlı olabileceğini söyledi. İki şehirdeki depremler de dün (22 Temmuz) meydana gelmişti. Malatya Uluköy merkezli deprem hakkında dün de açıklama yapan Görür, "Endişe etmemek gerekir" demişti. Prof. Dr. Naci Görür twitter sayfasından yaptığı paylaşımda "Malatya-Uluköy depreminden sonra Tatlar-Nurhak ve Topallar-Saimbeyli’de 4,1 ve 4,0 iki deprem daha oldu. Tatlar depremi Çardak Fayı üzerinde ve artçı, diğeri ise Savrun Fayı yakınında. Bu deprem de 6 Şubat depremlerinden sonra Savrun Fayı üzerinde stres alanı değişimine bağlı olarak oluşuyor olsa gerek, sevgiyle" ifadelerine yer verdi..
KOCAELİ HABERİ

Naci Görür'den 4 büyüklüğündeki Adana depremi hakkında yazdı: Savrun Fayı etkisi

Malatya Uluköy ve Adana Saimbeyli merkezli 4 ve üzeri büyüklükteki depremlerin ardından illerdeki yer hareketliliği merak konusu oldu. Deprembilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'daki depremin Çardak Fayı üzerinde ve artı bir deprem olduğunu, Adana Saimbeyli merkezli depremin ise Savrun Fayı yakınında meydana geldiğini yazdı.

Görür, 4 büyüklüğündeki Adana Saimbeyli depreminin 6 Şubat depremlerinden sonra Savrun Fayı üzerinde stres alanı değişimine bağlı olabileceğini söyledi.

İki şehirdeki depremler de dün (22 Temmuz) meydana gelmişti. Malatya Uluköy merkezli deprem hakkında dün de açıklama yapan Görür, "Endişe etmemek gerekir" demişti.

Prof. Dr. Naci Görür twitter sayfasından yaptığı paylaşımda "Malatya-Uluköy depreminden sonra Tatlar-Nurhak ve Topallar-Saimbeyli’de 4,1 ve 4,0 iki deprem daha oldu. Tatlar depremi Çardak Fayı üzerinde ve artçı, diğeri ise Savrun Fayı yakınında. Bu deprem de 6 Şubat depremlerinden sonra Savrun Fayı üzerinde stres alanı değişimine bağlı olarak oluşuyor olsa gerek, sevgiyle" ifadelerine yer verdi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.