AK PARTİ KOCAELİ’NİN ŞÖHRETLER KARMASI BİR ARADA

Siyaset 09.05.2023 - 10:46, Güncelleme: 09.05.2023 - 10:46
 

AK PARTİ KOCAELİ’NİN ŞÖHRETLER KARMASI BİR ARADA

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
2001 yılında bir araya gelerek Ak Parti Kocaeli’yi kuranlar arasında isimleri hafızlarda yer edinen üç kişiyi sayacak olursak, akıllara ilk evvela Nihat Ergün, İbrahim Karaosmanğlu ve Fikri Işık gelir..  Üçü de il başkanlığı yapmış olan bu isimlerden Nihat Ergün, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına kadar yükseldikten sonra önce kızağa çekildi ve akabinde Ali Babacan ile birlikte Ak Partiden ayrılarak, DEVA Partisinin kurucuları arasında yer aldı.. İbrahim Karaosmanoğlu 2014 yerel seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı oldu ve 2019 yılına kadar yürüttüğü 15 yıllık belediye başkanlığı süresinde, Kocaeli’yi 12 ilçeyle birlikte yaşanabilir bir kente dönüştürdükten sonra şuan için Cumhurbaşkanlığı Kamu Etik Kurumu yöneticisi olarak hizmetlerine devam ediyor.. Fikri Işık 2004’de Ak Parti Kocaeli İl Başkanlığına gelmesinin akabinde 2007’de milletvekili seçildi ve 16 yıllık milletvekilliği süresi içerisinde; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli savunma Bakanlığı ve Başbakan yardımcılığı görevlerinde bulundu.. 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde 3 dönem kuralına uyarak tekrar milletvekili adaylığı başvurusu yapmayan Fikri Işık’ın adı, 31 Mart 2024 yerel sçeimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları arasında konuşuluyor.. Ve 2006 yılın ait olan yukarıdaki fotoğraf karesinde ise Fikri Işık başkanlığındaki bir kadro yer alıyor. Bu kadroya bugün için "Şöhretler Karması" desek abartı yapmış olmayız.. Ve bakın kimler var, Ak Parti Kocaeli’nin 2006 il yönetiminde; Azize Sibel Gönül; Kocaeli milletvekili oldu.. Şemsettin Ceyhan ve Abdullah Eryarsoy sırasıyla il başkanları oldular.. Yekta Türker: Ak Parti Kocaeli il başkan yardımcısı olarak Zeki Aygün ve Mahmut Civelek döneminde de devam etti. Zeki Canşi: Ak Parti İl Bşakan yardımcılığında milletvekili adayı olmak için istifa etti İdris Alp: Ak Parti Gölcük ilçe başkanı oldu, şuan KBB şirketlerinde bürokrat Şevki Yılmaz’ın kızı Emine Yılmaz, Ecz. Müge Olşen ve Tuba Şensoy parti üyesi olarak devam ediyorlar.. Mehmet Uzunoğlu, Nejat Güney, Murat Kolaylı, Nejat Eksen, Yunus Kahraman ve Yusuf Akın’da parti üyesi olarak devam ediyorlar.. Gebze’nin tanınmış iş ve siyaset insanı Ekrem Özenir, Ak Parti Kocaeli İl Başkan yardımcılığı görevinde iken 29 Ağustos 2017 tarihinde geçirdiği ani kalp krizi nedeniyle vefat etti.. 
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

2001 yılında bir araya gelerek Ak Parti Kocaeli’yi kuranlar arasında isimleri hafızlarda yer edinen üç kişiyi sayacak olursak, akıllara ilk evvela Nihat Ergün, İbrahim Karaosmanğlu ve Fikri Işık gelir.. 

Üçü de il başkanlığı yapmış olan bu isimlerden Nihat Ergün, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına kadar yükseldikten sonra önce kızağa çekildi ve akabinde Ali Babacan ile birlikte Ak Partiden ayrılarak, DEVA Partisinin kurucuları arasında yer aldı..

İbrahim Karaosmanoğlu 2014 yerel seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı oldu ve 2019 yılına kadar yürüttüğü 15 yıllık belediye başkanlığı süresinde, Kocaeli’yi 12 ilçeyle birlikte yaşanabilir bir kente dönüştürdükten sonra şuan için Cumhurbaşkanlığı Kamu Etik Kurumu yöneticisi olarak hizmetlerine devam ediyor..

Fikri Işık 2004’de Ak Parti Kocaeli İl Başkanlığına gelmesinin akabinde 2007’de milletvekili seçildi ve 16 yıllık milletvekilliği süresi içerisinde; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli savunma Bakanlığı ve Başbakan yardımcılığı görevlerinde bulundu..

14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde 3 dönem kuralına uyarak tekrar milletvekili adaylığı başvurusu yapmayan Fikri Işık’ın adı, 31 Mart 2024 yerel sçeimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları arasında konuşuluyor..

Ve 2006 yılın ait olan yukarıdaki fotoğraf karesinde ise Fikri Işık başkanlığındaki bir kadro yer alıyor. Bu kadroya bugün için "Şöhretler Karması" desek abartı yapmış olmayız..

Ve bakın kimler var, Ak Parti Kocaeli’nin 2006 il yönetiminde;

Azize Sibel Gönül; Kocaeli milletvekili oldu..
Şemsettin Ceyhan ve Abdullah Eryarsoy
sırasıyla il başkanları oldular..
Yekta Türker: Ak Parti Kocaeli il başkan yardımcısı olarak Zeki Aygün ve Mahmut Civelek döneminde de devam etti.
Zeki Canşi: Ak Parti İl Bşakan yardımcılığında milletvekili adayı olmak için istifa etti
İdris Alp: Ak Parti Gölcük ilçe başkanı oldu, şuan KBB şirketlerinde bürokrat
Şevki Yılmaz’ın kızı Emine Yılmaz, Ecz. Müge Olşen ve Tuba Şensoy parti üyesi olarak devam ediyorlar..
Mehmet Uzunoğlu, Nejat Güney, Murat Kolaylı, Nejat Eksen, Yunus Kahraman ve Yusuf Akın’da parti üyesi olarak devam ediyorlar..
Gebze’nin tanınmış iş ve siyaset insanı Ekrem Özenir, Ak Parti Kocaeli İl Başkan yardımcılığı görevinde iken 29 Ağustos 2017 tarihinde geçirdiği ani kalp krizi nedeniyle vefat etti.. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.