Beyazay derneği Kocaeli başkanı Furkan Uğur Eşitti'den milletvekili aday listelerine tepki

Siyaset 10.04.2023 - 05:28, Güncelleme: 10.04.2023 - 05:28
 

Beyazay derneği Kocaeli başkanı Furkan Uğur Eşitti'den milletvekili aday listelerine tepki

KOCAELİ HABERİ
Türkiye Beyazay derneği Kocaeli Şube başkanı Furkan Uğur Eşitti milletvekili aday listeleri ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.   Partilerin engelli milletvekili aday adaylarına, listelerinde yer vermediklerine tepki gösteren Furkan Uğur Eşitti, tepksinde şu ifadelere yer verdi; "Bizler hayatın her alanında olmaya çalışıyor, toplumdan kendimizi soyutlamamak için mücadele veriyoruz. Engelliler milletimiz tarafından yeterince tanınmıyor, tanınmadığı için birçok problemle karşı karşıya kalıyoruz. Çözümü ise siyasette, hak temelli mücadeleler vererek. Sorunlara çözüm önerileri getirerek aramaya çalışıyoruz. "14 Mayıs’ta yapılacak olan milletvekili seçimi ile ilgili birçok arkadaşımız çeşitli partilerden milletvekili aday adayı oldu.   Siyasi partilerin, cumhur ittifakının, millet ittifakının engelli vatandaşlara neden kör, sağır olduğunu anlayamadım. Henüz seçime bile girmemiş, ne kadar oy alacağı belli bile olmayan siyasi partilerin adayları önemli şehirlerde seçilecek yerlerden aday gösteriliyor. Fakat Türkiye’de 12 milyon oranında engelli var! İçimizde mühendisi, doktor, öğretmeni, memuru, avukatı var. Temsil yeteneği üst düzey arkadaşlar var. Savunduğu ideolojileri en üst perde de dillendirebilecek, meramını anlatabilecek yetenekli arkadaşlarımız var. Fakat bunların hiçbirisi milletvekili listelerinde yer bulamadı. Sandığa giderken engelli vatandaşlar olarak bunları görmezden gelmeyeceğiz." Furkan Uğur Eşiiti açıkalamasına şöyle devam etti; "Elbette siyasi partilerimizin içerisinde duyarlı, bizleri anlamaya çalışan, destek olan büyüklerimiz var. Ancak bu duyarlılık, bizleri temsil etmeye yetmiyor. Çünkü bizim sorunlarımızı, bizden başkası tam manasıyla bilemez, çözüm önerileri getiremez. Bu yüzden dolayı Meclis’te engelli milletvekili sayısının fazla olmasını istemek, Türkiye’mizim gelişimine katkı bulunmanın sorunlara asgariye indirmenin başka bir adıdır. Tüm milletvekili adaylarına başarılar diliyorum, bundan sonraki seçimlerde daha farklı bir metotla, seçimlere engelli milletvekili adaylarını hazırlamak için şimdiden çalışmaya başlayacağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum. Bizler seçimden seçime, özel günlerde, belirli gün ve haftalarda ziyaret edilip, fotoğraf çekilen kesimler olmak istemiyoruz artık. Söz söyleyen, sorunlara çözüm önerisi getiren, hakkını arayan. Memleketi, milleti için siyaset yapan insanlar olmak istiyoruz. Teselli cümleleri duymaktan sıkıldık, bundan sonra memleket, millet için çözüm üreten, soruları tespit eden insanlar olacağız."
KOCAELİ HABERİ

Türkiye Beyazay derneği Kocaeli Şube başkanı Furkan Uğur Eşitti milletvekili aday listeleri ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.  
Partilerin engelli milletvekili aday adaylarına, listelerinde yer vermediklerine tepki gösteren Furkan Uğur Eşitti, tepksinde şu ifadelere yer verdi;

"Bizler hayatın her alanında olmaya çalışıyor, toplumdan kendimizi soyutlamamak için mücadele veriyoruz. Engelliler milletimiz tarafından yeterince tanınmıyor, tanınmadığı için birçok problemle karşı karşıya kalıyoruz. Çözümü ise siyasette, hak temelli mücadeleler vererek. Sorunlara çözüm önerileri getirerek aramaya çalışıyoruz.

"14 Mayıs’ta yapılacak olan milletvekili seçimi ile ilgili birçok arkadaşımız çeşitli partilerden milletvekili aday adayı oldu.   Siyasi partilerin, cumhur ittifakının, millet ittifakının engelli vatandaşlara neden kör, sağır olduğunu anlayamadım. Henüz seçime bile girmemiş, ne kadar oy alacağı belli bile olmayan siyasi partilerin adayları önemli şehirlerde seçilecek yerlerden aday gösteriliyor. Fakat Türkiye’de 12 milyon oranında engelli var! İçimizde mühendisi, doktor, öğretmeni, memuru, avukatı var. Temsil yeteneği üst düzey arkadaşlar var. Savunduğu ideolojileri en üst perde de dillendirebilecek, meramını anlatabilecek yetenekli arkadaşlarımız var. Fakat bunların hiçbirisi milletvekili listelerinde yer bulamadı. Sandığa giderken engelli vatandaşlar olarak bunları görmezden gelmeyeceğiz."

Furkan Uğur Eşiiti açıkalamasına şöyle devam etti;

"Elbette siyasi partilerimizin içerisinde duyarlı, bizleri anlamaya çalışan, destek olan büyüklerimiz var. Ancak bu duyarlılık, bizleri temsil etmeye yetmiyor. Çünkü bizim sorunlarımızı, bizden başkası tam manasıyla bilemez, çözüm önerileri getiremez. Bu yüzden dolayı Meclis’te engelli milletvekili sayısının fazla olmasını istemek, Türkiye’mizim gelişimine katkı bulunmanın sorunlara asgariye indirmenin başka bir adıdır. Tüm milletvekili adaylarına başarılar diliyorum, bundan sonraki seçimlerde daha farklı bir metotla, seçimlere engelli milletvekili adaylarını hazırlamak için şimdiden çalışmaya başlayacağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum. Bizler seçimden seçime, özel günlerde, belirli gün ve haftalarda ziyaret edilip, fotoğraf çekilen kesimler olmak istemiyoruz artık. Söz söyleyen, sorunlara çözüm önerisi getiren, hakkını arayan. Memleketi, milleti için siyaset yapan insanlar olmak istiyoruz. Teselli cümleleri duymaktan sıkıldık, bundan sonra memleket, millet için çözüm üreten, soruları tespit eden insanlar olacağız."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.