GEBZE'NİN TARİHİ ÇARŞI HAMAMI BAŞKAN BÜYÜKGÖZ'Ü BEKLİYOR

İlçeler 17.12.2022 - 23:15, Güncelleme: 17.12.2022 - 23:32
 

GEBZE'NİN TARİHİ ÇARŞI HAMAMI BAŞKAN BÜYÜKGÖZ'Ü BEKLİYOR

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
3 Ağustos 2022 tarihinde "GEBZE’NİN TARİHİNİ BOZMAYALIM BAŞKANIM" başlığı ile yayınladığımız Gebze'nin tarihi çarşı hamamı ile ilgili haberde şu ifadelere yer vermiştik; Gebze Belediyesi, Tarihi Çarşı Hamamını, Vakıflar Genel Müdürlüğünden 29 yıllığına kiralamıştı ve bu tarihi yapının kaderi, bu konuda düne Gebze Belediye Meclisinden tam yetki alan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün iki dudağının arasında idi.. Başkanım kentler tarihleri ile anılırlar ve aynı şekilde yine tarihleri ile tanınırlar.. Gebze deyince ilk akla gelen şeyler; Eskihisar Kalesi, Kartacalı Hannibal’ın mezarı, Fatih’in Hünkar Çayırı ve Çoban Mustafa Paşa Külliyesi.. Çoban Mustafa Paşa Külliyesi denilince akla gelenler ise Eskiçarşı ve bu çarşı içinde yer alan tarihi Çarşı hamamı, yanındaki tarihi Bizans sarnıcı, önündeki tarihi çeşmeve karşısındaki tarihi Kervansaray.. Şimdi siz kalkıp kiraladığınız bu Tarihi Çarşı Hamamını, Kitap Kafe veya Güzide Restauran 3 vs türünden bir şey dönüştürürseniz, inanın diğer elde kalan tarihi yapıların da özünü dokunmuş olursunuz.. GEBZE'NİN TARİHİ ÇARŞI HAMAMI BAŞKAN BÜĞYÜKGÖZ'Ü BEKLİYOR Yukarda özetini yayınladığım bu haberimizin takibi ve Çarşı hamamının akıbeti hakkında bilgi almaya gittiğimde, Gebze Belediyesinin burası ile ilgili atacağı adım konusunda henüz bilgi sahibi olmadıklarını ve Çarşı Hamamının ne yapılacağı ve ne şekilde işletileceğini, işletme sahibi ve çalışanlarının kendilerinin de çok merak ettiklerini öğrendik.. Tarihi Çarşı hamamanın hemen yanıbaşındaki Tarihi Bizans sarnıcın ortaya çıkarılması çalışmaları da uzun bir zamandan beri duraksamış durumda iken Çarşı Hamamı ile ilgili bir adımın da henüz atılamamış olması, "2024 yerel seçimlerine 15 ay kala, Başkan Büyükgöz burası için ne düşünüyor acaba" diye merakımız daha da çok arttırdı..
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

3 Ağustos 2022 tarihinde "GEBZE’NİN TARİHİNİ BOZMAYALIM BAŞKANIM" başlığı ile yayınladığımız Gebze'nin tarihi çarşı hamamı ile ilgili haberde şu ifadelere yer vermiştik;

Gebze Belediyesi, Tarihi Çarşı Hamamını, Vakıflar Genel Müdürlüğünden 29 yıllığına kiralamıştı ve bu tarihi yapının kaderi, bu konuda düne Gebze Belediye Meclisinden tam yetki alan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün iki dudağının arasında idi..

Başkanım kentler tarihleri ile anılırlar ve aynı şekilde yine tarihleri ile tanınırlar..
Gebze deyince ilk akla gelen şeyler;
Eskihisar Kalesi, Kartacalı Hannibal’ın mezarı, Fatih’in Hünkar Çayırı ve Çoban Mustafa Paşa Külliyesi..

Çoban Mustafa Paşa Külliyesi denilince akla gelenler ise Eskiçarşı ve bu çarşı içinde yer alan tarihi Çarşı hamamı, yanındaki tarihi Bizans sarnıcı, önündeki tarihi çeşmeve karşısındaki tarihi Kervansaray..

Şimdi siz kalkıp kiraladığınız bu Tarihi Çarşı Hamamını, Kitap Kafe veya Güzide Restauran 3 vs türünden bir şey dönüştürürseniz, inanın diğer elde kalan tarihi yapıların da özünü dokunmuş olursunuz..

GEBZE'NİN TARİHİ ÇARŞI HAMAMI BAŞKAN BÜĞYÜKGÖZ'Ü BEKLİYOR

Yukarda özetini yayınladığım bu haberimizin takibi ve Çarşı hamamının akıbeti hakkında bilgi almaya gittiğimde, Gebze Belediyesinin burası ile ilgili atacağı adım konusunda henüz bilgi sahibi olmadıklarını ve Çarşı Hamamının ne yapılacağı ve ne şekilde işletileceğini, işletme sahibi ve çalışanlarının kendilerinin de çok merak ettiklerini öğrendik..

Tarihi Çarşı hamamanın hemen yanıbaşındaki Tarihi Bizans sarnıcın ortaya çıkarılması çalışmaları da uzun bir zamandan beri duraksamış durumda iken Çarşı Hamamı ile ilgili bir adımın da henüz atılamamış olması, "2024 yerel seçimlerine 15 ay kala, Başkan Büyükgöz burası için ne düşünüyor acaba" diye merakımız daha da çok arttırdı..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.