KOCAELİ'NİN İKİ YAKASI MUHTEŞEM YARIŞMA İLE BİR ARAYA GELDİ

Spor 24.07.2022 - 20:39, Güncelleme: 24.07.2022 - 20:39
 

KOCAELİ'NİN İKİ YAKASI MUHTEŞEM YARIŞMA İLE BİR ARAYA GELDİ

kocaeli haberi
Kocaeli spor tarihinde bir ilkin gerçekleştiği; Değirmendere ile Derince arasında düzenlenen Ulusal Açık Su Yüzme Yarışları, yüzlerce sporcunun katılımı ile Körfez’in iki yakasını bir araya getirdi. İzmit Körfezi’nin iki yakasının bir araya getiren Kocaeli spor tarihinin en önemli etkinliklerinden biri; Gölcük Belediyesi, Derince Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Yüzme Federasyonu ile Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirildi. İzmit Körfezi’nin iki yakasında ilk kez bir araya getiren, Değirmendere ve Derince sahili arasında düzenlenen Ulusal Açık Su Yüzme Yarışları’nda; Çınarlık sahilinde verilen start ile yüzlerce sporcu karşı kıyıya ulaşmak için kıyasıya mücadele ettiler. 235 SPORCU YARIŞLAR İÇİN KAYIT YAPTIRDI Ulusal Açık Su Yüzme Yarışları’na 235 sporcu müracaat etti. Sabah erken saatlerde yarış alanına gelen sporcular, kayıt işlemlerini tamamladılar. Çınarlık sahilinde ısınma çalışmalarını da tamamlayan sporcular, heyecanla yarışın başlangıç saatini beklemeye başladılar. İKİ YAKAYI BİRLEŞTİRMEK İÇİN KULAÇ ATTILAR Yarışların başlangıç törenine Geçmiş Dönem Sanayi ve Teknoloji Bakanı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, AK Parti Kocaeli Milletveki Radiye Sezer Katırcıoğlu, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, siyasi partilerin ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, açılış konuşmaların yapıldığı tören sonrasında protokolün denizde bindikleri tekneden verdikleri start ile Ulusal Açık Su Yüzme Yarışları’nda sporcularının kıyasıya mücadelesi başladı. YARIŞLARDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara ödülleri törenle takdim edildi. Yarışmada dereceye giren sporcular ise şöyle: Bayanlar 14-15 Yaş kategorisinde 1. Berre Nur Tatar, 2. Selinnur Sade, 3. Azra Genç, Bayanlar 16-17 Yaş Kategorisinde; Beril Ceren Öztürk, 2. Yağmur Şekerci, 3. Emel Haşimoğlu, Bayanlar 18-19 Yaş Kategorisinde; 1. Öykü Gökalp, 2. Havva Çakır, Bayanlar 40-44 Yaş Kategorisinde; 1. Aylin Çetin, Bayanlar 45-49 yaş kategorisinde; 1. Nezahat Eyüpreisoğlu, Bayanlar 50-54 Yaş Kategorisinde; 1. Çilem Çelik, Bayanlar 55-59 Yaş Kategorisinde 1. Deniz Güler oldu.
kocaeli haberi

Kocaeli spor tarihinde bir ilkin gerçekleştiği; Değirmendere ile Derince arasında düzenlenen Ulusal Açık Su Yüzme Yarışları, yüzlerce sporcunun katılımı ile Körfez’in iki yakasını bir araya getirdi.

İzmit Körfezi’nin iki yakasının bir araya getiren Kocaeli spor tarihinin en önemli etkinliklerinden biri; Gölcük Belediyesi, Derince Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Yüzme Federasyonu ile Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirildi. İzmit Körfezi’nin iki yakasında ilk kez bir araya getiren, Değirmendere ve Derince sahili arasında düzenlenen Ulusal Açık Su Yüzme Yarışları’nda; Çınarlık sahilinde verilen start ile yüzlerce sporcu karşı kıyıya ulaşmak için kıyasıya mücadele ettiler.

235 SPORCU YARIŞLAR İÇİN KAYIT YAPTIRDI

Ulusal Açık Su Yüzme Yarışları’na 235 sporcu müracaat etti. Sabah erken saatlerde yarış alanına gelen sporcular, kayıt işlemlerini tamamladılar. Çınarlık sahilinde ısınma çalışmalarını da tamamlayan sporcular, heyecanla yarışın başlangıç saatini beklemeye başladılar.

İKİ YAKAYI BİRLEŞTİRMEK İÇİN KULAÇ ATTILAR

Yarışların başlangıç törenine Geçmiş Dönem Sanayi ve Teknoloji Bakanı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, AK Parti Kocaeli Milletveki Radiye Sezer Katırcıoğlu, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, siyasi partilerin ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, açılış konuşmaların yapıldığı tören sonrasında protokolün denizde bindikleri tekneden verdikleri start ile Ulusal Açık Su Yüzme Yarışları’nda sporcularının kıyasıya mücadelesi başladı.

YARIŞLARDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara ödülleri törenle takdim edildi. Yarışmada dereceye giren sporcular ise şöyle: Bayanlar 14-15 Yaş kategorisinde 1. Berre Nur Tatar, 2. Selinnur Sade, 3. Azra Genç, Bayanlar 16-17 Yaş Kategorisinde; Beril Ceren Öztürk, 2. Yağmur Şekerci, 3. Emel Haşimoğlu, Bayanlar 18-19 Yaş Kategorisinde; 1. Öykü Gökalp, 2. Havva Çakır, Bayanlar 40-44 Yaş Kategorisinde; 1. Aylin Çetin, Bayanlar 45-49 yaş kategorisinde; 1. Nezahat Eyüpreisoğlu, Bayanlar 50-54 Yaş Kategorisinde; 1. Çilem Çelik, Bayanlar 55-59 Yaş Kategorisinde 1. Deniz Güler oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.