'Suriyeli 1 milyon kişiye ev yapacağız'

Güncel 03.05.2022 - 18:11, Güncelleme: 03.05.2022 - 18:11
 

'Suriyeli 1 milyon kişiye ev yapacağız'

Kocaeli haberi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İdlib´de inşa edilen briket evlerin anahtar teslim törenine katıldı. İç savaştan etkilenen Suriyeliler adına inşa edilen 60 bin briket ev için anahtar teslim töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Erdoğan video mesajıyla katılırken, Süleyman Soylu da alanda önemli açıklamalarda bulundu. Soylu, ''İdlib’de 57 bin briket evi tamamladık, yıl sonuna kadar 100 bin evi bitireceğiz. 73 okul, 50 cami, 23 sağlık tesisi, 18 sosyal tesis, 25 park, 34 fırın, 40 su kuyusu yapıyoruz'' sözlerini kullandı. 'YENİ BİR ADIM ATIYORUZ: SURİYELİ 1 MİLYON KİŞİYE EV YAPILACAK' Bakan Soylu, yeni bir adıma daha başlayacaklarını kaydederken, "Cumhurbaşkanımız bir müjde daha verdi. Nasıl İdlib'de milyon insana ev yapılıyorsa, şimdi yeni bir adıma daha başlıyoruz. Celabrus, Azez, El-Bab, Resulayn, Tel Abyad'da Türkiye'de yerleşik bulunan Suriyeli 1 milyon kişiye evler yapılacak. Bunu hem uluslararası hem de kendi hayır kuruluşlarımızla yapacağız. Yine AFAD koordinasyonunda yapılacak. Projeleri tamamlandı. Yakın zamanda başlayacak." dedi.
Kocaeli haberi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İdlib´de inşa edilen briket evlerin anahtar teslim törenine katıldı. İç savaştan etkilenen Suriyeliler adına inşa edilen 60 bin briket ev için anahtar teslim töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Erdoğan video mesajıyla katılırken, Süleyman Soylu da alanda önemli açıklamalarda bulundu. Soylu, ''İdlib’de 57 bin briket evi tamamladık, yıl sonuna kadar 100 bin evi bitireceğiz. 73 okul, 50 cami, 23 sağlık tesisi, 18 sosyal tesis, 25 park, 34 fırın, 40 su kuyusu yapıyoruz'' sözlerini kullandı.

'YENİ BİR ADIM ATIYORUZ: SURİYELİ 1 MİLYON KİŞİYE EV YAPILACAK'

Bakan Soylu, yeni bir adıma daha başlayacaklarını kaydederken, "Cumhurbaşkanımız bir müjde daha verdi. Nasıl İdlib'de milyon insana ev yapılıyorsa, şimdi yeni bir adıma daha başlıyoruz. Celabrus, Azez, El-Bab, Resulayn, Tel Abyad'da Türkiye'de yerleşik bulunan Suriyeli 1 milyon kişiye evler yapılacak. Bunu hem uluslararası hem de kendi hayır kuruluşlarımızla yapacağız. Yine AFAD koordinasyonunda yapılacak. Projeleri tamamlandı. Yakın zamanda başlayacak." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.