AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaretinin nedeni belli oldu

Siyaset 24.04.2022 - 06:00, Güncelleme: 24.04.2022 - 06:00
 

AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaretinin nedeni belli oldu

kocaeli haberi
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın görüşme nedeninin, 25 Nisan’da AYM’de düzenlenecek kuruluş yıldönümü töreni olduğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AYM Başkanı Arslan'ı iki gün önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın 21 Nisan’da yaptığı bu ziyaretten iki gün önce HDP, hakkında açılan kapatma davasına karşı esas hakkındaki savunmasını AYM’ye sunmuştu. Zühtü Arslan’ın Erdoğan ziyaretini, kapatma davasıyla ilgili olarak yorumlayanalar da oldu. Ankara Gazetecisi'nde yer alan habere göre; ziyaretin bu konuyla ilgili olmadığı öğrenildi. Arslan’ın Beştepe’ye gitmesinin asıl nedeninin, 25 Nisan’da AYM’de düzenlenecek kuruluş yıldönümü töreni olduğu belirtildi. AYM Başkanı’nın, tören için bizzat Erdoğan’ı davet ettiği öğrenildi. Geçmiş yıllarda da AYM Başkanları, Cumhurbaşkanlarının davetiyesini bizzat elden vermişti.
kocaeli haberi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın görüşme nedeninin, 25 Nisan’da AYM’de düzenlenecek kuruluş yıldönümü töreni olduğu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AYM Başkanı Arslan'ı iki gün önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın 21 Nisan’da yaptığı bu ziyaretten iki gün önce HDP, hakkında açılan kapatma davasına karşı esas hakkındaki savunmasını AYM’ye sunmuştu. Zühtü Arslan’ın Erdoğan ziyaretini, kapatma davasıyla ilgili olarak yorumlayanalar da oldu.

Ankara Gazetecisi'nde yer alan habere göre; ziyaretin bu konuyla ilgili olmadığı öğrenildi. Arslan’ın Beştepe’ye gitmesinin asıl nedeninin, 25 Nisan’da AYM’de düzenlenecek kuruluş yıldönümü töreni olduğu belirtildi.

AYM Başkanı’nın, tören için bizzat Erdoğan’ı davet ettiği öğrenildi. Geçmiş yıllarda da AYM Başkanları, Cumhurbaşkanlarının davetiyesini bizzat elden vermişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.