KILIÇDAROĞLU KOCAELİ SANAYİCİLERİNE KONUŞTU

Siyaset 07.01.2022 - 06:25, Güncelleme: 07.01.2022 - 06:25
 

KILIÇDAROĞLU KOCAELİ SANAYİCİLERİNE KONUŞTU

KOCAELİ HABERİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam yemeğinde Kocaeli Sanayici ve İş Adamları Derneği üyeleriyle Başiskele ilçesindeki otelde bir araya geldi... CHP Genel Başkan yardımcısı faik Öztrak, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, CHP Kocaeli Milletvekilleri haydar Akara ve Tahsin Tarhan, CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile birlikte yemekli toplantıya katılan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada Kocaeli'nin ülke ekonomisine katkısına ve potansiyelinin önemine vurgu yaptı.. Son zamların vatandaşı bunalttığının altını çizen ve bu toplantının kendisi için çok değerli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, " Kış gibi görünse de baharımızı yaşıyoruz. Önümüzdeki süreçte daha büyük zamlar gelecek. Kaçınılmaz olarak gelecek. Üretici enflasyonu çok yüksek. O henüz tam fiyatlara yansımadı. İktisat kuralı da bilir ki bunlar bir süre sonra maliyetlere, sonra da doğal olarak fiyatlara yansıyacak" dedi.. Türkiye'de her alanda sorun olduğunu ve ülkenin izlemesi gereken stratejiye değinmek istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu,  vatandaşlardan toplanan vergilerin nerelerde kullanıldığının önemli olduğunu, siyaset kurumunun bunun hesabını vermesi gerektiğinin altını çizerek, "Nasıl olur da koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde planlama olmaz? Nasıl olur da planlama kapatılır? Kapatıldı. Ama kimsenin itiraz ettiği yok, zaten sorunumuz da o. Niye kapatıldı Devlet Planlama Teşkilatı? En nitelikli beyinlerin gittiği, en nitelikli insanların çalıştığı ve geleceğimizi planlayan, kaynaklarımızın en sağlıklı nerelere harcanması gerektiğini planlayan bu beyinler nerelere gitti? Tamamı yok edildi. Demek ki bizim güçlü bir sosyal devlete ihtiyacımız var"  şeklinde Ak Parti hükümetini eleştirdi..
KOCAELİ HABERİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam yemeğinde Kocaeli Sanayici ve İş Adamları Derneği üyeleriyle Başiskele ilçesindeki otelde bir araya geldi...

CHP Genel Başkan yardımcısı faik Öztrak, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, CHP Kocaeli Milletvekilleri haydar Akara ve Tahsin Tarhan, CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile birlikte yemekli toplantıya katılan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada Kocaeli'nin ülke ekonomisine katkısına ve potansiyelinin önemine vurgu yaptı..

Son zamların vatandaşı bunalttığının altını çizen ve bu toplantının kendisi için çok değerli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, " Kış gibi görünse de baharımızı yaşıyoruz. Önümüzdeki süreçte daha büyük zamlar gelecek. Kaçınılmaz olarak gelecek. Üretici enflasyonu çok yüksek. O henüz tam fiyatlara yansımadı. İktisat kuralı da bilir ki bunlar bir süre sonra maliyetlere, sonra da doğal olarak fiyatlara yansıyacak" dedi..

Türkiye'de her alanda sorun olduğunu ve ülkenin izlemesi gereken stratejiye değinmek istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu,  vatandaşlardan toplanan vergilerin nerelerde kullanıldığının önemli olduğunu, siyaset kurumunun bunun hesabını vermesi gerektiğinin altını çizerek, "Nasıl olur da koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde planlama olmaz? Nasıl olur da planlama kapatılır? Kapatıldı. Ama kimsenin itiraz ettiği yok, zaten sorunumuz da o. Niye kapatıldı Devlet Planlama Teşkilatı? En nitelikli beyinlerin gittiği, en nitelikli insanların çalıştığı ve geleceğimizi planlayan, kaynaklarımızın en sağlıklı nerelere harcanması gerektiğini planlayan bu beyinler nerelere gitti? Tamamı yok edildi. Demek ki bizim güçlü bir sosyal devlete ihtiyacımız var"  şeklinde Ak Parti hükümetini eleştirdi..

Bir 1 kişi ve ayakta görseli olabilir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.