15 TEMMUZ PİÇ Mİ OLDU?

Siyaset 07.02.2021 - 08:39, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

15 TEMMUZ PİÇ Mİ OLDU?

CENGİZ YUCAK İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2 Şubat 2021 günü Haber Global ekranlarında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Gündeme dair değerlendirme yapan Soylu, 15 Temmuz ile ilgili olarak da 'FETÖ mü yaptı 15 Temmuz'u? Candaş Bey, 15 Temmuz'u FETÖ yapmadı, bizi rahat bırakmazlar. Ancak ayakta sağlam durursanız rahat olursunuz, bu kadar basit' dedi. Program sunucusu Candaş Tolga Işık'ın "FETÖ yapmadı ne demek?" sorusuna cevap veren Soylu "Sadece FETÖ mü yaptı dedim, destekçileriyle birlikte yaptı dedim." açıklamasını yaptı. "Nerede duruyor FETÖ?" diye soran Soylu'ya Işık, "Amerika'da" dedi.  Süleyman Soylu'nun bu aöçıklamalarından bir gün sonra ABD Dışişleri Bakanlığı, yaptığı karşı açıklamada, 15 Temmuz 2016'da meydana gelen darbe girişiminde Washington'un rolü olmadığını kaydetti. ABD Dışişleri Bakanlığı, Türk yetkililere cevaben yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2016'da meydana gelen darbe girişiminde Washington'un rolü olmadığını duyurdu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price:yaptığı resmi açıklamada "ABD'nin Türkiye'de 2016'da meydana gelen darbe girişimiyle hiçbir ilgisi yoktu ve yaşananları derhal kınadı. Üst düzey Türk yetkililerin tarafından bunun aksi yönündeki iddiaları tamamen gerçek dışıdır." dedi.. Evet söylenenler ve açıklamalar bunlar.. Ortada kanlı bir Darbe girişimi var ve bu Darbe girişimi sırasında 62'si polis, 5'i asker, 173'ü de sivil 251 kişi şehit olurken, bin 535 kişi ise çeşitli yerlerinden yaralandı.. Darbe girişimi sırasında binlerce mensubu suçüstü yakalanmasaına rağmen FETÖ "biz yapmadık bu bir tiyatro" diyerek işin içinden sıyrılmaya çalıştı hep.. Şimdi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu tartışmayı yeniden açıyor ve Amerika'dan da anında "bizim ilgimiz yok" cevabı geliyor.. Anadoluda sahiplenilmeyen vakalara "piç oldu" denilir.. Şimdi de 15 Temmuz'u kimse sahiplenmiyor! Ne yani şimdi 15 Temmuz piç mi oldu? Vallahi FETÖ'nün ve Amerika'nın ne dediğini hiç önemsemeden bu işi ciddiyetle kovalayan bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti var ve o devletin başta TSK ve MİT olmak üzere taş gibi dimdik ayakta duran ve hiç bir zaman çökmeyecek olan kurumları var... Ve o kurumlar her gün tek tek ele geçiriyor FETÖ'nün Devlet içindeki son kırıntılarını da.. "Beni farketmediler, uyuttum onları" diye sevinmesinler boşu boşuna; siyasettekiler de, sanayidekiler de, iş dünyasındakiler de, medyadakiler de sıralarını beklesinler sıralarını.. Bu Devlet binlerce yıllık tarihi boyunca ne kendisini kazıklayanı ne de kazık atmaya çalışanı hiç affetmedi hiç..   Hele hele bu millete, bu Devletin Millet Meclisine ve Emniyet Özel Hareket Dairesine tepeden bomba yağdıranları hiç mi hiç affetmez..

CENGİZ YUCAK İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2 Şubat 2021 günü Haber Global ekranlarında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Gündeme dair değerlendirme yapan Soylu, 15 Temmuz ile ilgili olarak da 'FETÖ mü yaptı 15 Temmuz'u? Candaş Bey, 15 Temmuz'u FETÖ yapmadı, bizi rahat bırakmazlar. Ancak ayakta sağlam durursanız rahat olursunuz, bu kadar basit' dedi.

Program sunucusu Candaş Tolga Işık'ın "FETÖ yapmadı ne demek?" sorusuna cevap veren Soylu "Sadece FETÖ mü yaptı dedim, destekçileriyle birlikte yaptı dedim." açıklamasını yaptı.

"Nerede duruyor FETÖ?" diye soran Soylu'ya Işık, "Amerika'da" dedi. 

Süleyman Soylu'nun bu aöçıklamalarından bir gün sonra ABD Dışişleri Bakanlığı, yaptığı karşı açıklamada, 15 Temmuz 2016'da meydana gelen darbe girişiminde Washington'un rolü olmadığını kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türk yetkililere cevaben yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2016'da meydana gelen darbe girişiminde Washington'un rolü olmadığını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price:yaptığı resmi açıklamada "ABD'nin Türkiye'de 2016'da meydana gelen darbe girişimiyle hiçbir ilgisi yoktu ve yaşananları derhal kınadı. Üst düzey Türk yetkililerin tarafından bunun aksi yönündeki iddiaları tamamen gerçek dışıdır." dedi..

Evet söylenenler ve açıklamalar bunlar..
Ortada kanlı bir Darbe girişimi var ve bu Darbe girişimi sırasında 62'si polis, 5'i asker, 173'ü de sivil 251 kişi şehit olurken, bin 535 kişi ise çeşitli yerlerinden yaralandı..

Darbe girişimi sırasında binlerce mensubu suçüstü yakalanmasaına rağmen FETÖ "biz yapmadık bu bir tiyatro" diyerek işin içinden sıyrılmaya çalıştı hep..

Şimdi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu tartışmayı yeniden açıyor ve Amerika'dan da anında "bizim ilgimiz yok" cevabı geliyor..

Anadoluda sahiplenilmeyen vakalara "piç oldu" denilir..
Şimdi de 15 Temmuz'u kimse sahiplenmiyor!
Ne yani şimdi 15 Temmuz piç mi oldu?

Vallahi FETÖ'nün ve Amerika'nın ne dediğini hiç önemsemeden bu işi ciddiyetle kovalayan bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti var ve o devletin başta TSK ve MİT olmak üzere taş gibi dimdik ayakta duran ve hiç bir zaman çökmeyecek olan kurumları var...

Ve o kurumlar her gün tek tek ele geçiriyor FETÖ'nün Devlet içindeki son kırıntılarını da..
"Beni farketmediler, uyuttum onları" diye sevinmesinler boşu boşuna; siyasettekiler de, sanayidekiler de, iş dünyasındakiler de, medyadakiler de sıralarını beklesinler sıralarını..

Bu Devlet binlerce yıllık tarihi boyunca ne kendisini kazıklayanı ne de kazık atmaya çalışanı hiç affetmedi hiç..  
Hele hele bu millete, bu Devletin Millet Meclisine ve Emniyet Özel Hareket Dairesine tepeden bomba yağdıranları hiç mi hiç affetmez..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.