AHISKA TÜRKLERİNDEN ÖNEMLİ TOPLANTI

28.01.2021 - 11:28, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

AHISKA TÜRKLERİNDEN ÖNEMLİ TOPLANTI

Dünya Ahıska Türkleri Birliği - DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov başkanlığında, Almatı’da toplantı düzenlendi DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov başkanlığında, Kazakistan’ın Almatı kentinde, gerçekleşen toplantıya; Kazakistan’ın Güney Kazakistan, Karagandı, Jambıl, Kızılorda ve diğer eyaletlerinden misafirler katıldı. DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, yapılan toplantıda, Türkiye tarafından gönderilen tıbbi yardım ile ilgili konuşmasında, “Biz DATÜB olarak 2020 yılında dünyayı etkisi altına alan ve neredeyse hayatı durma noktasına getiren salgın sürecinde de faaliyetimize durmadan devam ettik. Gere Türkiye’de gerekse de yurtdışında yaşayan Ahıskalı Türklere ve yerel vatandaşlara gıda yardımında bulunduk. DATÜB Genel merkezi, Ülke Temsilciliklerimiz özverili çalışmaları ile her zaman örnek faaliyet içerisinde oldular. Genel Sekreterimiz Fuat Uçar, Genel Merkezimiz ve Türkiye Temsilciliklerimiz, Türkiye’de ikamet eden Ahıskalı Türkleri yalnız bırakmadılar. Erzincan’ın Üzümlü, Bitlis’in Ahlat Kaymakamları ve Belediye Başkanları ile daima irtibat kurarak milletimizin sorunlarının çözümü istikametinde faaliyet gösterdiler. Ankara’da görüşmeler yapılırken, Bursa’da milletimize yönelik ücretsiz çalışmalar devam ediyor. DATÜB faaliyetleri Antalya’da, Denizli’de hızlı bir şekilde devam ediyor. Şimdi ise uzun süren çalışmalarımızın sonucu olarak Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile yaptığımız ortak çalışma ile Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'da eş zamanlı olarak Covid-19'la mücadeleye katkı sağlamak amacıyla Ahıskalı Türklere gönderilen tıbbi malzemeler temsilciliklerimize ulaştı. Covid-19'la mücadele kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. Salgından etkilenen ailelerin tespit edilmesi amacıyla bölge valilerimiz, belediyelerimiz ve hastane doktorlarımızla iş birliği içerisinde olarak çalışmalarımızı bu yönde devam ettireceğiz. En kısa zamanda yardım malzemelerinin salgından etkilenen kardeşlerimize ulaştıracağız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na ve büyükelçilik görevlilerimize şükranlarımı sunuyorum. Biz anavatandan uzakta olsak ta zor zamanlarımızda Türkiye'nin desteğini hep hissettik.” ifadelerini kullandı.  

Dünya Ahıska Türkleri Birliği - DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov başkanlığında, Almatı’da toplantı düzenlendi

DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov başkanlığında, Kazakistan’ın Almatı kentinde, gerçekleşen toplantıya; Kazakistan’ın Güney Kazakistan, Karagandı, Jambıl, Kızılorda ve diğer eyaletlerinden misafirler katıldı.

DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, yapılan toplantıda, Türkiye tarafından gönderilen tıbbi yardım ile ilgili konuşmasında, “Biz DATÜB olarak 2020 yılında dünyayı etkisi altına alan ve neredeyse hayatı durma noktasına getiren salgın sürecinde de faaliyetimize durmadan devam ettik. Gere Türkiye’de gerekse de yurtdışında yaşayan Ahıskalı Türklere ve yerel vatandaşlara gıda yardımında bulunduk. DATÜB Genel merkezi, Ülke Temsilciliklerimiz özverili çalışmaları ile her zaman örnek faaliyet içerisinde oldular. Genel Sekreterimiz Fuat Uçar, Genel Merkezimiz ve Türkiye Temsilciliklerimiz, Türkiye’de ikamet eden Ahıskalı Türkleri yalnız bırakmadılar. Erzincan’ın Üzümlü, Bitlis’in Ahlat Kaymakamları ve Belediye Başkanları ile daima irtibat kurarak milletimizin sorunlarının çözümü istikametinde faaliyet gösterdiler. Ankara’da görüşmeler yapılırken, Bursa’da milletimize yönelik ücretsiz çalışmalar devam ediyor. DATÜB faaliyetleri Antalya’da, Denizli’de hızlı bir şekilde devam ediyor.

Şimdi ise uzun süren çalışmalarımızın sonucu olarak Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile yaptığımız ortak çalışma ile Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'da eş zamanlı olarak Covid-19'la mücadeleye katkı sağlamak amacıyla Ahıskalı Türklere gönderilen tıbbi malzemeler temsilciliklerimize ulaştı. Covid-19'la mücadele kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. Salgından etkilenen ailelerin tespit edilmesi amacıyla bölge valilerimiz, belediyelerimiz ve hastane doktorlarımızla iş birliği içerisinde olarak çalışmalarımızı bu yönde devam ettireceğiz. En kısa zamanda yardım malzemelerinin salgından etkilenen kardeşlerimize ulaştıracağız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na ve büyükelçilik görevlilerimize şükranlarımı sunuyorum. Biz anavatandan uzakta olsak ta zor zamanlarımızda Türkiye'nin desteğini hep hissettik.” ifadelerini kullandı.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.