NAİL ÇİLER GEBZE’YE SAHİP ÇIKAN GAZETECİYE SAHİP ÇIKTI

Siyaset 05.11.2026 - 15:37, Güncelleme: 05.11.2026 - 15:37
 

NAİL ÇİLER GEBZE’YE SAHİP ÇIKAN GAZETECİYE SAHİP ÇIKTI

KOCAELİ HABERİ
Gebze'de 4 kişinin öldüğü Arslan Apartmanı yıkımına ilişkin olarak Gazeteci Alican Uludağ'ın yapmış paylaşımları nedeniyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Alican Uludağ, Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'nun tanık dinlenmesini istediğı davada, Mahkeme duruşmayı 25 Mart 2027'ye erteledi. Yeni Parti Kocaeli milletveklili Nail Çiler, genel başkan yardımcıları Utku çakırözer ile birlikte Alican Uludağ'ı mahkemede yalnız bırakmadı.. Gazeteci Alican Uludağ hakkında, 29 Ekim 2025'te Gebze'de Arslan Apartmanı'nın yıkılması sonucu 4 kişinin yaşamını yitirmesine ilişkin X hesabından yaptığı haber içerikli paylaşımları nedeniyle "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla dava açılmıştı. Uludağ, 3 Kasım 2025'te "Gebze soruşturmasında Ulaştırma Bakanı'nı Yüce Divan'a götürecek gelişme..." başlığıyla yaptığı paylaşımda, binanın yıkımında altından geçen metro inşaatının etkili olduğunu ve Ulaştırma Bakanlığı'nın sorumluluğunu dile getirmişti. Nail Çiler, Ankara Adliyesinden yaptığı sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi; "Bugün Gebze’yi yazmaktan vazgeçmeyen gazeteci Alican Uludağ’ın duruşmasındayız! Yaşanan bir gerçeğin haber yapıldığı için mahkeme salonlarında tartışılması demokrasimiz adına üzüntü vericidir. Henüz olayın sorumluları ile ilgili herhangi bir dava görülmeye başlanmadı. Ancak Alican, Gebze ilçemizde 29 Ekim 2025 tarihinde çöken ve Bilir ailesinden 4 kişinin hayatını kaybettiği olayın, binanın altından geçen metro inşaatı nedeniyle olduğuna yönelik tespitleri ve bundan Ulaştırma Bakanı’nın sorumlu olduğunu haber yaptığı için hakim karşısında…"
KOCAELİ HABERİ

Gebze'de 4 kişinin öldüğü Arslan Apartmanı yıkımına ilişkin olarak Gazeteci Alican Uludağ'ın yapmış paylaşımları nedeniyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Alican Uludağ, Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'nun tanık dinlenmesini istediğı davada, Mahkeme duruşmayı 25 Mart 2027'ye erteledi. Yeni Parti Kocaeli milletveklili Nail Çiler, genel başkan yardımcıları Utku çakırözer ile birlikte Alican Uludağ'ı mahkemede yalnız bırakmadı..

Gazeteci Alican Uludağ hakkında, 29 Ekim 2025'te Gebze'de Arslan Apartmanı'nın yıkılması sonucu 4 kişinin yaşamını yitirmesine ilişkin X hesabından yaptığı haber içerikli paylaşımları nedeniyle "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla dava açılmıştı. Uludağ, 3 Kasım 2025'te "Gebze soruşturmasında Ulaştırma Bakanı'nı Yüce Divan'a götürecek gelişme..." başlığıyla yaptığı paylaşımda, binanın yıkımında altından geçen metro inşaatının etkili olduğunu ve Ulaştırma Bakanlığı'nın sorumluluğunu dile getirmişti.

Nail Çiler, Ankara Adliyesinden yaptığı sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi;
"Bugün Gebze’yi yazmaktan vazgeçmeyen gazeteci Alican Uludağ’ın duruşmasındayız! Yaşanan bir gerçeğin haber yapıldığı için mahkeme salonlarında tartışılması demokrasimiz adına üzüntü vericidir. Henüz olayın sorumluları ile ilgili herhangi bir dava görülmeye başlanmadı. Ancak Alican, Gebze ilçemizde 29 Ekim 2025 tarihinde çöken ve Bilir ailesinden 4 kişinin hayatını kaybettiği olayın, binanın altından geçen metro inşaatı nedeniyle olduğuna yönelik tespitleri ve bundan Ulaştırma Bakanı’nın sorumlu olduğunu haber yaptığı için hakim karşısında…"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.