TGRT HABERDE AZ ET VE SÜT TÜKETİMİ ÖNERİLDİ (video)

Ekonomi 12.12.2021 - 08:53, Güncelleme: 12.12.2021 - 09:09
 

TGRT HABERDE AZ ET VE SÜT TÜKETİMİ ÖNERİLDİ (video)

kocaelihaberi
Et ve süt zamları sonrası TGRT'den haber'den 'Ne kadar az tüketirsek o kadar faydalı' yorumu geldi.. Son dönemde peş peşe yapılan zamlar vatandaşın birnci gündemi oldu. Sütün litresi 15 liraya kadar yükselirken, kıymanın kilosu 70 ila 80 lira arasında değişiyor. TGRT'de, Ana Haber bültenini sunan Ekrem Açıkel, büyükbaş hayvanların zararlarından bahsettiği haberinde, "Bırakın şimdi proteini" diyerek az et ve süt tüketimini savundu. TGRT'de, Ana Haber bültenini sunan Ekrem Açıkel'in sunduğu bir haber sosyal medyanın gündemine girdi. Açıkel, yapay et üretimini anlattığı haberinde, büyükbaş hayvanların zararlarından bahsetti. "Şaka yapmıyorum, bu çok ciddi vaka" diyen Açıkel, "Bırakın şimdi proteini" diyerek, az et ve süt tüketimini savundu. Açıkel, şunları söyledi: "Büyükbaş hayvan dünya için tehlikeli olabilir mi? Cevap doğru, hadi gelin anlatayım. Ne kadar az et, ne kadar süt ve süt ürünleri tüketirsek dünya için o kadar faydalı iş yapmış olacağız. Bırakın şimdi protein meselesini falan. Büyükbaş hayvancılığın zararı inanın gazlar düşünüldüğünde, ortaya çıkan metan gazı, arabalardan çok daha fazla..."
kocaelihaberi

Et ve süt zamları sonrası TGRT'den haber'den 'Ne kadar az tüketirsek o kadar faydalı' yorumu geldi..

Son dönemde peş peşe yapılan zamlar vatandaşın birnci gündemi oldu. Sütün litresi 15 liraya kadar yükselirken, kıymanın kilosu 70 ila 80 lira arasında değişiyor. TGRT'de, Ana Haber bültenini sunan Ekrem Açıkel, büyükbaş hayvanların zararlarından bahsettiği haberinde, "Bırakın şimdi proteini" diyerek az et ve süt tüketimini savundu.

TGRT'de, Ana Haber bültenini sunan Ekrem Açıkel'in sunduğu bir haber sosyal medyanın gündemine girdi.

Açıkel, yapay et üretimini anlattığı haberinde, büyükbaş hayvanların zararlarından bahsetti. "Şaka yapmıyorum, bu çok ciddi vaka" diyen Açıkel, "Bırakın şimdi proteini" diyerek, az et ve süt tüketimini savundu.

Açıkel, şunları söyledi:

"Büyükbaş hayvan dünya için tehlikeli olabilir mi? Cevap doğru, hadi gelin anlatayım. Ne kadar az et, ne kadar süt ve süt ürünleri tüketirsek dünya için o kadar faydalı iş yapmış olacağız. Bırakın şimdi protein meselesini falan. Büyükbaş hayvancılığın zararı inanın gazlar düşünüldüğünde, ortaya çıkan metan gazı, arabalardan çok daha fazla..."

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.