GEBZE'DE REHİNELER KURTARILDI

Asayiş 01.02.2024 - 23:56, Güncelleme: 01.02.2024 - 01:38
 

GEBZE'DE REHİNELER KURTARILDI

KOCAELİ HABERİ
Gebze'de bulunan Procter Gamble isimli Amerikan menşeili bir fabrikaya giren silahlı bir kişi, İsrail’e tepki göstererek içerdeki 7 çalışanı rehin aldı. Sözcü tv'ye konuşan bir rehine yakını ise içerdeki  İbrahim Yeşil ismindeki eylemcinin, bu fabrikanın eski bir çalışan olduğunu iddia etti. İbraihim Yeşil'in facebook sosyal medya sayfasında ise Filistin'de ki katliamları kınayan çok sayıda paylaşımlar yapıldığı görüldü.. Gebze Emniyet müdürlüğüne yapılab ihbar üzerine çok sayıda polis ekipleri olay yerine intikal etti. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz fabrika önüne gelip bilgi alırken, Polisin ise işçileri rehin alan kişiyle temas halinde olduğu öğrenildi.. Gece saat 23:50 itibari ile Emniyet Müdürlüğünün operasyonu sonucunda rehinelerin hepsi salim kurtarıldı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz olay mahallinden yaptığı açıklamada "Saldırgan, fabrikanın eski bir çalışanı. Hassas bir operasyonla yakalandı. Üzerinde düzenek ve iki silah vardı. Görüşmeler ve ikna yolu ile sonuca gitmeye çalıştık, olmadı. Küçük bir operasyonla rehinelerimize zarar gelmeden kurtardık. Dışarı çıktığında polis arkadaşlarımız çok anlık bir hareket ile onu yakaladık. Silah ve üzerinde düzenek vardı. Gerekeni yaptık" dedi.. Kocaeli Valiliğinden ayrıca yapıaln basın açıklamasında ise şu ifadelere yer vferildi; 01.02.2024 günü İlimiz Gebze ilçesinde faaliyette bulunan bir firmada çalışanların rehin alındığı yönde bilgi edinilmesi üzerine Vali Seddar Yavuz’un koordinesinde güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri bölgeye gönderilmiştir. Daha sonra Vali Yavuz’da alana giderek Gebze Kaymakamı, İl Emniyet Müdürü ve İl J. Komutanıyla alanında uzmanların katıldığı bir değerlendirme ve istişare toplantısı yapmıştır.  Gazze’de devam eden işgale dikkat çekmek istediğini belirterek firma çalışanı olan 7 kişiyi rehin alan şahısla alanında uzman personellerin yürüttüğü müzakereler olumlu sonuçlanmadığından daha önceden yapılan hazırlıklar neticesinde güvenlik güçlerimizce  zanlıya  müdahale edilmek suretiyle etkisiz hale getirilmiştir.  Rehineler sağ salim kurtarılmış olup, eylemi gerçekleştiren şahıs gözaltına alınarak olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır. Olay bütün yönleriyle incelenmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.
KOCAELİ HABERİ

Gebze'de bulunan Procter Gamble isimli Amerikan menşeili bir fabrikaya giren silahlı bir kişi, İsrail’e tepki göstererek içerdeki 7 çalışanı rehin aldı. Sözcü tv'ye konuşan bir rehine yakını ise içerdeki  İbrahim Yeşil ismindeki eylemcinin, bu fabrikanın eski bir çalışan olduğunu iddia etti. İbraihim Yeşil'in facebook sosyal medya sayfasında ise Filistin'de ki katliamları kınayan çok sayıda paylaşımlar yapıldığı görüldü..

Gebze Emniyet müdürlüğüne yapılab ihbar üzerine çok sayıda polis ekipleri olay yerine intikal etti. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz fabrika önüne gelip bilgi alırken, Polisin ise işçileri rehin alan kişiyle temas halinde olduğu öğrenildi..

Gece saat 23:50 itibari ile Emniyet Müdürlüğünün operasyonu sonucunda rehinelerin hepsi salim kurtarıldı.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz olay mahallinden yaptığı açıklamada "Saldırgan, fabrikanın eski bir çalışanı. Hassas bir operasyonla yakalandı. Üzerinde düzenek ve iki silah vardı. Görüşmeler ve ikna yolu ile sonuca gitmeye çalıştık, olmadı. Küçük bir operasyonla rehinelerimize zarar gelmeden kurtardık. Dışarı çıktığında polis arkadaşlarımız çok anlık bir hareket ile onu yakaladık. Silah ve üzerinde düzenek vardı. Gerekeni yaptık" dedi..

Kocaeli Valiliğinden ayrıca yapıaln basın açıklamasında ise şu ifadelere yer vferildi;

01.02.2024 günü İlimiz Gebze ilçesinde faaliyette bulunan bir firmada çalışanların rehin alındığı yönde bilgi edinilmesi üzerine Vali Seddar Yavuz’un koordinesinde güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri bölgeye gönderilmiştir. Daha sonra Vali Yavuz’da alana giderek Gebze Kaymakamı, İl Emniyet Müdürü ve İl J. Komutanıyla alanında uzmanların katıldığı bir değerlendirme ve istişare toplantısı yapmıştır. 

Gazze’de devam eden işgale dikkat çekmek istediğini belirterek firma çalışanı olan 7 kişiyi rehin alan şahısla alanında uzman personellerin yürüttüğü müzakereler olumlu sonuçlanmadığından daha önceden yapılan hazırlıklar neticesinde güvenlik güçlerimizce  zanlıya  müdahale edilmek suretiyle etkisiz hale getirilmiştir.  Rehineler sağ salim kurtarılmış olup, eylemi gerçekleştiren şahıs gözaltına alınarak olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır.

Olay bütün yönleriyle incelenmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.