DİLOVASI'NDA SEÇİM 'ÇANTADA KEKLİK' DEĞİL

Siyaset 25.02.2024 - 07:44, Güncelleme: 25.02.2024 - 07:59
 

DİLOVASI'NDA SEÇİM 'ÇANTADA KEKLİK' DEĞİL

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
Ak Parti Genel Merkezine bildirdiği görüşte, mevcut belediye başkanı Hamza Şayir’in yerine, AK Parti Dilovası Belediye Başkan adayı olarak Ramazan Ömeroğlu’nun gösterilmesinin daha uygun olacağını ve seçimi daha rahat kazabileceklerini ifade eden AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman dediğini yaptırttı.. Evet Cemil Yaman Ağrılı hemşerisi ve yakın arkadaşı Ramazan Ömeroğlu’nu, AK Parti Dilovası Belediye Başkan adayı olarak göstertmişti.. Peki bundan sonrası ne olacaktı, yani Ramazan Ömeroğlu seçimi çok rahat kazanabilecek miydi? Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz Dilovası siyasetinin duayen isimleri şu noktalara dikkat çekti; -Başta Hamza Şayir’in hemşerileri olan Kars, Ardahan ev Iğdırlılar olmak üzere Dilovası’nda yaşayan çok kesimden insanlar, mevcut belediye başkanı Hamza Şayir’e haksızlık yapıldığını düşünüyorlar ve bu haksızlık konusunda da hem milletvekili Cemil Yaman’a hem de Karslı ilçe başkanı İlhan Yıldırım’a sitemkarlar. Yine aynı şekilde Ak parti Dilovası Belediye Meclis üyesi aday listesi de hayal kırıklığı oluşturdu. Düşünsenize belediye başkan adayı olmak için başvuru yapmış olan isimlere adeta 'sus payı' niyetine belediye meclis üyesi adaylığı verildi. Dolayısı ile bu saydığımız kesimdeki seçmenlerin Ak Parti belediye başkan adayı Ramazan Ömeroğlu’na çok rahat bir şekilde ve huzur içinde oy vermeleri beklenmiyor.. -Yeniden Refah Partisi'ne Dilovası’nda çok ilgi oluştu ve YRP Dilovası Belediye Başkanı Ercan Oğuz’da, Dilovası’nda çok sevilen, sayılan ve tanına bir isim.. -İYİ Parti Dilovası Belediye Başkan adayı Emin Yılmaz’ı kimse hafife almasın. Çünkü Dilovası seçmen sayısının demografik yapısı, eski yerel seçimlerde olduğu gibi ağırlıklı olarak Kürt seçmenlerden ibaret değil.. -2019 yerel seçimlerinde göreve geldikten 6 ay sonra yerine kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesi başkanı Mustafa Avcı, 31 Mart seçimlerinde DEM Parti tarafından Dilovası Belediye başkan adayı gösterildi. Mustafa Avcı hem DEM Parti ve hem de Kürt seçmenleri açısından simge bir isim ve onun da çok yüksek oranda bir oy alması bekleniyor. -CHP Dilovası’nda aynı zaman da Kürt seçmenlere de hitap edebilecek bir isim ve karizmatik genç bir siyasetçi olan Yakup Törk’ü Dilovası Belediye başkan adayı gösterdi.. Şimdi tüm bunların ışığında bir değerlendirme yapıldığında bu seçimin galibi olarak şimdiden Ak Partiyi göstermek çok zor. Dilovası’nda Ak Partinin yanı sıra Yeniden Refah Partisi, İYİ Parti ve DEM partinin de seçimi kazanma olasılığı olduğu düşünülüyor.. Görünen o ki; Ak Partili Cemil Yaman, Ramazan Ömeroğlu ve İlhan Yıldırım, 31 Mart 2024 gecesine kadar pek de deliksiz bir uyku çekemeyecekler gibi..
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

Ak Parti Genel Merkezine bildirdiği görüşte, mevcut belediye başkanı Hamza Şayir’in yerine, AK Parti Dilovası Belediye Başkan adayı olarak Ramazan Ömeroğlu’nun gösterilmesinin daha uygun olacağını ve seçimi daha rahat kazabileceklerini ifade eden AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman dediğini yaptırttı..

Evet Cemil Yaman Ağrılı hemşerisi ve yakın arkadaşı Ramazan Ömeroğlu’nu, AK Parti Dilovası Belediye Başkan adayı olarak göstertmişti..

Peki bundan sonrası ne olacaktı, yani Ramazan Ömeroğlu seçimi çok rahat kazanabilecek miydi?

Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz Dilovası siyasetinin duayen isimleri şu noktalara dikkat çekti;

-Başta Hamza Şayir’in hemşerileri olan Kars, Ardahan ev Iğdırlılar olmak üzere Dilovası’nda yaşayan çok kesimden insanlar, mevcut belediye başkanı Hamza Şayir’e haksızlık yapıldığını düşünüyorlar ve bu haksızlık konusunda da hem milletvekili Cemil Yaman’a hem de Karslı ilçe başkanı İlhan Yıldırım’a sitemkarlar. Yine aynı şekilde Ak parti Dilovası Belediye Meclis üyesi aday listesi de hayal kırıklığı oluşturdu. Düşünsenize belediye başkan adayı olmak için başvuru yapmış olan isimlere adeta 'sus payı' niyetine belediye meclis üyesi adaylığı verildi.

Dolayısı ile bu saydığımız kesimdeki seçmenlerin Ak Parti belediye başkan adayı Ramazan Ömeroğlu’na çok rahat bir şekilde ve huzur içinde oy vermeleri beklenmiyor..

-Yeniden Refah Partisi'ne Dilovası’nda çok ilgi oluştu ve YRP Dilovası Belediye Başkanı Ercan Oğuz’da, Dilovası’nda çok sevilen, sayılan ve tanına bir isim..

-İYİ Parti Dilovası Belediye Başkan adayı Emin Yılmaz’ı kimse hafife almasın. Çünkü Dilovası seçmen sayısının demografik yapısı, eski yerel seçimlerde olduğu gibi ağırlıklı olarak Kürt seçmenlerden ibaret değil..

-2019 yerel seçimlerinde göreve geldikten 6 ay sonra yerine kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesi başkanı Mustafa Avcı, 31 Mart seçimlerinde DEM Parti tarafından Dilovası Belediye başkan adayı gösterildi. Mustafa Avcı hem DEM Parti ve hem de Kürt seçmenleri açısından simge bir isim ve onun da çok yüksek oranda bir oy alması bekleniyor.

-CHP Dilovası’nda aynı zaman da Kürt seçmenlere de hitap edebilecek bir isim ve karizmatik genç bir siyasetçi olan Yakup Törk’ü Dilovası Belediye başkan adayı gösterdi..

Şimdi tüm bunların ışığında bir değerlendirme yapıldığında bu seçimin galibi olarak şimdiden Ak Partiyi göstermek çok zor. Dilovası’nda Ak Partinin yanı sıra Yeniden Refah Partisi, İYİ Parti ve DEM partinin de seçimi kazanma olasılığı olduğu düşünülüyor..

Görünen o ki;

Ak Partili Cemil Yaman, Ramazan Ömeroğlu ve İlhan Yıldırım, 31 Mart 2024 gecesine kadar pek de deliksiz bir uyku çekemeyecekler gibi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.