CUMALİ DURMUŞ RENK VERDİ NUSRET ACUR BELLİ ETMEDİ

Siyaset 15.04.2024 - 14:07, Güncelleme: 15.04.2024 - 14:24
 

CUMALİ DURMUŞ RENK VERDİ NUSRET ACUR BELLİ ETMEDİ

KOCAELİ HABERİ
İYİ Parti yeni genel başkanını seçmek için Olağanüstü Kurultaya giderken,  İYİ Parti Kocaeli Teşkilatı'nın önde gelen isimlerininin, İYİ Parti Genel başkan adaylarından Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu arasında ikiye bölünerek farklı adaylara destek verecekleri konuşuluyordu.. İYİ PartiKocaeli İl Başkanı Nusret Acur ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Koray Aydın'a destek vereceği, İl Başkanvekili Kaan Dilmen ile GİK Üyesi Cumali Durmuş'un ise Müsavat Dervişoğlu'nu destekleyeceği dillendiriliyordu ki bugün Nusret Acur ve Cumail Durmuş'tan açıklamalar geldi.. İYİ Parti Üyesi Cumali Durmuş bugün sosyal medya paylaşımında "İYİ Parti Genel Başkan Adayımız Sn. Müsavat DERVİŞOĞLU’nun açıklamalarında yanında yerimizi aldık." sözleri ile safını netleştirdi.. İyi Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur'da yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Kamuoyunun bilgisine, İYİ Parti, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine, daha önce alınan karar sonucu ülkemizin her seçim bölgesinde tek başına girmiş ve partimiz herhangi bir siyasi parti yada organizasyon ile ilişkilendirmeden seçmen karşısına çıkmıştır. Öncelikle ifade etmek isteriz ki; seçimlere hür ve müstakil olarak girme kararı, siyasi bir galibiyetten ziyade, parti kimliğini ve benliğini ön planda tutan bir siyasi anlayış ve bakışın tezahürüdür. Bu bağlamda yapılan seçimlerin neticesi de herkesce malumdur. Seçim sonucunda partimizin lideri ve kurucu Genel Başkanımız sayın Meral Akşener; yine her zaman olduğu gibi tüm seçim sorunluluğunu üzerine alarak “Olağanüstü kongreyi toplama ve aday olmama” kararı almış bulunmaktadır. İlave etmek isterim ki bir genel başkan aday olmaz, aday gösterilir. Bu cümleyi şimdilik virgül koyarak burada noktalıyorum. Kongre karar ve sürecine gelirsek; İYİ Parti üye ve delegeleri daha doğrusu mensupları, hiçbir siyasi güç, kişi kurum yada hatır çerçevesinde hareket edebilecek veya birilerinin baskısına boyun eğecek karakterde değildir. Partimizin her mensubu ve delegeleri Türkiyede ki en özgür iradeye sahip bireylerdir. Partimiz birey hak ve özgürlükleri konusunda son derece şeffaf ve demokratiktir. Bu bağlamda her kongre delegemiz bu seçimde aday olacak kıymetli arkadaşlarımızdan kimin bu görevi daha iyi yapacaklarına inanıyor iseler, kanaatlerini de o doğrultuda kullanacaklardır. İl başkanı sıfatı ile şahsıma gelince şunları ifade etmek isterim. 
KOCAELİ HABERİ

İYİ Parti yeni genel başkanını seçmek için Olağanüstü Kurultaya giderken,  İYİ Parti Kocaeli Teşkilatı'nın önde gelen isimlerininin, İYİ Parti Genel başkan adaylarından Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu arasında ikiye bölünerek farklı adaylara destek verecekleri konuşuluyordu..

İYİ PartiKocaeli İl Başkanı Nusret Acur ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Koray Aydın'a destek vereceği, İl Başkanvekili Kaan Dilmen ile GİK Üyesi Cumali Durmuş'un ise Müsavat Dervişoğlu'nu destekleyeceği dillendiriliyordu ki bugün Nusret Acur ve Cumail Durmuş'tan açıklamalar geldi..

İYİ Parti Üyesi Cumali Durmuş bugün sosyal medya paylaşımında "İYİ Parti Genel Başkan Adayımız Sn. Müsavat DERVİŞOĞLU’nun açıklamalarında yanında yerimizi aldık." sözleri ile safını netleştirdi..

İyi Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur'da yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Kamuoyunun bilgisine,
İYİ Parti, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine, daha önce alınan karar sonucu ülkemizin her seçim bölgesinde tek başına girmiş ve partimiz herhangi bir siyasi parti yada organizasyon ile ilişkilendirmeden seçmen karşısına çıkmıştır. Öncelikle ifade etmek isteriz ki; seçimlere hür ve müstakil olarak girme kararı, siyasi bir galibiyetten ziyade, parti kimliğini ve benliğini ön planda tutan bir siyasi anlayış ve bakışın tezahürüdür. Bu bağlamda yapılan seçimlerin neticesi de herkesce malumdur. Seçim sonucunda partimizin lideri ve kurucu Genel Başkanımız sayın Meral Akşener; yine her zaman olduğu gibi tüm seçim sorunluluğunu üzerine alarak “Olağanüstü kongreyi toplama ve aday olmama” kararı almış bulunmaktadır. İlave etmek isterim ki bir genel başkan aday olmaz, aday gösterilir. Bu cümleyi şimdilik virgül koyarak burada noktalıyorum. Kongre karar ve sürecine gelirsek; İYİ Parti üye ve delegeleri daha doğrusu mensupları, hiçbir siyasi güç, kişi kurum yada hatır çerçevesinde hareket edebilecek veya birilerinin baskısına boyun eğecek karakterde değildir. Partimizin her mensubu ve delegeleri Türkiyede ki en özgür iradeye sahip bireylerdir. Partimiz birey hak ve özgürlükleri konusunda son derece şeffaf ve demokratiktir. Bu bağlamda her kongre delegemiz bu seçimde aday olacak kıymetli arkadaşlarımızdan kimin bu görevi daha iyi yapacaklarına inanıyor iseler, kanaatlerini de o doğrultuda kullanacaklardır. İl başkanı sıfatı ile şahsıma gelince şunları ifade etmek isterim. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.