CHP NEREYE KOŞUYOR?

Siyaset 07.09.2021 - 05:10, Güncelleme: 07.09.2021 - 05:28
 

CHP NEREYE KOŞUYOR?

Kocelihaberi
AK Partinin geçmişte sözde çözüm süreci adı altında yaptığı Barzani görüşmelerini eleştiren CHP'nin yöneticileri, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani ile Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesud Barzani'yi ziyaret etti. Uluslararası Kafkas Derneği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası Çerkez Ethem için iade-i itibar verilmesi gerektiğini savundu.. CHP sözcüsü Faik Öztrak daha sonra “Genel Başkanımız Çerkes Ethem’e iade-i itibar verilmesini istemedi” dedi. CHP’den son haftalarda gelen bu haberlere tepki gösteren İstanbul Barosu Önceki Başkanı, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ceza ve Ceza Usul Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal tüm bunların, Atatürk’ün kurmuş olduğu CHP çizgisine ters hareketler olduğunu dile getirerek sert tepki gösterdi.. Kocasakal twitter sayfasından gösterdiği tepkide şu ifadelere yer verdi; “Önce KHK’lıları yeniden yargılama ve işe iade sözü. Ardından birkaç gün önce  Genel Başkanın ağzından Çerkes Ethem’e iade-i itibar verilmesi gerektiği beyanı (Sırada İskilipli mi var?!). Acaba bu ziyaret de yeni bir açılım sinyali mi? Çerkez Ethem’in ne olduğunu ve tartışmanın amacını anlamak için Nutuk’ta bizzat Ulu Önder’in sözlerine,Nazım'ın Kuvvayı Milliye Destanındaki dizelerine,kimlere sığındığına, http://B.Arınç'ın"Çerkes Ethem Hain değildi" beyanına,"yüzleşme" tekerlemelerine bakılabilir! Sonra bakın bu gibiler nasıl konuşuyor. Buna hakkınız var mı? Tamam bu iktidar gitmeli ama yerine neyin geleceği önemsiz mi? CHP'nin program ve genetiğine aykırı söz ve eylemlere sessiz mi kalınmalı? Herkese gülücük dağıtmak şart mı? Ama Böyle de olmaz...”
Kocelihaberi

AK Partinin geçmişte sözde çözüm süreci adı altında yaptığı Barzani görüşmelerini eleştiren CHP'nin yöneticileri, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani ile Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesud Barzani'yi ziyaret etti.

Uluslararası Kafkas Derneği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası Çerkez Ethem için iade-i itibar verilmesi gerektiğini savundu..

CHP sözcüsü Faik Öztrak daha sonra “Genel Başkanımız Çerkes Ethem’e iade-i itibar verilmesini istemedi” dedi.

CHP’den son haftalarda gelen bu haberlere tepki gösteren İstanbul Barosu Önceki Başkanı, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ceza ve Ceza Usul Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal tüm bunların, Atatürk’ün kurmuş olduğu CHP çizgisine ters hareketler olduğunu dile getirerek sert tepki gösterdi..

Kocasakal twitter sayfasından gösterdiği tepkide şu ifadelere yer verdi;

“Önce KHK’lıları yeniden yargılama ve işe iade sözü. Ardından birkaç gün önce  Genel Başkanın ağzından Çerkes Ethem’e iade-i itibar verilmesi gerektiği beyanı (Sırada İskilipli mi var?!). Acaba bu ziyaret de yeni bir açılım sinyali mi?

Çerkez Ethem’in ne olduğunu ve tartışmanın amacını anlamak için Nutuk’ta bizzat Ulu Önder’in sözlerine,Nazım'ın Kuvvayı Milliye Destanındaki dizelerine,kimlere sığındığına, http://B.Arınç'ın"Çerkes Ethem Hain değildi" beyanına,"yüzleşme" tekerlemelerine bakılabilir!

Sonra bakın bu gibiler nasıl konuşuyor. Buna hakkınız var mı? Tamam bu iktidar gitmeli ama yerine neyin geleceği önemsiz mi? CHP'nin program ve genetiğine aykırı söz ve eylemlere sessiz mi kalınmalı? Herkese gülücük dağıtmak şart mı? Ama Böyle de olmaz...”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.