CHP KOCAELİ VEKİLİ YILDIZLI'DAN O RAKAMLARA TEPKİ

Siyaset 15.04.2024 - 15:57, Güncelleme: 15.04.2024 - 16:03
 

CHP KOCAELİ VEKİLİ YILDIZLI'DAN O RAKAMLARA TEPKİ

KOCAELİ HABERİ
TÜİK rakamlarına göre, Türkiye'de işsizlik oranı, şubat ayında işsizlik oranı yüzde 8,7 seviyesinde gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı. Buna göre, Şubat ayında Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 8,7 seviyesinde gerçekleşti. Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre 109 bin kişi azalarak 3 milyon 78 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,3 iken kadınlarda yüzde 11,3 olarak tahmin edildi. GEÇEN YILA GÖRE ARTTI ​İstihdam edilenlerin sayısı 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre 147 bin kişi artarak 32 milyon 423 bin kişi, istihdam oranı ise 0,2 puan artarak yüzde 49,3 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 66,5 iken kadınlarda yüzde 32,5 olarak gerçekleşti. CHP KOCAELİ VEKİLİ YILDIZLI'DAN O RAKAMLARA TEPKİ CHP Kocalei milletvekili Harun Özgür Yıldızlı X sosyal medya sayafasından yaptığı paylaşımda TUİK rakamlarıan gösterdiği tepkide "TÜİK verilerine göre resmi işsiz sayısı düşerken gerçek işsiz sayısı sürekli artıyor. Rakamlar durumun vahametini TÜİK'e rağmen açıkça gösteriyor. Modelleriniz tutmuyor, kısa-orta-uzun vadeli programlarınız gerçeği yansıtmıyor." ifadelerine yer verdi.. Harun Özgür Yıldızlı ikinci paylaşımında da "Kur Korumalı Mevduat yanlışının cezasını millete ödetiyorlar. Merkez Bankası zarar üstüne zarar açıklıyor. Büyük umutlarla çağırdıkları eski bakan da yaraya merhem olamıyor. Durum sürdürülebilir değil, memlekete yazık oluyor!" dedi..    
KOCAELİ HABERİ

TÜİK rakamlarına göre, Türkiye'de işsizlik oranı, şubat ayında işsizlik oranı yüzde 8,7 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı. Buna göre, Şubat ayında Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 8,7 seviyesinde gerçekleşti.

Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre 109 bin kişi azalarak 3 milyon 78 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,3 iken kadınlarda yüzde 11,3 olarak tahmin edildi.

GEÇEN YILA GÖRE ARTTI
İstihdam edilenlerin sayısı 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre 147 bin kişi artarak 32 milyon 423 bin kişi, istihdam oranı ise 0,2 puan artarak yüzde 49,3 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 66,5 iken kadınlarda yüzde 32,5 olarak gerçekleşti.

CHP KOCAELİ VEKİLİ YILDIZLI'DAN O RAKAMLARA TEPKİ
CHP Kocalei milletvekili Harun Özgür Yıldızlı X sosyal medya sayafasından yaptığı paylaşımda TUİK rakamlarıan gösterdiği tepkide "TÜİK verilerine göre resmi işsiz sayısı düşerken gerçek işsiz sayısı sürekli artıyor. Rakamlar durumun vahametini TÜİK'e rağmen açıkça gösteriyor. Modelleriniz tutmuyor, kısa-orta-uzun vadeli programlarınız gerçeği yansıtmıyor." ifadelerine yer verdi..

Harun Özgür Yıldızlı ikinci paylaşımında da "Kur Korumalı Mevduat yanlışının cezasını millete ödetiyorlar. Merkez Bankası zarar üstüne zarar açıklıyor. Büyük umutlarla çağırdıkları eski bakan da yaraya merhem olamıyor. Durum sürdürülebilir değil, memlekete yazık oluyor!" dedi..
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.