AYM üyesi Kenan Yaşar'ın 'fil ile karınca' mesajı gündemi fena salladı

Siyaset 04.01.2024 - 20:30, Güncelleme: 04.01.2024 - 20:30
 

AYM üyesi Kenan Yaşar'ın 'fil ile karınca' mesajı gündemi fena salladı

KOCAELİ HABERİ
AYM üyesi Kenan Yaşar'ın 'fil ile karınca' mesajına yorum yağdı: 'Cesur açıklama yapmalısınız' Anayasa Mahkemesi Üyesi Kenan Yaşar'ın "Yerdeki karıncalar filin sırtındaki karınca için tempo tutmuşlar. Ez onu! Ez onu!" paylaşımına çok sayıda yorum yapıldı. X kullanıcıları, açık ve cesur açıklama çağrısında bulundu. Yargıtay'ın, TİP Milletvekili Can Atalay ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ikinci kararına da uymamasının ardından tepkiler sürerken, AYM üyesi Kenan Yaşar'ın sosyal medya paylaşımı dikkat çekti. Kenan Yaşar, sosyal medya hesabından bir kıssa paylaşarak şunları yazdı: "Karıncalar fili çok kıskanır. 'O canlıysa biz de canlıyız, o büyükse biz de büyüğüz' derlermiş Bir gün fil geçerken hepsi filin sırtına atlamışlar. Fil silkinmiş, hepsi yere düşmüş, sadece biri kalmış. Yerdeki karıncalar filin sırtındaki karınca için tempo tutmuşlar -Ez onu! Ez onu!" ŞİİRLE DE MESAJ VERMİŞTİ Yaşar, Yargıtay'ın AYM'nin Can Atalay kararı hakkında 'hukuki değeri yok' yorumunda bulunması üzerine de önceki gün Nurullah Genç'in şu dizelerini paylaşmıştı: "Haritanın en beyaz noktasına kan düştü. Kırıldı adaletin kılıcı; kalkan düştü. Mahkumlar yargılıyor; hakimler mahkum şimdi. Hakların temeline sanki bir volkan düştü." Kenan Yaşar, Çorum Baro Başkanı iken Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildiğinde, Ak Parti - MHP'ye yakın olduğu yorumları yapılarak, yüksek mahkemede dengelerin nasıl değişeceği tartışmaları yapılmıştı. NE OLMUŞTU? Anayasa Mahkemesi 25 Ekim'de verdiği kararla, Gezi Davası'nda tutuklanan ve cezaevinde TİP Milletvekili seçilen Can Atalay'ın tahliye edilmemesinin hak ihlali olduğunu bildirdi. AYM'nin "seçilme hakkı" ile "kişi hürriyeti ve güvenliği" haklarının ihlal edildiği yönündeki hükmüne rağmen, Yargıtay 3. Ceza Dairesi kararı reddetti. 3. Daire, AYM üyelerini hedef alarak suç duyurusunda da bulundu. AYM'ye yapılan ikinci başvuruda 21 Aralık'ta ikinci kez, oy birliği ile hak ihlali kararı verildi. Gezi Davası'na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, yine karara uymak yerine dosyayı Yargıtay'a gönderdi. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 3 Ocak'taki açıklamasında, AYM'nin kararı için "Hukuki değeri yok" dedi. 
KOCAELİ HABERİ

AYM üyesi Kenan Yaşar'ın 'fil ile karınca' mesajına yorum yağdı: 'Cesur açıklama yapmalısınız'

Anayasa Mahkemesi Üyesi Kenan Yaşar'ın "Yerdeki karıncalar filin sırtındaki karınca için tempo tutmuşlar. Ez onu! Ez onu!" paylaşımına çok sayıda yorum yapıldı. X kullanıcıları, açık ve cesur açıklama çağrısında bulundu.

Yargıtay'ın, TİP Milletvekili Can Atalay ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ikinci kararına da uymamasının ardından tepkiler sürerken, AYM üyesi Kenan Yaşar'ın sosyal medya paylaşımı dikkat çekti.

Kenan Yaşar, sosyal medya hesabından bir kıssa paylaşarak şunları yazdı:

"Karıncalar fili çok kıskanır. 'O canlıysa biz de canlıyız, o büyükse biz de büyüğüz' derlermiş Bir gün fil geçerken hepsi filin sırtına atlamışlar. Fil silkinmiş, hepsi yere düşmüş, sadece biri kalmış. Yerdeki karıncalar filin sırtındaki karınca için tempo tutmuşlar -Ez onu! Ez onu!"

ŞİİRLE DE MESAJ VERMİŞTİ

Yaşar, Yargıtay'ın AYM'nin Can Atalay kararı hakkında 'hukuki değeri yok' yorumunda bulunması üzerine de önceki gün Nurullah Genç'in şu dizelerini paylaşmıştı:

"Haritanın en beyaz noktasına kan düştü. Kırıldı adaletin kılıcı; kalkan düştü. Mahkumlar yargılıyor; hakimler mahkum şimdi. Hakların temeline sanki bir volkan düştü."

Kenan Yaşar, Çorum Baro Başkanı iken Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildiğinde, Ak Parti - MHP'ye yakın olduğu yorumları yapılarak, yüksek mahkemede dengelerin nasıl değişeceği tartışmaları yapılmıştı.

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi 25 Ekim'de verdiği kararla, Gezi Davası'nda tutuklanan ve cezaevinde TİP Milletvekili seçilen Can Atalay'ın tahliye edilmemesinin hak ihlali olduğunu bildirdi.

AYM'nin "seçilme hakkı" ile "kişi hürriyeti ve güvenliği" haklarının ihlal edildiği yönündeki hükmüne rağmen, Yargıtay 3. Ceza Dairesi kararı reddetti. 3. Daire, AYM üyelerini hedef alarak suç duyurusunda da bulundu.

AYM'ye yapılan ikinci başvuruda 21 Aralık'ta ikinci kez, oy birliği ile hak ihlali kararı verildi. Gezi Davası'na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, yine karara uymak yerine dosyayı Yargıtay'a gönderdi. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 3 Ocak'taki açıklamasında, AYM'nin kararı için "Hukuki değeri yok" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.