AMCA ÇALIK'IN GEBZE'DE BAŞARAMADIĞINI YEĞEN ÇALIK KARAMÜRSEL'DE BAŞARDI

Siyaset 15.04.2024 - 19:31, Güncelleme: 15.04.2024 - 19:44
 

AMCA ÇALIK'IN GEBZE'DE BAŞARAMADIĞINI YEĞEN ÇALIK KARAMÜRSEL'DE BAŞARDI

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
1994-2002 yılları arasında DSP'den Kocaeli milletvekilliği gmrevlerinde bulunmuş olan Halil Çalık, 2009 yerel seçimlerinde ise CHP Gebze Belediye Başkan adayı olarak seçimlere katılmıştı.  Aslen Giresunlu olan Halil Çalık, CHP Gebze Belediye başkan adaylığına talip olduğu zaman en çok Gebze'de Giresunluların yoğun olarak yaşadığı Beylikbağı'ndaki hemşeri oylarına güvenmişti. Lakin Beylikbağı'ndan beklediği oy gelmeyince Gebze Belediye Başkanı seçilmemişti.. Halil Çalık'ın yeğeni olan Ahmet Çalık ise 2019 yerel seçimlerinde CHP Karamürsel Belediye Başkan adayı olarak seçimlere katılmış ve o da az bir farkla Ak Parti karşısında kaybetmişti. Ahmet çalık ne yıldı ne de siyaset küstü. CHP Kocaeli İl Yönetim kurulunda dört yıl süre ile görev aldıktan sonra 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tekrar CHP Karamürsel Belediye Başkan adayı olarak seçimlere katıldı ve bu kez kazanarak Belediye Başkanı seçildi.. Bize de "Amca Çalık'ın Gebze'de başaramadığını yeğen Çalık Karmürsel'de kazandı" diye başlık atmak düştü.. 
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

1994-2002 yılları arasında DSP'den Kocaeli milletvekilliği gmrevlerinde bulunmuş olan Halil Çalık, 2009 yerel seçimlerinde ise CHP Gebze Belediye Başkan adayı olarak seçimlere katılmıştı. 

Aslen Giresunlu olan Halil Çalık, CHP Gebze Belediye başkan adaylığına talip olduğu zaman en çok Gebze'de Giresunluların yoğun olarak yaşadığı Beylikbağı'ndaki hemşeri oylarına güvenmişti. Lakin Beylikbağı'ndan beklediği oy gelmeyince Gebze Belediye Başkanı seçilmemişti..

Halil Çalık'ın yeğeni olan Ahmet Çalık ise 2019 yerel seçimlerinde CHP Karamürsel Belediye Başkan adayı olarak seçimlere katılmış ve o da az bir farkla Ak Parti karşısında kaybetmişti. Ahmet çalık ne yıldı ne de siyaset küstü. CHP Kocaeli İl Yönetim kurulunda dört yıl süre ile görev aldıktan sonra 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tekrar CHP Karamürsel Belediye Başkan adayı olarak seçimlere katıldı ve bu kez kazanarak Belediye Başkanı seçildi..

Bize de "Amca Çalık'ın Gebze'de başaramadığını yeğen Çalık Karmürsel'de kazandı" diye başlık atmak düştü.. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.