YİRİM DERESİ ISLAH EDİLİYOR

Dünya 02.12.2021 - 09:08, Güncelleme: 02.12.2021 - 09:08
 

YİRİM DERESİ ISLAH EDİLİYOR

KOCAELİ HABERİ
Küresel ısınma ve iklim değişikliğine karşı yatırımlarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kartepe ilçesine bağlı Uzunbey mahallesinde geçen Yirim deresinin düzenli akışını sağlamak ve taşkınların önüne geçmek için ıslah çalışması yapıyor. Üzerinde araç ve yaya yol geçişi için menfez çalışması tamamlanan derede, toplam 310 metre uzunluğunda ıslah çalışması gerçekleştirilecek. TAŞKINLARIN ÖNÜNE GEÇİLİYOR Son yıllarda meydana gelen ani yağışlar ile birlikte yağmursuyu altyapıları ve terfi merkezleri ile derelerin ıslahı çalışmaları önem arz ediyor. 2004 yılından bu yana Kocaeli genelinde 751 km uzunluğunda yağmursuyu altyapısı yaparak işleten İSU Genel Müdürlüğü, onlarca derede ise 95 km uzunluğunda ıslah çalışması gerçekleştirerek düzenli akışını sağladı. 2021 yılı yatırım programı kapsamında 10 aylık sürede 6,2 km uzunluğunda dere ıslahı yapan İSU, İl genelinde dere ıslah çalışmalarını sürdürüyor. MENFEZ YAPILDI 2021 yılı yatırım programı kapsamında yer alan Kartepe ilçesine bağlı Uzunbey mahallesinde yer alan Yirim deresinin ıslah çalışmaları yapılıyor. Uzunbey mezarlığı yanında geçen derenin ıslah çalışmalarında yaya ve araç trafiği için 20 metre uzunluğunda betonarme menfez yapıldı. Tamamlanma aşamasına gelen menfez çalışmalarının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından asfalt çalışması yapılacak. 310 METRE ISLAH YAPILACAK Menfez çalışmasının ardından derenin düzenli akışının sağlanması için ıslah çalışması gerçekleştirilecek. Taş duvar kesit olarak yapılacak çalışmalar kapsamında Yirim deresinde toplam 310 metre uzunluğunda ıslah çalışması gerçekleştirilecek. İnşaat programı kapsamında çalışmaları süren derenin ıslahının tamamlanması ile birlikte düzenli akışı sağlanacak, meydana gelebilecek taşkınların önüne geçilecek. Bölgede yaşayan vatandaşlar ile çevre sağlığının korunması sağlanmış olunacaktır.
KOCAELİ HABERİ

Küresel ısınma ve iklim değişikliğine karşı yatırımlarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kartepe ilçesine bağlı Uzunbey mahallesinde geçen Yirim deresinin düzenli akışını sağlamak ve taşkınların önüne geçmek için ıslah çalışması yapıyor. Üzerinde araç ve yaya yol geçişi için menfez çalışması tamamlanan derede, toplam 310 metre uzunluğunda ıslah çalışması gerçekleştirilecek.

TAŞKINLARIN ÖNÜNE GEÇİLİYOR
Son yıllarda meydana gelen ani yağışlar ile birlikte yağmursuyu altyapıları ve terfi merkezleri ile derelerin ıslahı çalışmaları önem arz ediyor. 2004 yılından bu yana Kocaeli genelinde 751 km uzunluğunda yağmursuyu altyapısı yaparak işleten İSU Genel Müdürlüğü, onlarca derede ise 95 km uzunluğunda ıslah çalışması gerçekleştirerek düzenli akışını sağladı. 2021 yılı yatırım programı kapsamında 10 aylık sürede 6,2 km uzunluğunda dere ıslahı yapan İSU, İl genelinde dere ıslah çalışmalarını sürdürüyor.

MENFEZ YAPILDI
2021 yılı yatırım programı kapsamında yer alan Kartepe ilçesine bağlı Uzunbey mahallesinde yer alan Yirim deresinin ıslah çalışmaları yapılıyor. Uzunbey mezarlığı yanında geçen derenin ıslah çalışmalarında yaya ve araç trafiği için 20 metre uzunluğunda betonarme menfez yapıldı. Tamamlanma aşamasına gelen menfez çalışmalarının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından asfalt çalışması yapılacak.

310 METRE ISLAH YAPILACAK
Menfez çalışmasının ardından derenin düzenli akışının sağlanması için ıslah çalışması gerçekleştirilecek. Taş duvar kesit olarak yapılacak çalışmalar kapsamında Yirim deresinde toplam 310 metre uzunluğunda ıslah çalışması gerçekleştirilecek. İnşaat programı kapsamında çalışmaları süren derenin ıslahının tamamlanması ile birlikte düzenli akışı sağlanacak, meydana gelebilecek taşkınların önüne geçilecek. Bölgede yaşayan vatandaşlar ile çevre sağlığının korunması sağlanmış olunacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.