CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

ZİNNUR BÜYÜKGÖZ VE GEBZE’DE SESSİZ DEVRİM!

Gebze Belediye Başkanımız Zinnur Büyükgöz geçtiğimiz Cumartesi sabahı gazeteciler ile çamlıktaki belediye işletmesi olan Güzide cafede yaptığı kahvaltılı basın toplantısında “Gebze sessiz devrimi yaşıyor” demiş.. Yani “Gebze’de sessiz devrim yaptık” demek istiyor.. Eyvallah.. Başkandır..hakkıdır..der.. Peki Gebzeliler niye göremiyor bu devrimleri? Göremezler çünkü o devrimlerin sesi yok.. Sesi olmayınca da dönüp bakıp fark edemiyorsunuz.. Ehhhh be Başkan! Şu devrimlerinizi sesli yapsanız da, Gebzeliler de fark edip görse fena mı olur sanki? Olmuyor böyle sessiz sedasız işler.. Hem sizin emeklerinize yazık hem de yaptıklarınızı göremeyen Gebzelilere.. İlahi Başkan! Yapılan hizmetlerin adı sessiz mi olur? Hizmet dediğin ses getirecek ses.. Git bak Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Karamürsel’e yaptığı Dal-Çıklı Kavşak Projesini de devrim gör devrim.. Karamürselliler için hayal dahi edilemeyecek bir şey gerçekleşti ve de öyle bir ses getirdi ki ta Serhat ilimiz Ardahan’dan bile duyuldu.. Olmuyor Başkan olmuyor! Neredeyse üçüncü yılınız doluyor.. Ama sessiz işlerle heybe dolmuyor.. Hakkınızı yemeyeyim “Zinnur Büyükgöz” denince Gebzeliler açısından ses getiren iki şey var; Birincisi allayıp pullayarak Gebze Pelitli köyünde ormana komşu bir alana monte ettirdiğiniz Mermerciler projesi İkincisi ise 31 Mart 2019’da Gebze’ye belediye başkanı seçildiğinizin hemen akabinde basına yaptığınız “Biz Belediyeyi 350 milyon borçla aldık” şeklindeki bir nevi "enkaz devraldık" türünden açıklamanız ile.. Gebzeliler bu açıklamanıza çok şaşırmıştı ve “Sanki kendi Ak Partiliniz Adnan Köşker’den değil de CHP’li bir belediye başkanından almışsınız” gibilerinden yadırgamıştılar.. Bırak Başkan bırak! Bu “sessiz devrim mevrim” gibi modası geçmiş bahaneci söylemleri bir tarafa bırak da, Gebze’de ses getirecek büyük projelere imza at.. Kulislerde dillendirilen “Gebze Belediyemizin bütçesinde para çok ama bana proje getiren müdür yok” şeklindeki sözlerin doğru ve size ait olup olmadığını bilmiyorum ama Atalarımızın bizlere aktardığı “At binicisine göre kişnermiş” sözünü hatırlatıyorum.. Ne demişti Hz Hadimi; “Kamil odur ki, koya dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser.”
Ekleme Tarihi: 06 Eylül 2021 - Pazartesi

ZİNNUR BÜYÜKGÖZ VE GEBZE’DE SESSİZ DEVRİM!

Gebze Belediye Başkanımız Zinnur Büyükgöz geçtiğimiz Cumartesi sabahı gazeteciler ile çamlıktaki belediye işletmesi olan Güzide cafede yaptığı kahvaltılı basın toplantısında “Gebze sessiz devrimi yaşıyor” demiş..

Yani “Gebze’de sessiz devrim yaptık” demek istiyor..

Eyvallah..
Başkandır..hakkıdır..der..

Peki Gebzeliler niye göremiyor bu devrimleri?
Göremezler çünkü o devrimlerin sesi yok..
Sesi olmayınca da dönüp bakıp fark edemiyorsunuz..

Ehhhh be Başkan!
Şu devrimlerinizi sesli yapsanız da, Gebzeliler de fark edip görse fena mı olur sanki?
Olmuyor böyle sessiz sedasız işler..
Hem sizin emeklerinize yazık hem de yaptıklarınızı göremeyen Gebzelilere..

İlahi Başkan!
Yapılan hizmetlerin adı sessiz mi olur?
Hizmet dediğin ses getirecek ses..
Git bak Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Karamürsel’e yaptığı Dal-Çıklı Kavşak Projesini de devrim gör devrim..
Karamürselliler için hayal dahi edilemeyecek bir şey gerçekleşti ve de öyle bir ses getirdi ki ta Serhat ilimiz Ardahan’dan bile duyuldu..

Olmuyor Başkan olmuyor!
Neredeyse üçüncü yılınız doluyor..
Ama sessiz işlerle heybe dolmuyor..

Hakkınızı yemeyeyim “Zinnur Büyükgöz” denince Gebzeliler açısından ses getiren iki şey var;
Birincisi allayıp pullayarak Gebze Pelitli köyünde ormana komşu bir alana monte ettirdiğiniz Mermerciler projesi

İkincisi ise 31 Mart 2019’da Gebze’ye belediye başkanı seçildiğinizin hemen akabinde basına yaptığınız “Biz Belediyeyi 350 milyon borçla aldık” şeklindeki bir nevi "enkaz devraldık" türünden açıklamanız ile..

Gebzeliler bu açıklamanıza çok şaşırmıştı ve “Sanki kendi Ak Partiliniz Adnan Köşker’den değil de CHP’li bir belediye başkanından almışsınız” gibilerinden yadırgamıştılar..

Bırak Başkan bırak!
Bu “sessiz devrim mevrim” gibi modası geçmiş bahaneci söylemleri bir tarafa bırak da, Gebze’de ses getirecek büyük projelere imza at..

Kulislerde dillendirilen “Gebze Belediyemizin bütçesinde para çok ama bana proje getiren müdür yok” şeklindeki sözlerin doğru ve size ait olup olmadığını bilmiyorum ama Atalarımızın bizlere aktardığı “At binicisine göre kişnermiş” sözünü hatırlatıyorum..

Ne demişti Hz Hadimi;
“Kamil odur ki, koya dünyada bir eser,
eseri olmayanın yerinde yeller eser.”

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.