CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

YAZIK BU KENTE!

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100.üncü yılında, 100 il 1000 ilçe konusu Türkiye ve Gebze’nin il olması da, Kocaeli gündemindeki yerini korumaya devam ediyor.. İşte tam da böyle bir gündemin ortasında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 922 ilçede yapmış oldukları araştirmada,  ilçelerin sosyo ve ekonomik gelişmişlik sıralamasını açıkladı. Sanayi Bakanlığı'nın sosyo-ekonomik gelişmişlik araştırmasına göre Türkiye'de en gelişmiş ilçe Şişli.. Listenin ilk 10'unda İstanbul'dan 7, Ankara'dan 2, Bursa'dan 1 ilçe var.. Kocaeli’nin hiçbir ilçesi ilk 30’a bile giremedi. Kocaeli’nin hiçbir ilçesinin ilk otuzda yer almadığı araştırmaya göre, Kocaeli’nin en gelişmiş ilçesi Gebze oldu. O da  kendisine anca 34. sırada yer bulabiildi.. Kent lobisinin gözdesi İzmit ise listede 44. sırada yer alırken, Başiskele 70, Çayırova 135, Gölcük 147, Kartepe 157, Derince 185, Dilovası 187, Darıca 202, Körfez 211, Karamürsel 252, Kandıra 456 sırada yer aldı.. Peki Türkiye’nin gayri safı milli hasılasının oluşmasında ilk 10’da yer alan, vergi beyanında ve vergi toplamasında en üst sıralarda yer bulan Kocaeli neden “en gelişmiş iller” sırasının ilk 10’u içinde yer alamadı? Peki Türkiye'nin ve Kocaeli’nin en büyük rant üreten ilçesi olan Gebze neden “en gelişmiş ilçe” listesinin ilk 10’unda yer bulamadı? Bunun nedenini ben, Kocaeli ve Gebzelilere soruyorum.. Sizler de son çeyrek yüz yıldır Kocaeli ve Gebze’yi yönetenlere bir sorun bakalım “Kocaeli ve Gebze’miz neden en gelişmiş il ve ilçeler listesinin ilk 10’uncu sırasında yer bulamadı” diye.. Ak Parti iktidarında, CHP'li Şişli Belediyesi, Şişli'yi 'Türkiye'nin en gelişmiş ilçesi" yapmış.. Kocaeli’yi yönetenlerin ise  ne merkezi ilçe İzmit’e faydası olmuş ne de başta Gebze olmak üzere diğer ilçelerine.. Yani ne İzmit'e, ne Gebze'ye, ne de diğer ilçelere yaramamışsınız.. Gebze'nin en merkezi yerinde, Eskiçarşının tam ortasında yer alan tarihi Kervansaray'ın ortaya çıkarılması çalışmaları, 25 yıldır bir gdım ilerleyemedi. O amaçla yıkılan üç dükkanın yıkıntıları üç seneden beri öylece duruyor.. Ve yine Gebze çarşı hamamının yanında ki tarihi Bizans sarnıcının ortaya çıkarılması çalışmaları, 7 yıldan beri ne tamamlanabildi ne de defalarca fotoğrafını çekip yayınlamama rağmen, o alanı çevreleyen paslı tenekeler ortadan kaldırılabildi. Tenekelerin üzerine renkli Belediye afişleri gerdirmekle yetindiler sadece.. En gelişmiş ilçeler arasında 34. sırada yer alan Gebze'nin hali buysa eğer, varın 456. sırada yer bulan Kandıra'nın içler acısı halini sizler tasavvur edin.. Lafa gelince; “Kocaeli uçuyor”.. İcraata bakılırsa; Kocaeli  düşüyor.. Sonuç olarak; Nerede bir başarı hikayesi varsa, hemen onu sahiplenerek başarıyı kendinize maletmeye çalıştığınız  gibi, baş sorumlusu olduğunuz başarısız durumları da sahiplenerek "hata yapmışız, başaramamışız" deme erdemliliğini göstereceksiniz.. Takke düştü kel göründü.. Başarısızsınız başarısız..
Ekleme Tarihi: 04 Temmuz 2023 - Salı

YAZIK BU KENTE!

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100.üncü yılında, 100 il 1000 ilçe konusu Türkiye ve Gebze’nin il olması da, Kocaeli gündemindeki yerini korumaya devam ediyor..

İşte tam da böyle bir gündemin ortasında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 922 ilçede yapmış oldukları araştirmada,  ilçelerin sosyo ve ekonomik gelişmişlik sıralamasını açıkladı.

Sanayi Bakanlığı'nın sosyo-ekonomik gelişmişlik araştırmasına göre Türkiye'de en gelişmiş ilçe Şişli..
Listenin ilk 10'unda İstanbul'dan 7, Ankara'dan 2, Bursa'dan 1 ilçe var..
Kocaeli’nin hiçbir ilçesi ilk 30’a bile giremedi.

Kocaeli’nin hiçbir ilçesinin ilk otuzda yer almadığı araştırmaya göre, Kocaeli’nin en gelişmiş ilçesi Gebze oldu. O da  kendisine anca 34. sırada yer bulabiildi..

Kent lobisinin gözdesi İzmit ise listede 44. sırada yer alırken, Başiskele 70, Çayırova 135, Gölcük 147, Kartepe 157, Derince 185, Dilovası 187, Darıca 202, Körfez 211, Karamürsel 252, Kandıra 456 sırada yer aldı..

Peki Türkiye’nin gayri safı milli hasılasının oluşmasında ilk 10’da yer alan, vergi beyanında ve vergi toplamasında en üst sıralarda yer bulan Kocaeli neden “en gelişmiş iller” sırasının ilk 10’u içinde yer alamadı?

Peki Türkiye'nin ve Kocaeli’nin en büyük rant üreten ilçesi olan Gebze neden “en gelişmiş ilçe” listesinin ilk 10’unda yer bulamadı?

Bunun nedenini ben, Kocaeli ve Gebzelilere soruyorum..
Sizler de son çeyrek yüz yıldır Kocaeli ve Gebze’yi yönetenlere bir sorun bakalım “Kocaeli ve Gebze’miz neden en gelişmiş il ve ilçeler listesinin ilk 10’uncu sırasında yer bulamadı” diye..

Ak Parti iktidarında, CHP'li Şişli Belediyesi, Şişli'yi 'Türkiye'nin en gelişmiş ilçesi" yapmış..
Kocaeli’yi yönetenlerin ise  ne merkezi ilçe İzmit’e faydası olmuş ne de başta Gebze olmak üzere diğer ilçelerine..
Yani ne İzmit'e, ne Gebze'ye, ne de diğer ilçelere yaramamışsınız..

Gebze'nin en merkezi yerinde, Eskiçarşının tam ortasında yer alan tarihi Kervansaray'ın ortaya çıkarılması çalışmaları, 25 yıldır bir gdım ilerleyemedi. O amaçla yıkılan üç dükkanın yıkıntıları üç seneden beri öylece duruyor..

Ve yine Gebze çarşı hamamının yanında ki tarihi Bizans sarnıcının ortaya çıkarılması çalışmaları, 7 yıldan beri ne tamamlanabildi ne de defalarca fotoğrafını çekip yayınlamama rağmen, o alanı çevreleyen paslı tenekeler ortadan kaldırılabildi. Tenekelerin üzerine renkli Belediye afişleri gerdirmekle yetindiler sadece..

En gelişmiş ilçeler arasında 34. sırada yer alan Gebze'nin hali buysa eğer, varın 456. sırada yer bulan Kandıra'nın içler acısı halini sizler tasavvur edin..

Lafa gelince; “Kocaeli uçuyor”..
İcraata bakılırsa; Kocaeli  düşüyor..

Sonuç olarak;
Nerede bir başarı hikayesi varsa, hemen onu sahiplenerek başarıyı kendinize maletmeye çalıştığınız  gibi, baş sorumlusu olduğunuz başarısız durumları da sahiplenerek "hata yapmışız, başaramamışız" deme erdemliliğini göstereceksiniz..

Takke düştü kel göründü..
Başarısızsınız başarısız..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.