CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

YASAKÇI ZİHNİYET!

Melek Mosso'nun adını bile bilmezdim Şimdi benimle birlikte tüm Türkiye tanıyor Çünkü "konseri yasaklansın" diyerekten siz tanıttınız Tıpkı kazandığı seçimi iptal ettiğiniz Ekrem İmamoğlu gibi Melek Mosso'yu da konserini iptal ederek daha çok meşhur ettiniz.. Aynur Doğan yavaş yavaş unutulmaya başlamıştı. Derince Belediyesi konserini iptal edince, bırakın Türkiye'yi bir tarafa, Dünyanın gündemine girdi ve herkes tekrar onu konuşmaya başladı.. "Yasaklansın!!!" Bu nasıl bir kafa ya!? Sizler bilmiyor musunuz, bu milletin en büyük tepkisi yasaklaradır.. İnanmıyor musunuz bana!? Delili ortada; Okuduğu şiiri sakıncalı bularak beğenmediler diye hapse atarak "muhtar bile seçilemez" diye siyaset yasağı koydukları 1994'ün İstanbul Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan şimdi Cumhurbaşkanı.. Kim yaptı? Bu millet.. Niye yaptı? Yasakçı zihniyetlere karşı oldukları için.. Bu durum dün de öyleydi, bugün de böyle.... Yani on iki yıl önce atmış olduğu eski twettlerinden dolayı, bugün hapse mahkum edilip siyaset yasağı konulan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, yarın TBMM'ye milletvekili ve hatta genel başkan olarak gireceğinden hiç kuşkunuz olmasın.. Kim sokacak onu TBMM'ye? Tıpkı Recep Tayyip Erdoğan'ı soktuğu gibi yine bu millet.. Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği tarafından "Asım’ın neslini böyle mi yetiştireceksiniz?" diyerekten hedef gösterilmesinin ardından Isparta Gül Festivali'ndeki konseri iptal edilen Melek Mosso'nun yerine Seda Sayan konser verecekmiş.. Burda bugün için kaybeden melek Mosso Yarının kazanan ise Melek Mosso ve kaybedeni de Seda Sayan olacak.. Niye mi? Melek Mosso mağdur edilen sanatçı ve Seda Sayan ise mağdur edenin yanındaki sanatçısı olarak algılanacak da ondan.. Şimdi de; Recep Tayyip Erdoğan'a hayranlığı ve iktidara verdiği destek mesajlarıyla sık sık gündeme gelen Kanal D magazincisi Hakan Ural, Z kuşağı olarak bilinen 1996-2015 doğumlu olanların oy kullanmaması gerektiğini savunarak "Z kuşağı oy kullanmamalı. Ülkede siyasetle bir alakan yok. Ülkenin geçmişini bilmiyorsun, bu ülkenin nelerle mücadele ettiğini bilmiyorsun ama oy atıyorsun. Çok üzücü ve ürkütücü değil mi bu?" dedi. Yani kamuoyu anketlerine yansıyana göre Ak partiye oy vermeyecekleri görünen Z kuşağı gençliğinin oy kullanması yasaklansın demek istiyor.. Geçmişte "benim oyum ile dağdaki çobanın oyu bir sayılmamalı" diyen manken Aysun kayacı ile Hakan Ural'ın bugün söylemiş olduğu sözlerin ne farkı var? Al sana bir yasakçı zihniyet daha.. O gençlerin oy kullanmaları yasaklanırsa, zararı kim görür? Tabi ki yasağı koyanlar.. İşte tüm bunlardan dolayıdır ki; Yasaklardan sakının.. Yasaklardan kaçıınalım..
Ekleme Tarihi: 28 Mayıs 2022 - Cumartesi

YASAKÇI ZİHNİYET!

Melek Mosso'nun adını bile bilmezdim

Şimdi benimle birlikte tüm Türkiye tanıyor
Çünkü "konseri yasaklansın" diyerekten siz tanıttınız
Tıpkı kazandığı seçimi iptal ettiğiniz Ekrem İmamoğlu gibi Melek Mosso'yu da konserini iptal ederek daha çok meşhur ettiniz..

Aynur Doğan yavaş yavaş unutulmaya başlamıştı. Derince Belediyesi konserini iptal edince, bırakın Türkiye'yi bir tarafa, Dünyanın gündemine girdi ve herkes tekrar onu konuşmaya başladı..

"Yasaklansın!!!"
Bu nasıl bir kafa ya!?
Sizler bilmiyor musunuz, bu milletin en büyük tepkisi yasaklaradır..

İnanmıyor musunuz bana!?
Delili ortada;
Okuduğu şiiri sakıncalı bularak beğenmediler diye hapse atarak "muhtar bile seçilemez" diye siyaset yasağı koydukları 1994'ün İstanbul Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan şimdi Cumhurbaşkanı..

Kim yaptı?
Bu millet..
Niye yaptı?
Yasakçı zihniyetlere karşı oldukları için..

Bu durum dün de öyleydi, bugün de böyle....
Yani on iki yıl önce atmış olduğu eski twettlerinden dolayı, bugün hapse mahkum edilip siyaset yasağı konulan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, yarın TBMM'ye milletvekili ve hatta genel başkan olarak gireceğinden hiç kuşkunuz olmasın..

Kim sokacak onu TBMM'ye?
Tıpkı Recep Tayyip Erdoğan'ı soktuğu gibi yine bu millet..

Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği tarafından "Asım’ın neslini böyle mi yetiştireceksiniz?" diyerekten hedef gösterilmesinin ardından Isparta Gül Festivali'ndeki konseri iptal edilen Melek Mosso'nun yerine Seda Sayan konser verecekmiş..

Burda bugün için kaybeden melek Mosso
Yarının kazanan ise Melek Mosso ve kaybedeni de Seda Sayan olacak..

Niye mi?
Melek Mosso mağdur edilen sanatçı ve Seda Sayan ise mağdur edenin yanındaki sanatçısı olarak algılanacak da ondan..

Şimdi de; Recep Tayyip Erdoğan'a hayranlığı ve iktidara verdiği destek mesajlarıyla sık sık gündeme gelen Kanal D magazincisi Hakan Ural, Z kuşağı olarak bilinen 1996-2015 doğumlu olanların oy kullanmaması gerektiğini savunarak "Z kuşağı oy kullanmamalı. Ülkede siyasetle bir alakan yok. Ülkenin geçmişini bilmiyorsun, bu ülkenin nelerle mücadele ettiğini bilmiyorsun ama oy atıyorsun. Çok üzücü ve ürkütücü değil mi bu?" dedi.

Yani kamuoyu anketlerine yansıyana göre Ak partiye oy vermeyecekleri görünen Z kuşağı gençliğinin oy kullanması yasaklansın demek istiyor..
Geçmişte "benim oyum ile dağdaki çobanın oyu bir sayılmamalı" diyen manken Aysun kayacı ile Hakan Ural'ın bugün söylemiş olduğu sözlerin ne farkı var?

Al sana bir yasakçı zihniyet daha..
O gençlerin oy kullanmaları yasaklanırsa, zararı kim görür?
Tabi ki yasağı koyanlar..

İşte tüm bunlardan dolayıdır ki;
Yasaklardan sakının..
Yasaklardan kaçıınalım..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.