CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

SİYASETE PARAŞÜTLE İNENLER

Uzun yıllardan beri partilerinde siyaset yaptıktan sonra 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde milletvekili aday adaylık başvurusu yapanların yüzde 90'ı açıklanan aday listesinde ya seçilemeyecek sıralarda yer aldılar ya da hiç listeye giremeyerek tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşadılar.. Öte yandan Türkiye genelinde çok sayıda isim ise parti teşkilatlarında emek harcamadan, sahaları karışlamadan ve siyaset arenasında ter dökmeden, gelip listelerin en seçilebilr yerlerinde milletvekili adayı olarak yer buldular.. İşte o hayal kırıklığını yaşayanların içinde bulundukları duygusakl duruma tercümen olmak için dün akşam sosyal medya sayfalarımdan "Siyasetin sefasını sürecek olanlar tepelerden paraşütle inerken, cefasını çekenler ise kırgın ve küskün bir şekilde dış kapıya doğru yöneliyordu.. The end.." şeklinde bir paylaşımda bulundum.. Çok sayıda takipçim bana özelden yazarak, kimleri kastettiğimi sordular.. Bence sormalarına bile gerek yoktu çünkü Kocaeli'de ki fotoğraf açık seçik ortadaydı.. Ne vardı o siyasi fotoğrafta? KOÜ eski rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Ak Parti koaceli 1. sıra milletvekili adayı KOÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Muhip Kanko, CHP koaceli 1. sıra milletvekili adayı Biri Ak Parti, diğeri CHP'nin Kocaeli milletvekili aday listesinin başıan paraşütle indirilmişlerdi.. Kimler indirmişti? Genel Başkanları tabi ki, başka kimler indiribelirdi ki.. Recep Tayyip Erdoğan ile Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve Kemal Kılıçdaroğlu ile Prof. Dr. Muhip Kanko arasındaki yakın dostlukları, Kocaeli'de bilmeyen kaç kişi vardır acaba? Zaten bilmeyenler de bugün benden öğrenmiş oldular ya.. Vatana ve millete, Kocaeli ve Kocaelililere hayırlı olsun.. 
Ekleme Tarihi: 17 Nisan 2023 - Pazartesi

SİYASETE PARAŞÜTLE İNENLER

Uzun yıllardan beri partilerinde siyaset yaptıktan sonra 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde milletvekili aday adaylık başvurusu yapanların yüzde 90'ı açıklanan aday listesinde ya seçilemeyecek sıralarda yer aldılar ya da hiç listeye giremeyerek tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşadılar..

Öte yandan Türkiye genelinde çok sayıda isim ise parti teşkilatlarında emek harcamadan, sahaları karışlamadan ve siyaset arenasında ter dökmeden, gelip listelerin en seçilebilr yerlerinde milletvekili adayı olarak yer buldular..

İşte o hayal kırıklığını yaşayanların içinde bulundukları duygusakl duruma tercümen olmak için dün akşam sosyal medya sayfalarımdan "Siyasetin sefasını sürecek olanlar tepelerden paraşütle inerken, cefasını çekenler ise kırgın ve küskün bir şekilde dış kapıya doğru yöneliyordu.. The end.." şeklinde bir paylaşımda bulundum..

Çok sayıda takipçim bana özelden yazarak, kimleri kastettiğimi sordular..
Bence sormalarına bile gerek yoktu çünkü Kocaeli'de ki fotoğraf açık seçik ortadaydı..

Ne vardı o siyasi fotoğrafta?
KOÜ eski rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Ak Parti koaceli 1. sıra milletvekili adayı
KOÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Muhip Kanko, CHP koaceli 1. sıra milletvekili adayı
Biri Ak Parti, diğeri CHP'nin Kocaeli milletvekili aday listesinin başıan paraşütle indirilmişlerdi..

Kimler indirmişti?
Genel Başkanları tabi ki, başka kimler indiribelirdi ki..

Recep Tayyip Erdoğan ile Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve Kemal Kılıçdaroğlu ile Prof. Dr. Muhip Kanko arasındaki yakın dostlukları, Kocaeli'de bilmeyen kaç kişi vardır acaba?
Zaten bilmeyenler de bugün benden öğrenmiş oldular ya..
Vatana ve millete, Kocaeli ve Kocaelililere hayırlı olsun.. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.