CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

ŞİMDİ GEÇİM ZAMANI

14 Mayıs 2023 genel seçiminde TBMM’de beş yıl süre ile bizleri temsil edecek milletvekillerimizi seçmiştik. Dün yani 28 Mayıs 2023 tarihinde de, Türkiye Cumhuriyeti’ni yine beş yıl süre ile idare edecek Cumhurbaşkanını seçtik. Eyvallah.. Vatana ve millete hayırlı olsun.. Hepsi bu mu? Vallahi hepsi bu, fazlası olsa dükkan sizin.. 1923’de kurulan Türkiye Cumhuriyetinin, Cumhurbaşkanlığı için 13’ücü kez seçim yapıldı ve yine aynı şekilde 1920’de açılan TBMM için de 28’inci kez seçim yapıldı.. Rahmetli Babam “Yaşayan görür evlat ” derdi hep. Yani ömrü yetip uzun yıllar yaşayanlar daha çok böyle seçimler görecekler inşallah.. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesi,  yurt içinde kendisine oy veren vatandaşlarımız ile yurt dışındaki vatandaşlarımız tarafından sevinçle karşılanıp, coşku ile kutlandı.. Haa haklarını inkar etmiyelim; tabi ki oy kullanma hakkı elde eden sığınmacı vatandaşlarımız ile Türkiye’den konut almak yolu ile T.C. vatandaşlığı elde ettikleri için oy kullanabilen yabancı uyruklu T.C. vatandaşları da sevinip kutladılar.. Millet İttifakı adayının Cumhurbaşkanlığını hayal edenler ise “Sana söz yine bahar gelecek” vaadini yerine getirmeyen Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte üzülerek, hayallerini bir başka bahara ertelediler.. Dün bitti bugün başladı ve bugün yepyeni bir gün.. Hani demiş ya Mevlana; “Dünle beraber gitti, cancağızım, Ne kadar söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.” Evet ben de bugün yeni bir şey söylüyorum; Dün seçim vardı.. Bugün geçim var.. Önümüzdeki yerel ve bir daha ki genel seçimlerin bir ay öncesine kadar bedava doğalgaz falan da yok.. O zaman “haydi Bismillah” diyerek güne başlama ve ekmek parası için çalışma vakti.. Çok çalışmak lazım çookkkk.. Malum yiyecek ve giyecek maddeleri çok pahalı.. Elektrik, doğalgaz ve su paraları da onlardan aşağı değil.. Ev ve iş yeri kiraları zaten gökyüzünde uçuyor.. Neyse enseyi karartmayalım.. Haydi Bismillah.. 
Ekleme Tarihi: 29 Mayıs 2023 - Pazartesi

ŞİMDİ GEÇİM ZAMANI

14 Mayıs 2023 genel seçiminde TBMM’de beş yıl süre ile bizleri temsil edecek milletvekillerimizi seçmiştik. Dün yani 28 Mayıs 2023 tarihinde de, Türkiye Cumhuriyeti’ni yine beş yıl süre ile idare edecek Cumhurbaşkanını seçtik.

Eyvallah..
Vatana ve millete hayırlı olsun..

Hepsi bu mu?
Vallahi hepsi bu, fazlası olsa dükkan sizin..

1923’de kurulan Türkiye Cumhuriyetinin, Cumhurbaşkanlığı için 13’ücü kez seçim yapıldı ve yine aynı şekilde 1920’de açılan TBMM için de 28’inci kez seçim yapıldı..

Rahmetli Babam “Yaşayan görür evlat ” derdi hep. Yani ömrü yetip uzun yıllar yaşayanlar daha çok böyle seçimler görecekler inşallah..

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesi,  yurt içinde kendisine oy veren vatandaşlarımız ile yurt dışındaki vatandaşlarımız tarafından sevinçle karşılanıp, coşku ile kutlandı..

Haa haklarını inkar etmiyelim; tabi ki oy kullanma hakkı elde eden sığınmacı vatandaşlarımız ile Türkiye’den konut almak yolu ile T.C. vatandaşlığı elde ettikleri için oy kullanabilen yabancı uyruklu T.C. vatandaşları da sevinip kutladılar..

Millet İttifakı adayının Cumhurbaşkanlığını hayal edenler ise “Sana söz yine bahar gelecek” vaadini yerine getirmeyen Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte üzülerek, hayallerini bir başka bahara ertelediler..

Dün bitti bugün başladı ve bugün yepyeni bir gün..

Hani demiş ya Mevlana;
“Dünle beraber gitti, cancağızım,
Ne kadar söz varsa düne ait.
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.”

Evet ben de bugün yeni bir şey söylüyorum;
Dün seçim vardı..
Bugün geçim var..

Önümüzdeki yerel ve bir daha ki genel seçimlerin bir ay öncesine kadar bedava doğalgaz falan da yok..

O zaman “haydi Bismillah” diyerek güne başlama ve ekmek parası için çalışma vakti..

Çok çalışmak lazım çookkkk..
Malum yiyecek ve giyecek maddeleri çok pahalı..
Elektrik, doğalgaz ve su paraları da onlardan aşağı değil..
Ev ve iş yeri kiraları zaten gökyüzünde uçuyor..

Neyse enseyi karartmayalım..
Haydi Bismillah.. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.