CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

SEN KENDİNİ NE HİSSEDİYORSAN ODUR MUSTAFA KEMAL

Ülkesini işgal kuvvetlerinden kurtararak, onları geldikleri yere geri gönderdikten sonra Cunhuriyet’i kuran ve Türk gençliğine emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yıldönümünde, onu yine saygı, sevgi, rahmet ve minnetle anıyoruz.. Bu sabah saat 09:05'de tüm Türkiye’de yine hayat duracak ve yediden yetmişe herkes Büyük Önderi Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşuna geçecek.. Saygı duruşuna geçecek; Çünkü ona göstermiş olduğu saygı, özünde kendisine de göstermiş olduğu saygıdır.. Çünkü onu kula kul olmaktan kurtarandır Mustafa Kemal.. Sen kendini ne hissedersen odur Mustafa Kemal.. Bu topraklarda solduğun nefestir, içtiğin sudur.. Adı vatandır Mustafa Kemal’in.. Adı özgürlüktür Mustafa Kemal’in.. İşte tüm bu kazanımlarından dolayıdır ki; Kendisi ile özdeşleştirmiştir Mustafa Kemal’i insanlar.. İşte bundan dolayıdır ki; Mustafa Kemal’i yok saymayı, kendisinin yok sayılması olarak görüyor insanlar.. Mustafa Kemal’e saygısızlığı, kendisine yapılan saygısızlık olarak kabul ediyor insanlar.. Mustafa Kemal’siz bir Türkiye’yi, ışıksız, nefessiz ve tutsak bir ülke olarak tahayyül ediyor insanlar.. İşte onun içindir ki; “Kurtuluş savaşında keşke Yunan galip gelseydi” kafasındaki birileri, Mustafa Kemal’in izlerini yok etmeye çalıştıkça, insanlar inadına inadına daha çok sahip çıkıyorlar Mustafa Kemal’ine.. Asla ayrılmıyorlar onun izinden.. Sapmıyorlar onun çağdaş, demokrat ve aydınlıkçı çizgisinden.. Kurduğun ve bizlere emanet ettiğin Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında.. Rahat uyu Atam; Nöbet devam ediyor..  
Ekleme Tarihi: 10 Kasım 2023 - Cuma

SEN KENDİNİ NE HİSSEDİYORSAN ODUR MUSTAFA KEMAL

Ülkesini işgal kuvvetlerinden kurtararak, onları geldikleri yere geri gönderdikten sonra Cunhuriyet’i kuran ve Türk gençliğine emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yıldönümünde, onu yine saygı, sevgi, rahmet ve minnetle anıyoruz..

Bu sabah saat 09:05'de tüm Türkiye’de yine hayat duracak ve yediden yetmişe herkes Büyük Önderi Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşuna geçecek..

Saygı duruşuna geçecek;
Çünkü ona göstermiş olduğu saygı, özünde kendisine de göstermiş olduğu saygıdır..
Çünkü onu kula kul olmaktan kurtarandır Mustafa Kemal..

Sen kendini ne hissedersen odur Mustafa Kemal..
Bu topraklarda solduğun nefestir, içtiğin sudur..

Adı vatandır Mustafa Kemal’in..
Adı özgürlüktür Mustafa Kemal’in..

İşte tüm bu kazanımlarından dolayıdır ki;
Kendisi ile özdeşleştirmiştir Mustafa Kemal’i insanlar..

İşte bundan dolayıdır ki;
Mustafa Kemal’i yok saymayı, kendisinin yok sayılması olarak görüyor insanlar..
Mustafa Kemal’e saygısızlığı, kendisine yapılan saygısızlık olarak kabul ediyor insanlar..
Mustafa Kemal’siz bir Türkiye’yi, ışıksız, nefessiz ve tutsak bir ülke olarak tahayyül ediyor insanlar..

İşte onun içindir ki;
Kurtuluş savaşında keşke Yunan galip gelseydi” kafasındaki birileri, Mustafa Kemal’in izlerini yok etmeye çalıştıkça, insanlar inadına inadına daha çok sahip çıkıyorlar Mustafa Kemal’ine..

Asla ayrılmıyorlar onun izinden..
Sapmıyorlar onun çağdaş, demokrat ve aydınlıkçı çizgisinden..

Kurduğun ve bizlere emanet ettiğin Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında..
Rahat uyu Atam;
Nöbet devam ediyor..  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.