CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

MİLLET İTTİFAKI KOCAELİ'NİN DİKKATİNE!

Bu ülkenin geleceğine ve bu milletin refah ve huzuruna yönelik hiçbir şey üretmeden ve hele hele de birebir halka hiç dokunmadan iktidar olma hayalinin gerçekleşebilmesi için gereken tek şey iktidar partisinin kendi kendisine zarar vermesidir ki; Ak Parti de son dört yıldan beri bunu yapıyor.. Yani 27 Haziran 2018 genel seçimlerinde partili Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişin, “Tek Adam Rejimi”ne geçiş olduğu gerçeğiyle yüzleşildiğinden beri.. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ekonomik, siyasal, bürokratik ve militarik anlamda tek yetkili olan Cumhurbaşkanı her yere yetişemedi ve yetişemeyince de iş şirazesinden çıktı.. Şirazenin faturası ağır oldu.. Fatura tutarı; Yüksek enflasyon.. Ve şimdi de millet bu fatura bedelini zamlı olarak ödemekle yükümlü.. Olayın özeti  bu.. Peki muhalefet ne yapıyor? Her ay birinin evinde altılı masada yemek yeyip sohbet ediyor.. İki tanesi her salı günü Mecliste konuşuyor.. Kılıçdaroğlu Bakanlıkların ve TÜİK'in kapılarını tıklatıyor.. Akşener’de esnaf ziyaretleri yaparak “siftah yaptınız mı” diye soruyor Milletvekilleri 2023’de yeniden aday olmak için rakiplerine yönelik kumpaslı planlarını hayata geçiriyor.. İl ve ilçe başkanları da daha şimdiden, iktidara geldiklerinde, rantın hangi kontrol noktasında olacaklarının hesap ve kitaplarını yapıyor.. Yani “yeter artık sıra bizde” modeline geçişin ön hazırlıkları.. Tek adam gidecek, beşi erkek biri kadın olmak üzere çoklu sistem gelecek.. Kocaeli’de de Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş’in güç ve yetkilerini, CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız ve diğer 5 il başkanı bölüşecek..  Şimdi bunlar bunları güya çaktırmadan yapıyorlar ya.. Oysa vatandaş her şeyin farkında.. Uyanıkları da görüyor, yaptıkları uyanıklıkları da.. Dahası bunların bugüne kadar yaptıklarının, yarın iktidar olduklarında yapacaklarının teminati olduğunu da çok iyi biliyor.. Mesela en iyi bildiğim yer olan Kocaeli’de; Üç dönemlik CHP milletvekili Haydar Akar’ı, sıkıntılı bir vatandaşın yanına gittiğini ve “derdin ne “ diye sorduğunu gören tek kişi yok.. Yine Kılıçdaroğlu destekli olduğu bilinen sanayici ve otelci milletvekili Tahsin Tarhan’ın, sadece milletvekili adaylık dönemlerinde Bayramoğlu’ndaki otelinin lüks lokantasında ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerine ihtişamlı iftar sofraları kurduğunu gören çok.. Yine aynı şekilde İYİ Parti Kocaeli’nin  sanayici milletvekili Lütfü Türkkan’ın gerek MHP gerekse de İYİ parti milletvekilleri döneminde siyasetini hep üst perdeden yürüttüğünü bilen çok.. CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise daha üçüncü yılında hem kendi partililerine ve hem de partili gazetecilerine bile saç baş yolduruyor.. Millet İttifakının il ve ilçe Başkanları da aynı durumda. Hakkını yemiyeyim bir tek CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, Ak Partinin atom karınca misali çalışkanlığı ile ünlü eski il başkanı Mahmut Civelek tarzında aktif ve çalışkan, diğerleri ise “armut piş, ağzıma düş” modunda..  
Ekleme Tarihi: 14 Haziran 2022 - Salı

MİLLET İTTİFAKI KOCAELİ'NİN DİKKATİNE!

Bu ülkenin geleceğine ve bu milletin refah ve huzuruna yönelik hiçbir şey üretmeden ve hele hele de birebir halka hiç dokunmadan iktidar olma hayalinin gerçekleşebilmesi için gereken tek şey iktidar partisinin kendi kendisine zarar vermesidir ki; Ak Parti de son dört yıldan beri bunu yapıyor..

Yani 27 Haziran 2018 genel seçimlerinde partili Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişin, “Tek Adam Rejimi”ne geçiş olduğu gerçeğiyle yüzleşildiğinden beri..

Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ekonomik, siyasal, bürokratik ve militarik anlamda tek yetkili olan Cumhurbaşkanı her yere yetişemedi ve yetişemeyince de iş şirazesinden çıktı..

Şirazenin faturası ağır oldu..
Fatura tutarı; Yüksek enflasyon..
Ve şimdi de millet bu fatura bedelini zamlı olarak ödemekle yükümlü..
Olayın özeti  bu..

Peki muhalefet ne yapıyor?
Her ay birinin evinde altılı masada yemek yeyip sohbet ediyor..
İki tanesi her salı günü Mecliste konuşuyor..
Kılıçdaroğlu Bakanlıkların ve TÜİK'in kapılarını tıklatıyor..
Akşener’de esnaf ziyaretleri yaparak “siftah yaptınız mı” diye soruyor

Milletvekilleri 2023’de yeniden aday olmak için rakiplerine yönelik kumpaslı planlarını hayata geçiriyor..
İl ve ilçe başkanları da daha şimdiden, iktidara geldiklerinde, rantın hangi kontrol noktasında olacaklarının hesap ve kitaplarını yapıyor..

Yani “yeter artık sıra bizde” modeline geçişin ön hazırlıkları..
Tek adam gidecek, beşi erkek biri kadın olmak üzere çoklu sistem gelecek..
Kocaeli’de de Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş’in güç ve yetkilerini, CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız ve diğer 5 il başkanı bölüşecek.. 

Şimdi bunlar bunları güya çaktırmadan yapıyorlar ya..
Oysa vatandaş her şeyin farkında..
Uyanıkları da görüyor, yaptıkları uyanıklıkları da..

Dahası bunların bugüne kadar yaptıklarının, yarın iktidar olduklarında yapacaklarının teminati olduğunu da çok iyi biliyor..

Mesela en iyi bildiğim yer olan Kocaeli’de;
Üç dönemlik CHP milletvekili Haydar Akar’ı, sıkıntılı bir vatandaşın yanına gittiğini ve “derdin ne “ diye sorduğunu gören tek kişi yok..

Yine Kılıçdaroğlu destekli olduğu bilinen sanayici ve otelci milletvekili Tahsin Tarhan’ın, sadece milletvekili adaylık dönemlerinde Bayramoğlu’ndaki otelinin lüks lokantasında ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerine ihtişamlı iftar sofraları kurduğunu gören çok..

Yine aynı şekilde İYİ Parti Kocaeli’nin  sanayici milletvekili Lütfü Türkkan’ın gerek MHP gerekse de İYİ parti milletvekilleri döneminde siyasetini hep üst perdeden yürüttüğünü bilen çok..

CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise daha üçüncü yılında hem kendi partililerine ve hem de partili gazetecilerine bile saç baş yolduruyor..

Millet İttifakının il ve ilçe Başkanları da aynı durumda.
Hakkını yemiyeyim bir tek CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, Ak Partinin atom karınca misali çalışkanlığı ile ünlü eski il başkanı Mahmut Civelek tarzında aktif ve çalışkan, diğerleri ise “armut piş, ağzıma düş” modunda..  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.