CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

KOCAELİSPOR'A SEFA GEBZESPOR'A CEFA

Kocaeli'nin en önemli iki ilçesi İzmit ve Gebze'dir. İzmit'in önemi merkez ilçe olmasından, Gebze'nin önemi ise dünya çapında ithalat ve ihracat ağına sahip devasa OSB'lere ve binlerce sanayi kuruluşuna ev sahipliği yapmasındandır.. Bu iki ilçede spora da çok önem vrilir. İzmitlilerin göz ağrısı Kocaelispor ve Gebzelilerin gözağrısı ise Gebzespor'dur.. Uzun yıllar 2. ligde mücadele eden Kocaelispor, 31 Mart 2019'da Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın destekleriyle 2021'de 1. lige yükseldi. 2022'de 2.lige düşen Kocaelispor, Ak Parti Körfez eski ilçe başkanı olan Engin Koyun'un da mahirliği ile 2023'de tekrar 1. lige yükseldi. Şimdi ise hedefinde Süper lige yükselmek var.. Ve bugün Kocaelispor bu Süperlig hedefi için önemli bir adaım daha atarak Beşiktaş'ın efsanevi oyuncusu ve teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ile iki yıllık anlaşma imzaladı.. Gebzelilerin gözağrısı ise Gebzespor'a gelince tam bir hüsran var.. 2018 yılında 3. Lige çıkan Gebzespor, 1 yıl ligde mücadele verdikten sonra 34 puan toplayarak ligi 16. bitirince, Bölgesle Amatör ligine yani küme düştü. Ve o gün bugündür Gebzespor hep amatör ligde.. Ak Parti Gebze Belediyesi eski meclis üyesi Av. Resul Tat başkanlığındaki Gebzespor bu yıl da 3. lige yükselemeyince, yönetim kongre kararı aldı. 24 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecek olan Gebzespor kongresine günler kala, mevcut başkan Av. Resul Tat tekrar başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.. Ve bu hazin tablo karşısında, Gebzespor camiasına da "Kocaeli'yi yönetenlerden, Kocaelispor'a şapur şupur, Gebzespor'a sıra gelince yarabbi şükür" diye sitem etmekten başka bir şey kalmıyor..
Ekleme Tarihi: 22 Haziran 2023 - Perşembe

KOCAELİSPOR'A SEFA GEBZESPOR'A CEFA

Kocaeli'nin en önemli iki ilçesi İzmit ve Gebze'dir. İzmit'in önemi merkez ilçe olmasından, Gebze'nin önemi ise dünya çapında ithalat ve ihracat ağına sahip devasa OSB'lere ve binlerce sanayi kuruluşuna ev sahipliği yapmasındandır..

Bu iki ilçede spora da çok önem vrilir. İzmitlilerin göz ağrısı Kocaelispor ve Gebzelilerin gözağrısı ise Gebzespor'dur..

Uzun yıllar 2. ligde mücadele eden Kocaelispor, 31 Mart 2019'da Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın destekleriyle 2021'de 1. lige yükseldi. 2022'de 2.lige düşen Kocaelispor, Ak Parti Körfez eski ilçe başkanı olan Engin Koyun'un da mahirliği ile 2023'de tekrar 1. lige yükseldi. Şimdi ise hedefinde Süper lige yükselmek var..

Ve bugün Kocaelispor bu Süperlig hedefi için önemli bir adaım daha atarak Beşiktaş'ın efsanevi oyuncusu ve teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ile iki yıllık anlaşma imzaladı..

Gebzelilerin gözağrısı ise Gebzespor'a gelince tam bir hüsran var..

2018 yılında 3. Lige çıkan Gebzespor, 1 yıl ligde mücadele verdikten sonra 34 puan toplayarak ligi 16. bitirince, Bölgesle Amatör ligine yani küme düştü. Ve o gün bugündür Gebzespor hep amatör ligde..

Ak Parti Gebze Belediyesi eski meclis üyesi Av. Resul Tat başkanlığındaki Gebzespor bu yıl da 3. lige yükselemeyince, yönetim kongre kararı aldı. 24 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecek olan Gebzespor kongresine günler kala, mevcut başkan Av. Resul Tat tekrar başkanlığa aday olmayacağını açıkladı..

Ve bu hazin tablo karşısında, Gebzespor camiasına da "Kocaeli'yi yönetenlerden, Kocaelispor'a şapur şupur, Gebzespor'a sıra gelince yarabbi şükür" diye sitem etmekten başka bir şey kalmıyor..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.