CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

KİME OY VERECEĞİZ?

Duyarlı bir vatandaş olarak kırk yıldan beri Türk siyasetini yakından takip edip her genel ve yerel seçimleri dikkatlice izlerim. Üç aşağı beş yukarı nüans farklılıkları ile hemen hemen tüm seçimlerin benzerlikleri çok fazlaydı… Ta ki; 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinin ilanına kadar.. 14 Mayıs 2023 tarihinin açıklanmasıyla birlikte düğmelere basıldı.. İktidarın devamından yana olanlar ayrı bir düğmeye ve iktidardan gitmesini isteyenler de başka ayrı bir düğmeye bastılar.. Her iki düğmeye basım ile birlikte saha ve masa elemanlarının da mesaisi başlamış oldu.. Ve sonrasında başladı karşılıklı olarak hünerler sergilenmeye.. “İktidarda kalmak için her yol mubahtır” anlayışı ile “ne yapıp edip bu iktidardan kurtulmalıyız” kararlılığında olanların karşılıklı mücadelelerinin kıskacı altında kalanların feryadı ise “Yahu bu ne, seçime mi gidiyoruz yoksa savaşa mı” oldu.. Evet gelinen nokta, işte tam da buydu; Bu bir seçim değil, sandık eksenli yürütülen bir savaştı.. Ak Parti kurmayı Binali Yıldırım "Bu seçim işgalcilerle, Türkiye'nin geleceği için çalışanlar arasında bir seçimdir" demişti.. Millet İttifakı cephesi ise “Demokrasimiz için oy kullanabileceğimiz son seçimdir” çıkışı gelmişti.. Ve ardından peşpeşe gelmeye başladı hiçbir zaman tasvip etmeyeceğimiz sahte afişler, sahte videolar ve kumpas kasetler ise sandığa yön verme hamleleri.. Vatandaşın kafası karıştı “ya biz şimdi hangisine oy vereceğiz” diye.. Bize de sorulmaya başlandı “Cengiz bey, kime oy vereceğiz” diye.. Gel de cevap ver.. İlla ki cevap vermeliyiz ya; Hiç kafanızı karıştırmayın Ülkenin gidişatından ve halinizden memnunsanız, Recep Tayip Erdoğan ve Cumhur İttifakına oy verin.. Ülkenin geleceğine ilişkin endişeleriniz var ve de halinizden memnun değilseniz, Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Millet İttifakına oy verin.. Tabi ki en önemlisi güveniyorsanız, güvendiğiniz oy verin.. Ha unutmadan bir şeyi de çok iyi biliyorum; Kim kazanırsa kazansın, 15 Mayıs sabahından sonra Türkiye'de hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.. Kullanacağınız oylar hayırlı uğurlu olsun.. Kalın sağlıcakla..
Ekleme Tarihi: 11 Mayıs 2023 - Perşembe

KİME OY VERECEĞİZ?

Duyarlı bir vatandaş olarak kırk yıldan beri Türk siyasetini yakından takip edip her genel ve yerel seçimleri dikkatlice izlerim. Üç aşağı beş yukarı nüans farklılıkları ile hemen hemen tüm seçimlerin benzerlikleri çok fazlaydı…

Ta ki; 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinin ilanına kadar..
14 Mayıs 2023 tarihinin açıklanmasıyla birlikte düğmelere basıldı..
İktidarın devamından yana olanlar ayrı bir düğmeye ve iktidardan gitmesini isteyenler de başka ayrı bir düğmeye bastılar..
Her iki düğmeye basım ile birlikte saha ve masa elemanlarının da mesaisi başlamış oldu..

Ve sonrasında başladı karşılıklı olarak hünerler sergilenmeye..
“İktidarda kalmak için her yol mubahtır” anlayışı ile “ne yapıp edip bu iktidardan kurtulmalıyız” kararlılığında olanların karşılıklı mücadelelerinin kıskacı altında kalanların feryadı ise “Yahu bu ne, seçime mi gidiyoruz yoksa savaşa mı” oldu..

Evet gelinen nokta, işte tam da buydu;
Bu bir seçim değil, sandık eksenli yürütülen bir savaştı..
Ak Parti kurmayı Binali Yıldırım "Bu seçim işgalcilerle, Türkiye'nin geleceği için çalışanlar arasında bir seçimdir" demişti..
Millet İttifakı cephesi ise “Demokrasimiz için oy kullanabileceğimiz son seçimdir” çıkışı gelmişti..

Ve ardından peşpeşe gelmeye başladı hiçbir zaman tasvip etmeyeceğimiz sahte afişler, sahte videolar ve kumpas kasetler ise sandığa yön verme hamleleri..

Vatandaşın kafası karıştı “ya biz şimdi hangisine oy vereceğiz” diye..
Bize de sorulmaya başlandı “Cengiz bey, kime oy vereceğiz” diye..

Gel de cevap ver..
İlla ki cevap vermeliyiz ya;
Hiç kafanızı karıştırmayın
Ülkenin gidişatından ve halinizden memnunsanız, Recep Tayip Erdoğan ve Cumhur İttifakına oy verin..
Ülkenin geleceğine ilişkin endişeleriniz var ve de halinizden memnun değilseniz, Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Millet İttifakına oy verin..

Tabi ki en önemlisi güveniyorsanız, güvendiğiniz oy verin..

Ha unutmadan bir şeyi de çok iyi biliyorum;
Kim kazanırsa kazansın, 15 Mayıs sabahından sonra Türkiye'de hiç bir şey eskisi gibi olmayacak..

Kullanacağınız oylar hayırlı uğurlu olsun..
Kalın sağlıcakla..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.