CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

İZMİT LOBİSİNİN GEBZE AMBARGOSU

Kocaeli'nin en çok nüfusuna sahip olan ilçesi Gebze, en çok üreten ilçesi Gebze, en çok vergi ödeyen ilçesi Gebze ve Dünya çapında "Dev Sanayi Kenti" olarak nam salarak en çok bilinen ilçesi Gebze olmasına rağmen, Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit tarafından en çok itilen kakılan ilçesi de yine Gebze maalesef! Kendilerini "İzmit Lobisi" olarak konumlandırmış olan içlerinde siyasetçi, gazeteci ve para babalarınında yer almış olduğu bir gurup, yıllardan beri Kocaeli'nin tamamında sadece ama sadece kendilerini "söz ve karar sahibi" olarak görmekteler.. Kocaeli'de siyaset ve ticaret de onlardan sorulur spor da.. Onlara göre aslolan İzmit Bölgesidir ve Gebze Bölgesine ait olan her şey talidir yani ikinci plandadır.. Örnek mi istiyorsunuz; Kocaeli'nin 14 milletvekili içinde, Ak Parti ve CHP'nin seçilebilir sıradan Gebze Bölgesine layık gördüğü sayı hep 1 olmuştur.. Bakın siyasi parti ve STK'ların başkan ve yönetimlerine, kaçı İzmit ve kaçı Gebze Bölgesinden diye.. Mesela şu sorunun cevabını hiç düşündünüz mü; Sadece yavru muhalefet partilerinden geçmişte Saadet partisinin Gebzeli Nurettin Çelik'e ve bugün de İYİ Parti'nin Gebzeli Nusret Acur'a ve de MHP'nin de Gebzeli Murat Nuri Demirbaş'a "Kocaeli İl Başkanlığı" görevini vermesine rağmen, neden iktidar Partisi Ak Parti ile ana  muhalefet partisi CHP'nin, Kocaeli İl Başkanlığı makamına hiç bir Gebzeli  "İl Başkanı" olarak oturtulmadı?    Sadece bugün mü? Ak Partiden önce iktidar olan ANAP ve DYP'nin de il başkanlığı koltuğuna hiç bir Gebzeli siyasetçi oturtulmadı... Demek oluyor ki; İzmit Lobisinin, Gebze'ye karşı bir ambargosu var ve bu ambargo geçmişten bugüne hep devam ediyor ve korkulan odur ki, Gebzeli siyasetçilerin önü yarınlarda da İzmit'te hep kapalı olacak.. Çözüm mü? Çözüm belli; Gebze il yapılarak, bencil İzmit Lobisinin prangasından kurtarılmalı.. 
Ekleme Tarihi: 24 Ağustos 2023 - Perşembe

İZMİT LOBİSİNİN GEBZE AMBARGOSU

Kocaeli'nin en çok nüfusuna sahip olan ilçesi Gebze, en çok üreten ilçesi Gebze, en çok vergi ödeyen ilçesi Gebze ve Dünya çapında "Dev Sanayi Kenti" olarak nam salarak en çok bilinen ilçesi Gebze olmasına rağmen, Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit tarafından en çok itilen kakılan ilçesi de yine Gebze maalesef!

Kendilerini "İzmit Lobisi" olarak konumlandırmış olan içlerinde siyasetçi, gazeteci ve para babalarınında yer almış olduğu bir gurup, yıllardan beri Kocaeli'nin tamamında sadece ama sadece kendilerini "söz ve karar sahibi" olarak görmekteler..

Kocaeli'de siyaset ve ticaret de onlardan sorulur spor da..
Onlara göre aslolan İzmit Bölgesidir ve Gebze Bölgesine ait olan her şey talidir yani ikinci plandadır..

Örnek mi istiyorsunuz;

Kocaeli'nin 14 milletvekili içinde, Ak Parti ve CHP'nin seçilebilir sıradan Gebze Bölgesine layık gördüğü sayı hep 1 olmuştur..
Bakın siyasi parti ve STK'ların başkan ve yönetimlerine, kaçı İzmit ve kaçı Gebze Bölgesinden diye..

Mesela şu sorunun cevabını hiç düşündünüz mü;
Sadece yavru muhalefet partilerinden geçmişte Saadet partisinin Gebzeli Nurettin Çelik'e ve bugün de İYİ Parti'nin Gebzeli Nusret Acur'a ve de MHP'nin de Gebzeli Murat Nuri Demirbaş'a "Kocaeli İl Başkanlığı" görevini vermesine rağmen, neden iktidar Partisi Ak Parti ile ana  muhalefet partisi CHP'nin, Kocaeli İl Başkanlığı makamına hiç bir Gebzeli  "İl Başkanı" olarak oturtulmadı?   

Sadece bugün mü?
Ak Partiden önce iktidar olan ANAP ve DYP'nin de il başkanlığı koltuğuna hiç bir Gebzeli siyasetçi oturtulmadı...

Demek oluyor ki;
İzmit Lobisinin, Gebze'ye karşı bir ambargosu var ve bu ambargo geçmişten bugüne hep devam ediyor ve korkulan odur ki, Gebzeli siyasetçilerin önü yarınlarda da İzmit'te hep kapalı olacak..

Çözüm mü?
Çözüm belli;
Gebze il yapılarak, bencil İzmit Lobisinin prangasından kurtarılmalı.. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.