CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

GÜCE TAPINMA!

Selçuklu dönemimizi anlatan Diriliş Ertuğrul ve Osmanlı dönemimizi konu edinen Diriliş Osmanlı dizilerinin senaryolarından da anlaşılacağı üzere Devletin gücünün kontrolünün bir kişi elinde toplandığı her dönemde, Otağlardan ve saraylardan hiç entrika eksik olmamış ve güçten pay edinebilmek için otağ ve saraydakiler gerek birbirlerine gerekse de tebaaya karşı hep kumpaslar kurmaktan hiç geri durmamıştır.. 2002-2013 yılları arasında İktidar Partisi Ak Parti ile birlikte yürüyüp sonra da gücün tamamının kontrolüne sahip olmak isteyen FETÖ cemaat yapılanmasının yapmak istedikleri ve başına gelenler de, bu yukarda yazdığım Otağ ve Saray entrikaları ve kumpaslarından farklı bir şey değildi.. O zaman? O zaman bir daha böyle şeylerle karşılaşarak, kumpaslar ve entrikalara karşı gerek kişisel gerekse de toplumsal olarak bedel ödememek için yapılması gereken şey belli; Gücün bir merkezde toplanmasına müsaade etmeyeceksiniz.. Gücün kontrolünün de bir kişinin elinde bulunmasına fırsat vermeyeceksiniz.. Bu bu işte bütün olay bu.. Gelelim güce tapınmaya.. Ataerkil bir toplumsal yapımızdan olsa gerek ki; maalesef “Güce Tapınma” bizim millet olarak genlerimizde var.. Kötü bir gen.. Güçlü kimse onun yanına gidilir.. Güçlü olanın yanında saf tutulur.. Güçlü olan ilahlaştırılır.. Güç kaybolduğunda da sıvışılır.. Hem de ne sıvışma.. Nasıl ki güce yaranmak için yarışırken birbirlerini ezerlerse, sıvışırken de aynı şekilde “önce ben kaçacağım” diye birbirlerini ezerler.. İnsanların yığınlar halinde ANAP’lı, DYP’li, DSP’li, Fazilet Partili ve Genç Partili olmalarını ve başka bir güçlü lideri ve partiyi görünce de yine yığınlar halinde oraya göçmelerini bana başka türlü nasıl izah edebilirsiniz ki.. Bu güce tapınma işi ne acıdır ki mesleklerin de içine ediyor.. Nasıl mı? Türkiye’de en kolay, en risksiz ve bir o derecede de kazançlı şeydir gücün borazanlığına soyunmak;  Borazan siyasetçiler.. Borazan gazeteciler.. Borazan Aydınlar.. Borazan Sanatçılar.. Borazan Bürokratlar.. Borazan Bilim Adamları.. Borazan Oda ve Dernek Başkanları.. Borazan sanayici ve iş insanları.. Daha ne yazayım? Hani Cumhuriyet’ten önceki düzenin meşhur  bir sözü varmış ya “Padişahım çok yaşa” diye.. İşte ele..
Ekleme Tarihi: 20 Şubat 2022 - Pazar

GÜCE TAPINMA!

Selçuklu dönemimizi anlatan Diriliş Ertuğrul ve Osmanlı dönemimizi konu edinen Diriliş Osmanlı dizilerinin senaryolarından da anlaşılacağı üzere Devletin gücünün kontrolünün bir kişi elinde toplandığı her dönemde, Otağlardan ve saraylardan hiç entrika eksik olmamış ve güçten pay edinebilmek için otağ ve saraydakiler gerek birbirlerine gerekse de tebaaya karşı hep kumpaslar kurmaktan hiç geri durmamıştır..

2002-2013 yılları arasında İktidar Partisi Ak Parti ile birlikte yürüyüp sonra da gücün tamamının kontrolüne sahip olmak isteyen FETÖ cemaat yapılanmasının yapmak istedikleri ve başına gelenler de, bu yukarda yazdığım Otağ ve Saray entrikaları ve kumpaslarından farklı bir şey değildi..

O zaman?

O zaman bir daha böyle şeylerle karşılaşarak, kumpaslar ve entrikalara karşı gerek kişisel gerekse de toplumsal olarak bedel ödememek için yapılması gereken şey belli;
Gücün bir merkezde toplanmasına müsaade etmeyeceksiniz..
Gücün kontrolünün de bir kişinin elinde bulunmasına fırsat vermeyeceksiniz..
Bu bu işte bütün olay bu..

Gelelim güce tapınmaya..

Ataerkil bir toplumsal yapımızdan olsa gerek ki; maalesef “Güce Tapınma” bizim millet olarak genlerimizde var..
Kötü bir gen..

Güçlü kimse onun yanına gidilir..
Güçlü olanın yanında saf tutulur..
Güçlü olan ilahlaştırılır..
Güç kaybolduğunda da sıvışılır..

Hem de ne sıvışma.. Nasıl ki güce yaranmak için yarışırken birbirlerini ezerlerse, sıvışırken de aynı şekilde “önce ben kaçacağım” diye birbirlerini ezerler..

İnsanların yığınlar halinde ANAP’lı, DYP’li, DSP’li, Fazilet Partili ve Genç Partili olmalarını ve başka bir güçlü lideri ve partiyi görünce de yine yığınlar halinde oraya göçmelerini bana başka türlü nasıl izah edebilirsiniz ki..

Bu güce tapınma işi ne acıdır ki mesleklerin de içine ediyor..

Nasıl mı?
Türkiye’de en kolay, en risksiz ve bir o derecede de kazançlı şeydir gücün borazanlığına soyunmak; 
Borazan siyasetçiler..
Borazan gazeteciler..
Borazan Aydınlar..
Borazan Sanatçılar..
Borazan Bürokratlar..
Borazan Bilim Adamları..
Borazan Oda ve Dernek Başkanları..
Borazan sanayici ve iş insanları..

Daha ne yazayım?
Hani Cumhuriyet’ten önceki düzenin meşhur  bir sözü varmış ya “Padişahım çok yaşa” diye..
İşte ele..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.