CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

GÜÇ ZEHİRLENMESİ

Dost sohbetlerinde "Herkes parayı kaldıramaz" dedikten sonra "hele hele gücü taşımak hepten zordur" derdi rahmetli Cemal dedem.. O zamanlar henüz onlu yaşlarda olduğum için pek anlamlandıramamış ve "ne varmış ya parayı kaldırmakta alt tarafı kağıt parçası" diye mırıldanmıştım kendi kendime.. Yıllar sonra paranın bozduğu kişilikler ve ilişkiler ile yıktığı ocakları görünce anca kavrayabilmiştim dedemin "Herkes parayı kaldıramaz" sözlerinin vahametini.. "Gücü taşıma" sözlerine gelince o iş gerçekten de hepten zor.. Zor çünkü sahip olduğun gücü taşıyamadığın zaman altında kalırsın.. Altında kalınca da ezilip gitmiş olursun.. Yani finish.. Yani bitiş.. Peki güç nasıl taşınır? Güç kazandığın gibi taşınır.. Güç akıl ile kazanılır ve yine akıl ile taşınır.. Gücü kazandığın zaman; "vay beee.. ben neymişim be abi" diye havalanmayacaksın.. Kerameti kendinden menkul sanmayacaksın.. İlelebet güçlü kalacağın yalanına kanmayacaksın.. Ve tabi ki "güç zehirlenmesi" yaşamayacaksın.. Bunları başarabilirsen ne ala.. Yoksa sonun mualla.. Aslında "muamma" da, "mualla" demiş birisi ve öyle süregelmiş.. Daha mı? Dahası yok.. Lafın tamamına gerek var mı? Kimler geldi sorma sakın kimler geçti..
Ekleme Tarihi: 03 Ekim 2021 - Pazar

GÜÇ ZEHİRLENMESİ

Dost sohbetlerinde "Herkes parayı kaldıramaz" dedikten sonra "hele hele gücü taşımak hepten zordur" derdi rahmetli Cemal dedem..

O zamanlar henüz onlu yaşlarda olduğum için pek anlamlandıramamış ve "ne varmış ya parayı kaldırmakta alt tarafı kağıt parçası" diye mırıldanmıştım kendi kendime..

Yıllar sonra paranın bozduğu kişilikler ve ilişkiler ile yıktığı ocakları görünce anca kavrayabilmiştim dedemin "Herkes parayı kaldıramaz" sözlerinin vahametini..

"Gücü taşıma" sözlerine gelince o iş gerçekten de hepten zor..
Zor çünkü sahip olduğun gücü taşıyamadığın zaman altında kalırsın..
Altında kalınca da ezilip gitmiş olursun..
Yani finish..
Yani bitiş..

Peki güç nasıl taşınır?
Güç kazandığın gibi taşınır..
Güç akıl ile kazanılır ve yine akıl ile taşınır..

Gücü kazandığın zaman;
"vay beee.. ben neymişim be abi" diye havalanmayacaksın..
Kerameti kendinden menkul sanmayacaksın..
İlelebet güçlü kalacağın yalanına kanmayacaksın..
Ve tabi ki "güç zehirlenmesi" yaşamayacaksın..

Bunları başarabilirsen ne ala..
Yoksa sonun mualla..
Aslında "muamma" da, "mualla" demiş birisi ve öyle süregelmiş..

Daha mı?
Dahası yok..
Lafın tamamına gerek var mı?
Kimler geldi sorma sakın kimler geçti..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.