CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

GEBZE İZMİT'İN İLÇESİ DEĞİL; Hakkını teslim edin

TUİK verilerine göre Kocaeli’nin 2021 sonu itibari ile nüfusu 2 milyon 33 bin kişi. Kocaeli’nin nüfusu olarak en büyük ilçesi 400 bin kişi ile Gebze ve onu 371 bin kişilik nüfusu ile ikinci sırada İzmit takip ediyor.. Üçüncü sırada ise ve yine Gebze Bölgesine dahil olan Darıca, 219 nin beş yüz kişi ile yer alıyor.. Şimdi Kocaeli’nin nüfus olarak en büyük ilçesi Gebze olacak ama siz kalkıp İzmit’i daha değerli göreceksiniz ve de öyle ilan edeceksiniz! Nesi değerli, Pişmaniyeden başka değerli olan nesi var? Gebze Bölgesi gibi dünya çapında bilinen 10 tane Organize Sanayi Bölgesi mi var? Türkiye’nin Bilim Üssü sayılan Gebze TÜBİTAK yerleşkesi mi var? Dünya teknolojilerine göz kırpan Gebze Bilişim Vadisi mi var? Fatih Sultan Mehmet’in Gebze Hünkar çayırı mı var, Eskihisar Kalesi mi var, Osman Hamdi Beyin evi mi var yoksa dünyaca ünlü komutan Kartacalı Hannibal’ın mezarı mı var? İzmit'in Nesi var söyleyeyim mi? Merkez ilçe olmanın dışında hiçbir şeyleri yok.. Bir tek kendilerini beğenmişlikten kaynaklanan boş havaları var.. Bir de burunlarından kıl aldırmayan kibirleri var.. Kocaeli’yi bir tek kendilerinden ibaret sayıyorlar.. Yani İzmit'i dev aynasında görüyorlar; Oysa diğer 12 ilçeden birisi. İzmit’in siyasetçisi, gazetecisi, bürokratı, STK’sı, esnafı ve iş insanları sadece ama sadece kendilerini “Kocaeli” olarak görüyorlar ya; işte bu çıldırtıyor Gebze Bölgesini.. Oysa Gebze Bölgesinden toplanan vergiler ve o vergilerden, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine aktarılan kesintiler olmazsa, yolsuz ve susuz kalacaklar.. Yahu Kocaeli Ticaret Odasının 10 bin üyesi olduğu yerde, sadece Gebze Ticaret Odasının tam 20 bin üyesi var.. Yahu İzmit, Kocaeli değil.. İzmit’te diğerleri gibi Kocaeli’nin bir ilçesi.. Sadece Merkez ilçe o kadar.. Yani Gebze, İzmit’e bağlı değil.. Gebze’de tıpkı İzmit gibi Kocaeli’nin bir ilçesi.. Hem de her anlamda en büyük ilçesi.. İşte tüm bunlardan dolayıdır ki; Bir daha Gebze’ye efelenmeyin.. Gebze adını duyunca burun kıvırmayın.. İşte tüm bunlardan dolayıdır ki; Hem seçim temsiliyetlerinde hem de gelirlerin dağılımnda, Gebze’nin hakkı olanı da Gebze’ye teslim edin.. Yoksa Gebze’den gelen gelirlerden de olursunuz, seçimlerde Gebzelilerin oylarından da.. Açıkcası; Gebze Bölgesinden paralar gelmezse, gıdasızlık nedeniyle  beslenemezsiniz.. Seçimlerde, Gebze Bölgesinden oylar gelmezse yerelde ve genelde iktidar olamazsınız..
Ekleme Tarihi: 02 Haziran 2022 - Perşembe

GEBZE İZMİT'İN İLÇESİ DEĞİL; Hakkını teslim edin

TUİK verilerine göre Kocaeli’nin 2021 sonu itibari ile nüfusu 2 milyon 33 bin kişi. Kocaeli’nin nüfusu olarak en büyük ilçesi 400 bin kişi ile Gebze ve onu 371 bin kişilik nüfusu ile ikinci sırada İzmit takip ediyor..

Üçüncü sırada ise ve yine Gebze Bölgesine dahil olan Darıca219 nin beş yüz kişi ile yer alıyor..

Şimdi Kocaeli’nin nüfus olarak en büyük ilçesi Gebze olacak ama siz kalkıp İzmit’i daha değerli göreceksiniz ve de öyle ilan edeceksiniz!

Nesi değerli, Pişmaniyeden başka değerli olan nesi var?
Gebze Bölgesi gibi dünya çapında bilinen 10 tane Organize Sanayi Bölgesi mi var?
Türkiye’nin Bilim Üssü sayılan Gebze TÜBİTAK yerleşkesi mi var?
Dünya teknolojilerine göz kırpan Gebze Bilişim Vadisi mi var?
Fatih Sultan Mehmet’in Gebze Hünkar çayırı mı var, Eskihisar Kalesi mi var, Osman Hamdi Beyin evi mi var yoksa dünyaca ünlü komutan Kartacalı Hannibal’ın mezarı mı var?

İzmit'in Nesi var söyleyeyim mi?
Merkez ilçe olmanın dışında hiçbir şeyleri yok..
Bir tek kendilerini beğenmişlikten kaynaklanan boş havaları var..
Bir de burunlarından kıl aldırmayan kibirleri var..

Kocaeli’yi bir tek kendilerinden ibaret sayıyorlar..
Yani İzmit'i dev aynasında görüyorlar;
Oysa diğer 12 ilçeden birisi.

İzmit’in siyasetçisi, gazetecisi, bürokratı, STK’sı, esnafı ve iş insanları sadece ama sadece kendilerini “Kocaeli” olarak görüyorlar ya; işte bu çıldırtıyor Gebze Bölgesini..
Oysa Gebze Bölgesinden toplanan vergiler ve o vergilerden, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine aktarılan kesintiler olmazsa, yolsuz ve susuz kalacaklar..

Yahu Kocaeli Ticaret Odasının 10 bin üyesi olduğu yerde, sadece Gebze Ticaret Odasının tam 20 bin üyesi var..

Yahu İzmit, Kocaeli değil..
İzmit’te diğerleri gibi Kocaeli’nin bir ilçesi..
Sadece Merkez ilçe o kadar..
Yani Gebze, İzmit’e bağlı değil..
Gebze’de tıpkı İzmit gibi Kocaeli’nin bir ilçesi..
Hem de her anlamda en büyük ilçesi..

İşte tüm bunlardan dolayıdır ki;
Bir daha Gebze’ye efelenmeyin..
Gebze adını duyunca burun kıvırmayın..

İşte tüm bunlardan dolayıdır ki;
Hem seçim temsiliyetlerinde hem de gelirlerin dağılımnda, Gebze’nin hakkı olanı da Gebze’ye teslim edin..
Yoksa Gebze’den gelen gelirlerden de olursunuz, seçimlerde Gebzelilerin oylarından da..

Açıkcası;
Gebze Bölgesinden paralar gelmezse, gıdasızlık nedeniyle  beslenemezsiniz..
Seçimlerde, Gebze Bölgesinden oylar gelmezse yerelde ve genelde iktidar olamazsınız..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.