CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

GEBZE BELEDİYE BAŞKANLIĞINI CAZİBESİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhuriyetin 100. yıl vesilesiyle söylediği "100 il 1000 ilçe" söyleminden sonra Ak Partininde bu yönde bir çalışma başlattığı söylentileri, Gebze'nin il olma ihtimalinin tekrar gündeme getirdi.. Nüfusu ve konumu gereğince, Gebze'nin "Büyükşehir Belediyesi statüsü"nde bir il olabileceği yönündeki güçlü beklentiler, siyasetçilerin de hedef büyütmesine vesile oldu.. Ak Partili belediye başkanı Zinnur Büyükgöz'ün, 2024 yerel seçimleri ile birlikte Gebze Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bir 5 yıl daha görev talebinde bulunmasına kesin gözü ile bakılırken, partisi içinden Ak Parti Kocaeli eski milletvekili Mehmet Ali Okur, Ak Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya ve Ak Parti Kocaeli il başkan yardımcısı Engin Güzel'in isimleri de, siyaset kulislerinde Gebze Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için konuşuluyor.. Öte yandan İYİ Partinin Gebze Büyükşehir Belediye başkan adayının, mevcut Gebze Belediye Meclsi üyesi Sadık Güvenç'in olacağına kesin gözle bakılıyor.. CHP'de ise Gebze'nin il olması ve Büyükşehir Belediyesi yapılması halinde, CHP Kocaeli milletvekili ve GTO önceki dönem başkanı Nail Çiler'in de tıpkı 2019 yerel seçimlerinde Fatma Kaplan Hürriyet'in milletvekilliğinden ayrılarak İzmit Belediye başkan adayı gösterilmesi ve kazanması formülünde olduğu gibi Gebze Büyükşehir belediye başkan adayı gösterilebileceği konuşuluyor.. Milletvekilleri yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday olup da seçilemediği takdirde, seçimden sonra milletvekilliği görevlerine geri dönebiliyorlar..
Ekleme Tarihi: 26 Haziran 2023 - Pazartesi

GEBZE BELEDİYE BAŞKANLIĞINI CAZİBESİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhuriyetin 100. yıl vesilesiyle söylediği "100 il 1000 ilçe" söyleminden sonra Ak Partininde bu yönde bir çalışma başlattığı söylentileri, Gebze'nin il olma ihtimalinin tekrar gündeme getirdi..

Nüfusu ve konumu gereğince, Gebze'nin "Büyükşehir Belediyesi statüsü"nde bir il olabileceği yönündeki güçlü beklentiler, siyasetçilerin de hedef büyütmesine vesile oldu..

Ak Partili belediye başkanı Zinnur Büyükgöz'ün, 2024 yerel seçimleri ile birlikte Gebze Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bir 5 yıl daha görev talebinde bulunmasına kesin gözü ile bakılırken, partisi içinden Ak Parti Kocaeli eski milletvekili Mehmet Ali Okur, Ak Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya ve Ak Parti Kocaeli il başkan yardımcısı Engin Güzel'in isimleri de, siyaset kulislerinde Gebze Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için konuşuluyor..

Öte yandan İYİ Partinin Gebze Büyükşehir Belediye başkan adayının, mevcut Gebze Belediye Meclsi üyesi Sadık Güvenç'in olacağına kesin gözle bakılıyor..

CHP'de ise Gebze'nin il olması ve Büyükşehir Belediyesi yapılması halinde, CHP Kocaeli milletvekili ve GTO önceki dönem başkanı Nail Çiler'in de tıpkı 2019 yerel seçimlerinde Fatma Kaplan Hürriyet'in milletvekilliğinden ayrılarak İzmit Belediye başkan adayı gösterilmesi ve kazanması formülünde olduğu gibi Gebze Büyükşehir belediye başkan adayı gösterilebileceği konuşuluyor..

Milletvekilleri yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday olup da seçilemediği takdirde, seçimden sonra milletvekilliği görevlerine geri dönebiliyorlar..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.