CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

ERDOĞAN MI SAVRULMUŞ YOKSA ONLAR MI?

Ak Partinin kuruluşunun 21. yılı dolayısıyla, sosyal medyadan milyonlarca mesajlar yayınlanıyor, tv’de siyaset-ekonomi programlarında konuşuluyor ve gazetelerde yazılıyor.. Kuruluşunun üzerinden koca 21 yıl geçmiş.. Millet 21 yıl boyunca iktidara onu seçmiş.. 21 yıl sonraki anketlerde yine birinci çıkmış.. Bu durum bir parti içi açısından siyaseten bir başarı mı? Başarı.. Peki o partinin genel başkanı açısından? Hem başarı hem de emsalsiz bir liderlik.. Var mı son çeyrek yüzyılda dünyada başka bir örneği? Yok.. Şimdi birileri kalkmış Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Ak Partinin savrulduğunu söylüyor, yazıp çiziyor.. Ne demek savrulmak? Bulunduğun yerden başka yere uçup gitmek.. Hadi gelin hep birlikte bakalım kimler savrularak başka yerlere uçup gitmiş ve kimler yerinde kalmış.. Erdoğan Başbakan iken, CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal koltuğundan savrulup gitti mi? Gitti.. Erdoğan Başbakan iken, Ak Parti kurulmadan önce bile sadece Türkiye'de değil,  Afrika ve Kafkasya'da da güçlü kuvvetli olan Fethullah Gülen çetesi savrularak darmadağın oldu mu? Oldu.. Erdoğan Başbakan iken, ona karşı en sert muhalif söylemlerde bulunan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, savrularak Erdoğan’ın yanına geldi mi? Geldi.. Erdoğan Başbakan iken, ona “Senden Başkan olmaz” ve "Versin Bilal'i, alsın iktidarı!" diye naralar atan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün Erdoğan’ı hem Başkan yapıp hem de Cumhur İttifak ortağı oldu mu? Oldu.. Erdoğan Başbakan iken, Ergenekon Kumpasından cezaevine giren Doğu Perinçek, cezaevinden çıkarken “AKP bunun hesabını verecek” demesine rağmen bugün Erdoğan’ın yanıbaşına sığındı mı? Sığındı.. Erdoğan Başbakan iken, CHP’yi “Düşman Parti” olarak gören Ekonomi Bakanı olan Ali Babacan ve Dış İşleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu şimdi “CHP’li Dostları” ile iktidar düşlüyorlar mı? Düşlüyorlar.. Erdoğan Başbakan iken, CHP Düşmanı olan Ak Partili eski Maliye Bakanı Abdullatif Şener ile Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu şimdi CHP’li olarak siyaset yapıyorlar mı? Yapıyorlar..  Ve yine Erdoğan Başbakan iken, CHP karşıtı olan Saadet Partisi şimdi CHP ile Millet İttifakı ortağı mı? Ortağı.. Bu yukarda saydıklarıma daha onlarca örnekler sıralayabilirim.. Erdoğan hep Başbakanlıkta kalırken, onlar hep sağa sola savrulmuşlar.. Erdoğan Cumhurbaşkanı olmuş, onlar savrulmaya devam etmişler.. Erdoğan 21 yılda hiçbir yere savrulmamış; 21 yıldan beri Ankara’da halen makamında oturmaya devam ediyor.. Onca olumsuz tabloya rağmen halen anketlerde 1.inci parti olarak çıkıyor.. Netice itibari ile halkımız bu tür durumları "Haticeye bakma, neticeye bak" diye tarfilemiyor mu?
Ekleme Tarihi: 15 Ağustos 2022 - Pazartesi

ERDOĞAN MI SAVRULMUŞ YOKSA ONLAR MI?

Ak Partinin kuruluşunun 21. yılı dolayısıyla, sosyal medyadan milyonlarca mesajlar yayınlanıyor, tv’de siyaset-ekonomi programlarında konuşuluyor ve gazetelerde yazılıyor..

Kuruluşunun üzerinden koca 21 yıl geçmiş..
Millet 21 yıl boyunca iktidara onu seçmiş..
21 yıl sonraki anketlerde yine birinci çıkmış..

Bu durum bir parti içi açısından siyaseten bir başarı mı?
Başarı..

Peki o partinin genel başkanı açısından?
Hem başarı hem de emsalsiz bir liderlik..

Var mı son çeyrek yüzyılda dünyada başka bir örneği?
Yok..

Şimdi birileri kalkmış Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Ak Partinin savrulduğunu söylüyor, yazıp çiziyor..

Ne demek savrulmak?
Bulunduğun yerden başka yere uçup gitmek..

Hadi gelin hep birlikte bakalım kimler savrularak başka yerlere uçup gitmiş ve kimler yerinde kalmış..

Erdoğan Başbakan iken, CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal koltuğundan savrulup gitti mi?
Gitti..

Erdoğan Başbakan iken, Ak Parti kurulmadan önce bile sadece Türkiye'de değil,  Afrika ve Kafkasya'da da güçlü kuvvetli olan Fethullah Gülen çetesi savrularak darmadağın oldu mu?
Oldu..

Erdoğan Başbakan iken, ona karşı en sert muhalif söylemlerde bulunan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, savrularak Erdoğan’ın yanına geldi mi?
Geldi..

Erdoğan Başbakan iken, ona “Senden Başkan olmaz” ve "Versin Bilal'i, alsın iktidarı!" diye naralar atan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün Erdoğan’ı hem Başkan yapıp hem de Cumhur İttifak ortağı oldu mu?
Oldu..

Erdoğan Başbakan iken, Ergenekon Kumpasından cezaevine giren Doğu Perinçek, cezaevinden çıkarken “AKP bunun hesabını verecek” demesine rağmen bugün Erdoğan’ın yanıbaşına sığındı mı?
Sığındı..

Erdoğan Başbakan iken, CHP’yi “Düşman Parti” olarak gören Ekonomi Bakanı olan Ali Babacan ve Dış İşleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu şimdi “CHP’li Dostları” ile iktidar düşlüyorlar mı?
Düşlüyorlar..

Erdoğan Başbakan iken, CHP Düşmanı olan Ak Partili eski Maliye Bakanı Abdullatif Şener ile Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu şimdi CHP’li olarak siyaset yapıyorlar mı?
Yapıyorlar.. 

Ve yine Erdoğan Başbakan iken, CHP karşıtı olan Saadet Partisi şimdi CHP ile Millet İttifakı ortağı mı?
Ortağı..

Bu yukarda saydıklarıma daha onlarca örnekler sıralayabilirim..
Erdoğan hep Başbakanlıkta kalırken, onlar hep sağa sola savrulmuşlar..
Erdoğan Cumhurbaşkanı olmuş, onlar savrulmaya devam etmişler..

Erdoğan 21 yılda hiçbir yere savrulmamış;
21 yıldan beri Ankara’da halen makamında oturmaya devam ediyor..
Onca olumsuz tabloya rağmen halen anketlerde 1.inci parti olarak çıkıyor..

Netice itibari ile halkımız bu tür durumları "Haticeye bakma, neticeye bak" diye tarfilemiyor mu?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.