CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

BU ZAMLARI HANGİ GÜÇLER YAPIYOR?

Doğalgaz ve elektriğe dün akşam yüzde 20 zam geldi. Ak Parti cephesi, doğalgaz ve elektriğe gelen zammı "100 TL'lik elektrik faturasının 50 TL'sini, doğalgazda ise 100 TL'lik faturanın 75 TL'sini devlet ödüyor. Rusya ile Ukrayna savaşı ve salgından dolayı dünyada bir enerji sıkıntısı yaşanıyor." diye savunuyur. Savunsunlar.. Eyvallah.. Peki Yunan ve Kıbrıs Rumlarının, Kıbrıs'ta Türklere uyguladığı baskı, zülum ve katliamalara son vermek için, 1974 Kıbrıs Barış Harekatını, Amerika ve İngiltere'nin "Sakın Kıbrıs'a girmeyin yoksa bedelini ödersiniz" şeklindeki tehdit ve uyarısına rağmen başlatan dönemin CHP-MSP Hükümetinin başıan gelenler neyin nesişydi? Kırıs Fatihleri Başbakan Bülent Ecevit ve Başbakan yardımcısı Necmettin Erbakan'ı cezalandırmak ve halkın gözünde itibarlarını düşürerek "Başarısız Hükümet" durumuna düşürmek için Batı tarafından Türkiye'ye karşı yıllarca uygulamaya sokulan "Ekonomik Ambargolar" nedeni ile meydana gelen ekonomik kriz ve yağ, şeker, benzin, tüpgaz kuyrukları üzerine niçin halen siyasi prim kapmaya devam ediyorsunuz? Tabi ki bugünün CHP'sini iktidara getirmemek için.. Ak Parti bu "eskiden şu yoktu, bu yoktu, kuyruk ve zamlar vardı" söylemini her seçim öncesi o kadar çok kullanarak iktidar oldu ki, sonunda kendisi de aynı akibete uğradı! "Karşındakini fazla kınama, aynı akibete düşersin" demiş ya eskilerimiz, hah şimdi aynen öyle oldu.. Ak Parti Hükümetinde şimdi; Patates, domates, soğan kuyrukları oluşuyor.. Millet ucuza yağ kapmak için marketlerde birbiriyle kapışıyor.. Hastane randevüsü için aylarca telefon başında bekleşiyor Akşamdan sabaha yeni zamlarla karşılaşıyor.. Sizin döneminizdeki olumsuz her tablo, sizi yıkmak isteyen "dış güçlerin işi" ama her nedense 1974 sonrasındakiler ise "iç güçlerin işi" imiş.. Geçin bunları geçin.. Sizin iddianız ile Dünyanın sayılı ülkesi olduğumuza ve TUİK verileri ile ekonomik olarak büyüdüğümüze göre hadi bir an önce çözümler üreterek bu zamlara bir an önce "dur" deyin.. Yoksa mutfaktaki bu yangın, 2023 genel seçimlerinde size "dur" diyecek..   Hakkımızda hayırlısı.. Mevlam neylerse güzel eylermiş..
Ekleme Tarihi: 01 Eylül 2022 - Perşembe

BU ZAMLARI HANGİ GÜÇLER YAPIYOR?

Doğalgaz ve elektriğe dün akşam yüzde 20 zam geldi. Ak Parti cephesi, doğalgaz ve elektriğe gelen zammı "100 TL'lik elektrik faturasının 50 TL'sini, doğalgazda ise 100 TL'lik faturanın 75 TL'sini devlet ödüyor. Rusya ile Ukrayna savaşı ve salgından dolayı dünyada bir enerji sıkıntısı yaşanıyor." diye savunuyur.

Savunsunlar..
Eyvallah..

Peki Yunan ve Kıbrıs Rumlarının, Kıbrıs'ta Türklere uyguladığı baskı, zülum ve katliamalara son vermek için, 1974 Kıbrıs Barış Harekatını, Amerika ve İngiltere'nin "Sakın Kıbrıs'a girmeyin yoksa bedelini ödersiniz" şeklindeki tehdit ve uyarısına rağmen başlatan dönemin CHP-MSP Hükümetinin başıan gelenler neyin nesişydi?

Kırıs Fatihleri Başbakan Bülent Ecevit ve Başbakan yardımcısı Necmettin Erbakan'ı cezalandırmak ve halkın gözünde itibarlarını düşürerek "Başarısız Hükümet" durumuna düşürmek için Batı tarafından Türkiye'ye karşı yıllarca uygulamaya sokulan "Ekonomik Ambargolar" nedeni ile meydana gelen ekonomik kriz ve yağ, şeker, benzin, tüpgaz kuyrukları üzerine niçin halen siyasi prim kapmaya devam ediyorsunuz?

Tabi ki bugünün CHP'sini iktidara getirmemek için..

Ak Parti bu "eskiden şu yoktu, bu yoktu, kuyruk ve zamlar vardı" söylemini her seçim öncesi o kadar çok kullanarak iktidar oldu ki, sonunda kendisi de aynı akibete uğradı!
"Karşındakini fazla kınama, aynı akibete düşersin" demiş ya eskilerimiz, hah şimdi aynen öyle oldu..

Ak Parti Hükümetinde şimdi;
Patates, domates, soğan kuyrukları oluşuyor..
Millet ucuza yağ kapmak için marketlerde birbiriyle kapışıyor..
Hastane randevüsü için aylarca telefon başında bekleşiyor
Akşamdan sabaha yeni zamlarla karşılaşıyor..

Sizin döneminizdeki olumsuz her tablo, sizi yıkmak isteyen "dış güçlerin işi" ama her nedense 1974 sonrasındakiler ise "iç güçlerin işi" imiş..
Geçin bunları geçin..
Sizin iddianız ile Dünyanın sayılı ülkesi olduğumuza ve TUİK verileri ile ekonomik olarak büyüdüğümüze göre hadi bir an önce çözümler üreterek bu zamlara bir an önce "dur" deyin..
Yoksa mutfaktaki bu yangın, 2023 genel seçimlerinde size "dur" diyecek..  

Hakkımızda hayırlısı..
Mevlam neylerse güzel eylermiş..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.