CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

BU UCUBE YAPI GEBZE KENT MEYDANINA YAKIŞMIYOR

​2004-2019 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan İbrahim Karaosmanoğlu'nun Gebze ve Darıca'ya kazandırdığı en büyük hizmet 2018 yılında inşasına başlattığı Gebze-Darıca Metrosu olacaktı ki; kendisi 2019 yerel seçimlerinde tekrar başkan adayı gösterilmedi ve yerine aday gösterilen Tahir Büyükakın'da belediye başkanı seçilir seçilmez, bu metro inşasını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devretti.. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  2018 yılında inşasına başlattığı Gebze-Darıca Metrosunu Gebzelilere tanıtmak için Gebze Kent meydanında uzay üssüne benzeyen bir anlamda prefabrike bir sergi ve tanıtım ofisi oluşturdu. Gebze Darıca Metrosunu merak edip öğrenmek isteyenlerin, o yapıdan içeri girerek görsellerle ve maketlerle Gebze Darıca Metrosu hakkında bilgilenmeleri hedeflenmişti. Gebze ve Darıcalılar, ilk haftalarda buraya akın ettiler ama meraklılar kısa sürede meraklarını giderdikleri için ayın sonu gelmeden gelen gidenin ayağı kesilmeye başladı. Zaten metroda artık Kocaeli Büyükşehir belediyesinin malı değildi.. Ve sonrasında bu sergi alanı boşa bekletilmektense, Kocaeli Büyükşehir Belediye Gebze Seyahat Kartları Ofisine dönüştürülerek kart dolum hizmetine sunuldu.. Tabi ki kart dolum büfeleri Gebzelilerin bir ihtiyacıdır. Lakin tarihi Çoban Mustafa Paşa Külliyesinin hemen yanıbaşında ve güzelim Gebze Kent Meydanının en merkezi noktasında alimünyum saç ve demir levhalardan inşa edilmiş ucube bir uzay üssünü andıran böylesine bir seyahat kart dolum merkezi, biraz fazla garip ve lüks değil mi? Kültürel ve tarihsel değerlere ve de Osmanlı miraslarına ilgisinden emin olduğumuz Başkan Büyüakın'ın, Çoban Mustafa Paşa cami ve Gebze Kent meydanını bu garebet yapıdan kurtarabileceğini ve böylelikle de hem camiyi hem de meydanı şöyle güzel bir şekilde ferahlatabileceğini düşünüyoruz.. 
Ekleme Tarihi: 15 Ocak 2024 - Pazartesi

BU UCUBE YAPI GEBZE KENT MEYDANINA YAKIŞMIYOR

2004-2019 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan İbrahim Karaosmanoğlu'nun Gebze ve Darıca'ya kazandırdığı en büyük hizmet 2018 yılında inşasına başlattığı Gebze-Darıca Metrosu olacaktı ki; kendisi 2019 yerel seçimlerinde tekrar başkan adayı gösterilmedi ve yerine aday gösterilen Tahir Büyükakın'da belediye başkanı seçilir seçilmez, bu metro inşasını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devretti..

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  2018 yılında inşasına başlattığı Gebze-Darıca Metrosunu Gebzelilere tanıtmak için Gebze Kent meydanında uzay üssüne benzeyen bir anlamda prefabrike bir sergi ve tanıtım ofisi oluşturdu.

Gebze Darıca Metrosunu merak edip öğrenmek isteyenlerin, o yapıdan içeri girerek görsellerle ve maketlerle Gebze Darıca Metrosu hakkında bilgilenmeleri hedeflenmişti. Gebze ve Darıcalılar, ilk haftalarda buraya akın ettiler ama meraklılar kısa sürede meraklarını giderdikleri için ayın sonu gelmeden gelen gidenin ayağı kesilmeye başladı. Zaten metroda artık Kocaeli Büyükşehir belediyesinin malı değildi..

Ve sonrasında bu sergi alanı boşa bekletilmektense, Kocaeli Büyükşehir Belediye Gebze Seyahat Kartları Ofisine dönüştürülerek kart dolum hizmetine sunuldu..

Tabi ki kart dolum büfeleri Gebzelilerin bir ihtiyacıdır. Lakin tarihi Çoban Mustafa Paşa Külliyesinin hemen yanıbaşında ve güzelim Gebze Kent Meydanının en merkezi noktasında alimünyum saç ve demir levhalardan inşa edilmiş ucube bir uzay üssünü andıran böylesine bir seyahat kart dolum merkezi, biraz fazla garip ve lüks değil mi?

Kültürel ve tarihsel değerlere ve de Osmanlı miraslarına ilgisinden emin olduğumuz Başkan Büyüakın'ın, Çoban Mustafa Paşa cami ve Gebze Kent meydanını bu garebet yapıdan kurtarabileceğini ve böylelikle de hem camiyi hem de meydanı şöyle güzel bir şekilde ferahlatabileceğini düşünüyoruz.. 

Fotoğraf

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.