CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

Bir müsibet bin nasihatten evlaymış

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanması planlanan TFF Süper Kupa Finali maçının Suudi yetkililerin Fenerbahçe’nin sahaya Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh” sözünün yazdığı pankartla, Galatasaray’ın ise Atatürk’ün fotoğrafının yer aldığı tişörtle çıkma talebine karşı çıkmasına tepki gösteren Galatasaray ve Fenerbahçe kulübü başkan ve yönetimlerinin “maça çıkmama” kararı nedeniyle maç ertelendi.. Bu olay Türkiye’de büyük bir infiale neden oldu ve milyonlarca insan Türkiye’nin kurucu lideri Atatürk'üne yapılan bu saygısızlığa tepki gösterdiler.. Suudi Arabistan’ın ülkemize, milletimize ve kurucu değerlerimize karşı gösterdiği bu düşmanca tutum ve bu saygısızlık üzerine yazılacak çok şey var. Lakin o kadar teferruata girmeden kısa bir ayrıntıya değineceğim;    Sen dün Arabın kralı öldüğünde kendi ülkende “üç günlük resmi yas" ilan ettiğin halde, Arap bugün kendi ülkesinde oynanacak olan bir Türk futbol maçında bile senin Atanın ismini duymak ve fotoğrafını görmek istemiyorsa, onlar senin ve senin ülkenin dostu değildir arkadaş.. Zaten tarih boyunca hiç bir zaman da dostun olmadılar.. Ne demiş atalarımız; “Bir müsibet bin nasihatten evladır..” Umarım bu çirkinlikten sonra anlamışsınızdır kimin dostunuz, kimin de düşmanınız olduğunu.. 
Ekleme Tarihi: 30 Aralık 2023 - Cumartesi

Bir müsibet bin nasihatten evlaymış

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanması planlanan TFF Süper Kupa Finali maçının Suudi yetkililerin Fenerbahçe’nin sahaya Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh” sözünün yazdığı pankartla, Galatasaray’ın ise Atatürk’ün fotoğrafının yer aldığı tişörtle çıkma talebine karşı çıkmasına tepki gösteren Galatasaray ve Fenerbahçe kulübü başkan ve yönetimlerinin “maça çıkmama” kararı nedeniyle maç ertelendi..

Bu olay Türkiye’de büyük bir infiale neden oldu ve milyonlarca insan Türkiye’nin kurucu lideri Atatürk'üne yapılan bu saygısızlığa tepki gösterdiler..

Suudi Arabistan’ın ülkemize, milletimize ve kurucu değerlerimize karşı gösterdiği bu düşmanca tutum ve bu saygısızlık üzerine yazılacak çok şey var. Lakin o kadar teferruata girmeden kısa bir ayrıntıya değineceğim;   

Sen dün Arabın kralı öldüğünde kendi ülkende “üç günlük resmi yas" ilan ettiğin halde, Arap bugün kendi ülkesinde oynanacak olan bir Türk futbol maçında bile senin Atanın ismini duymak ve fotoğrafını görmek istemiyorsa, onlar senin ve senin ülkenin dostu değildir arkadaş..

Zaten tarih boyunca hiç bir zaman da dostun olmadılar..

Ne demiş atalarımız;
“Bir müsibet bin nasihatten evladır..”

Umarım bu çirkinlikten sonra anlamışsınızdır kimin dostunuz, kimin de düşmanınız olduğunu.. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.