CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

AK PARTİYİ KİMLER BATIRIR?

Seçmenler, 2001’in çok kötü ekonomik ve siyasi koşullarının faturasını, 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde mevcut siyasi partilere kesince, milli piyango 2001 yılında kurulan en yeni parti olan Ak Partiye vurdu ve tek başına iktidar oldu.. İşte o Ak Parti o günden beri bir daha iktidarı kaybetmemek için herkesle iş birliği içine girdi.. Bugün “Terör Örgütü” ilan edilen, dini referanslarla halkı kandıran FETÖ ile de seçimlerde ve referandumlarda iş birliği yaptı, Şimdiler de  PKK yandaşı diye ilan ettiği HDP ile de “Kürt Meselesini Çözüyoruz” diye de "çözüm süreci" adı altında işbirliği yaptı.. Bir dönemler hem partilerine hem de Genel başkanları Recep Tayyip Erdoğan’a en sert eleştirileri sıralayan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu’yu da partilerine katarak birisini Genel Başkan Vekili diğerini ise İçişleri Bakanı yaptı.. Ve bugün de yine bir dönemler hem partilerine hem de Genel başkanları Recep Tayyip Erdoğan’a en ağır sözleri sarf eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ittifak ortağı.. Peki bu partinin ilk kurucuları nerede? Recep Tayyip Erdoğan ile kelle koltukta yola çıkan isimler nerede? Ak Parti ve Reis Erdoğan için bedel ödemeyi göze almış isimlerin yerini şimdi partiye katıldıkları için “maddi bedel” bekleyen isimler almış.. Recep Tayyip Erdoğan’ın davasına destek vermek için Ak Partiye katılmanın bedelinin, aşını ve işini kaybetmek riski taşımasına rağmen Partiye katılanlar şimdi bir kenarda şaşkın bir şekilde yeni gelenleri izlerken, yeni gelenler ise “hani bize pastadan pay” gayreti ve  telaşı içindeler.. Yazının başlığında “Ak Partiyi kimler batırır” diye sormuştum ya.. Cevabı için önce “Ak Partiyi kimler batırmaz” sorusunu cevaplamak lazım; Bir şeyin kuruluşunda yer alan ve başarısında pay sahibi olan hiç bir kimse o kurulu şeyi batırmaz.. Ak Partinin kuruluşunda emek ve bedel ödeyen hiçbir kimse de Ak Partiyi batırmaz.. Ama; Ak Parti güç ve iktidar sahibi olduktan sonra bu partiye para ve makam gücü kazanmak için gelenler, istediklerine kavuşamadıkları veya kavuştukları riske girdiği zaman gözlerini kırpmadan anında ya tüyerler ya da batırmak isterler partiyi.. Partinin kuruluş ve zor yıllarında partinin aleyhinde olup da; bugün belediye meclis üyeliği, il ve ilçe yönetim kurulu üyeliği görevleri ile rant umanların bu partideki ömürleri de umduklarını buldukları süre kadardır.. Rant bitti.. Onlar gitti.. Geldikleri gibi giderler yani.. Yazı biraz sert oldu biliyorum ama güneş de balçıkla sıvanmıyor işte.. Ak Partiyi kimler batırır? İşte bu paranın ve gücün peşine düşmüş sonradan olma partililer batırır.. Benim gibi olan biteni açık açık yazanlar batırmaz.. İçlerine aldıkları sinsiler ile tilkiler batırır.. Bedenleri Ak Partide ama akılları ile eylemleri başka yerlerde olanlar batırır..
Ekleme Tarihi: 12 Ağustos 2021 - Perşembe

AK PARTİYİ KİMLER BATIRIR?

Seçmenler, 2001’in çok kötü ekonomik ve siyasi koşullarının faturasını, 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde mevcut siyasi partilere kesince, milli piyango 2001 yılında kurulan en yeni parti olan Ak Partiye vurdu ve tek başına iktidar oldu..

İşte o Ak Parti o günden beri bir daha iktidarı kaybetmemek için herkesle iş birliği içine girdi..

Bugün “Terör Örgütü” ilan edilen, dini referanslarla halkı kandıran FETÖ ile de seçimlerde ve referandumlarda iş birliği yaptı,

Şimdiler de  PKK yandaşı diye ilan ettiği HDP ile de “Kürt Meselesini Çözüyoruz” diye de "çözüm süreci" adı altında işbirliği yaptı..

Bir dönemler hem partilerine hem de Genel başkanları Recep Tayyip Erdoğan’a en sert eleştirileri sıralayan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu’yu da partilerine katarak birisini Genel Başkan Vekili diğerini ise İçişleri Bakanı yaptı..

Ve bugün de yine bir dönemler hem partilerine hem de Genel başkanları Recep Tayyip Erdoğan’a en ağır sözleri sarf eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ittifak ortağı..

Peki bu partinin ilk kurucuları nerede?
Recep Tayyip Erdoğan ile kelle koltukta yola çıkan isimler nerede?

Ak Parti ve Reis Erdoğan için bedel ödemeyi göze almış isimlerin yerini şimdi partiye katıldıkları için “maddi bedel” bekleyen isimler almış..

Recep Tayyip Erdoğan’ın davasına destek vermek için Ak Partiye katılmanın bedelinin, aşını ve işini kaybetmek riski taşımasına rağmen Partiye katılanlar şimdi bir kenarda şaşkın bir şekilde yeni gelenleri izlerken, yeni gelenler ise “hani bize pastadan pay” gayreti ve  telaşı içindeler..

Yazının başlığında “Ak Partiyi kimler batırır” diye sormuştum ya..
Cevabı için önce “Ak Partiyi kimler batırmaz” sorusunu cevaplamak lazım;
Bir şeyin kuruluşunda yer alan ve başarısında pay sahibi olan hiç bir kimse o kurulu şeyi batırmaz..
Ak Partinin kuruluşunda emek ve bedel ödeyen hiçbir kimse de Ak Partiyi batırmaz..

Ama;
Ak Parti güç ve iktidar sahibi olduktan sonra bu partiye para ve makam gücü kazanmak için gelenler, istediklerine kavuşamadıkları veya kavuştukları riske girdiği zaman gözlerini kırpmadan anında ya tüyerler ya da batırmak isterler partiyi..

Partinin kuruluş ve zor yıllarında partinin aleyhinde olup da; bugün belediye meclis üyeliği, il ve ilçe yönetim kurulu üyeliği görevleri ile rant umanların bu partideki ömürleri de umduklarını buldukları süre kadardır..

Rant bitti..
Onlar gitti..
Geldikleri gibi giderler yan
i..

Yazı biraz sert oldu biliyorum ama güneş de balçıkla sıvanmıyor işte..

Ak Partiyi kimler batırır?
İşte bu paranın ve gücün peşine düşmüş sonradan olma partililer batırır..
Benim gibi olan biteni açık açık yazanlar batırmaz..
İçlerine aldıkları sinsiler ile tilkiler batırır..
Bedenleri Ak Partide ama akılları ile eylemleri başka yerlerde olanlar batırır..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.