CENGİZ YUCAK
Köşe Yazarı
CENGİZ YUCAK
 

AK PARTİ KOCAELİ'DE MASA KURULMUŞ

2024 Yerel seçimlerine giderken Kocaeli'de tüm gözler Ak Partinin ve Ak Partili Kocaeli siyaset kurmaylarının üzerinde. Çünkü Kocaeli'nin 1 büyükşehir ve 11 ilçe belediye yönetimi Ak Partinin elinde.. Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus geçtiğimiz gün bir yerel gazeteye yaptığı açıklamada "Kocaeli Büyükşehir Belediyesini yüzde 65'lik bir oy oranı ile kazanırken tüm ilçeleri de kazanarak 13-0 yapacağız" iddiasında bulundu.. Başkan Talus'un oldukça iddialı olan bu açıklamasına, kendi partilileri arsında bile "Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda bile Kocaeli'de Reise yüzde 57 oy çıktı. O günden bugüne ekonomi daha kötüye gitti ve milyonlarca emeklinin aylığı 7 bin 500 lirada çakılı kaldı. Şimdi bu koşullarda Tahir Başkan nasıl yüzde 65 oy alarak, sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı oyun bile 8 puan üstüne çıkabilecek" şeklinde tepkiler geldi.. Ak Parti Kocaeli'de bir diğer tartışılan konu ise "2024 yerel seçimleri için Ak Parti Kocaeli'de çok sağlam bir masa kuruldu ve Büyükşehir ve tüm ilçe belediye başkanlarının tespiti bu masada yapılacak ve Genel Merkezde onaylanacak" şeklindeki ikinci bir iddia.. İddiaya göre Ak Parti Kocaeli'nin 2024 masasında, İl Başkanı Şahin Talus, Büyükşehir Belediye Başklanı Tahir Büyükakın, Ak Parti Kocaeli'nin yeni milletvekilleri Sadettin Hülagü ve Veysel Tipioğlu ile diğer milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sami Çakır, Cemil Yaman ve Mehmet Akif Yılmaz varmış.   Bu iddia siyaset kulislerinde yüksek sesle konuşulurken, bu masaya çok görevler atfedenler olduğu gibi "bu masa hiç bir şey belirleyemez" diyenlerin sayısı da hiç de azımsanacak bir oranda değil. "Bu masa hiç bir şey belirleyemez" diyenlerin bir diğer tepkisi de "14 Mayıs 2024 yerel seçimlerinde de Ak Parti Kocaeli'de bir masa kurulmuştu. O masa milletvekili adaylarını belirletti. İl Kadın Kolları Başkanını 7.inci sıraya yazarken, il başkanını onun altında 8.inci sıraya yazdırdılar da ne oldu? 8 ve hatta 9 milletvekili alacağız diye uçtular ama eldeki 7.inci milletvekillğini bile alamayarak 6'ya çakıldılar. Mesele o sağlam gördükleri masada oturanların, kendilerine yakın kişiler arasından  belirleyeceği 13 belediye başkan adayı çıkarmakta değil, mesele Kocaelili seçmenden oy alarak seçim kazanabilecek 13 belediye başkan adayını bulup çıkarmaktır." şeklinde.. Yani partililer diyor ki; Siz 13 belediye başkan adayının 13'nü de istediğiniz isimlerden belirleyebilirsiniz. Lakin bu isimler arasında halkta karşılığı olan isimler varsa ve hele hele kendi partinizin yaptırdığı anketlerde dahi başarı oranı ile diplerde gözüken belediye başkanlarının tekrar adaylığı söz konusu olursa, yine ve yeni bir seçim yenilgisi yaşarsanız ve bu kez sizleri ne Reis Erdoğan ne de Ak Parti Kocaelililer affeder.. Partililerin mesajı net; Mesele adayları belirlemekte değil, mesele seçim kazanmaktadır..
Ekleme Tarihi: 27 Ekim 2023 - Cuma

AK PARTİ KOCAELİ'DE MASA KURULMUŞ

2024 Yerel seçimlerine giderken Kocaeli'de tüm gözler Ak Partinin ve Ak Partili Kocaeli siyaset kurmaylarının üzerinde. Çünkü Kocaeli'nin büyükşehir ve 11 ilçe belediye yönetimi Ak Partinin elinde..

Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus geçtiğimiz gün bir yerel gazeteye yaptığı açıklamada "Kocaeli Büyükşehir Belediyesini yüzde 65'lik bir oy oranı ile kazanırken tüm ilçeleri de kazanarak 13-0 yapacağız" iddiasında bulundu..

Başkan Talus'un oldukça iddialı olan bu açıklamasına, kendi partilileri arsında bile "Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda bile Kocaeli'de Reise yüzde 57 oy çıktı. O günden bugüne ekonomi daha kötüye gitti ve milyonlarca emeklinin aylığı 7 bin 500 lirada çakılı kaldı. Şimdi bu koşullarda Tahir Başkan nasıl yüzde 65 oy alarak, sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı oyun bile 8 puan üstüne çıkabilecek" şeklinde tepkiler geldi..

Ak Parti Kocaeli'de bir diğer tartışılan konu ise "2024 yerel seçimleri için Ak Parti Kocaeli'de çok sağlam bir masa kuruldu ve Büyükşehir ve tüm ilçe belediye başkanlarının tespiti bu masada yapılacak ve Genel Merkezde onaylanacak" şeklindeki ikinci bir iddia..

İddiaya göre Ak Parti Kocaeli'nin 2024 masasında, İl Başkanı Şahin Talus, Büyükşehir Belediye Başklanı Tahir Büyükakın, Ak Parti Kocaeli'nin yeni milletvekilleri Sadettin Hülagü ve Veysel Tipioğlu ile diğer milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sami Çakır, Cemil Yaman ve Mehmet Akif Yılmaz varmış.  

Bu iddia siyaset kulislerinde yüksek sesle konuşulurken, bu masaya çok görevler atfedenler olduğu gibi "bu masa hiç bir şey belirleyemez" diyenlerin sayısı da hiç de azımsanacak bir oranda değil.

"Bu masa hiç bir şey belirleyemez" diyenlerin bir diğer tepkisi de "14 Mayıs 2024 yerel seçimlerinde de Ak Parti Kocaeli'de bir masa kurulmuştu. O masa milletvekili adaylarını belirletti. İl Kadın Kolları Başkanını 7.inci sıraya yazarken, il başkanını onun altında 8.inci sıraya yazdırdılar da ne oldu? 8 ve hatta 9 milletvekili alacağız diye uçtular ama eldeki 7.inci milletvekillğini bile alamayarak 6'ya çakıldılar. Mesele o sağlam gördükleri masada oturanların, kendilerine yakın kişiler arasından  belirleyeceği 13 belediye başkan adayı çıkarmakta değil, mesele Kocaelili seçmenden oy alarak seçim kazanabilecek 13 belediye başkan adayını bulup çıkarmaktır." şeklinde..

Yani partililer diyor ki;
Siz 13 belediye başkan adayının 13'nü de istediğiniz isimlerden belirleyebilirsiniz. Lakin bu isimler arasında halkta karşılığı olan isimler varsa ve hele hele kendi partinizin yaptırdığı anketlerde dahi başarı oranı ile diplerde gözüken belediye başkanlarının tekrar adaylığı söz konusu olursa, yine ve yeni bir seçim yenilgisi yaşarsanız ve bu kez sizleri ne Reis Erdoğan ne de Ak Parti Kocaelililer affeder..

Partililerin mesajı net;
Mesele adayları belirlemekte değil, mesele seçim kazanmaktadır..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.